گیاه نسترن درختچه کوچکی است با ارتفاع حداکثر ۳ متر و برگهایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه دار که به شکل بیضی نوکتیز بوده و گلها به رنگهای گلی (قرمز کمرنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید میباشند.
نام علمی
rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچه ی کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاهها و گودال های آب می روید.
گیاه نسترن درختچه کوچکی است که ارتفاع آن تا ۳ متر میرسد. برگها شامل پنج تا هفت برگچه دندانهدار و به شکل بیضی نوکتیز و گلها به رنگهای گلی(قرمز کمرنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید میباشند که تکتک و یا به صورت مجتمع دیهیم بر روی شاخه قرار میگیرند. نهنج گل پس از رشد به جسم کوزهمانند و قرمزرنگی تبدیل میشود و قسمت داخلی آن الیاف ظریف و باریکی دارد که میوههای فندقهای درون کوزه را در بر میگیرد. گل نسترن در اکثر نقاط ایران به طور خودرو میروید. قسمت مورد استفاده این گل، کوزههای مذکور میباشد که به هیپس مشهورند.
استفاده از میوه گل نسترن (R. canina hips) در قرون وسطی رواج داشت و زمانی در میان عامه مردم برای بیماریهای قفسه سینه مصرف میشد. میوه رز منبع طبیعی ویتامین C میباشد که موجب کاربرد گسترده آن در مکملهای ویتامین طبیعی، چای و محصولات متنوع دیگر از جمله سوپ و مارمالاد شده است. اگرچه این محصولات، به لحاظ تاریخی، مکمل غذایی به شمار میآمدند، ولی به عنوان داروی ملین و ادرارآور نیز مصرف شدهاند.
طرز تهیه دمنوش میوه گل نسترن :
سه قاشق میوه خردشده را در آب جوش ریخته و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید به همان حال بماند؛ سپس آن را صاف و مصرف کنید. این مقدار را میتوان روزی سه بار تکرار کرد. میزان مصرف میتواند بر حسب وزن تا روزی ۱۲ گرم باشد.
خواص میوه گل نسترن:
ضد درد، ضد اسهال، ضد اکسیدان، ملین، ادرارآور، کاهشدهنده قند خون، مسهل، مهارکننده لیپواکسیژناز ، مقوی اعصاب و ضد کرم و طبع آن گرم و خشک است.
سرشار از ویتامین ث میباشد.
. میوه خشک آن را بیش از یک سال نمیتوان نگهداری کرد.
. در دوران نقاهت از دمکرده میوه این گیاه استفاده شود.
. برای جوشانده میوه این گیاه را نباید زیاد جوشاند.
. جهت ناراحتیهای لثه و درد دندان از جوشانده این گیاه مزمزه شود.
. جهت رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.
. جهت درمان التهاب کلیه از جوشانده میوه این گیاه استفاده میشود.
. جهت درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده شود.
. جهت درمان ورم مثانه از دمکرده میوه این گیاه استفاده میشود.
. میوه این گیاه سرشار از کلسیم است.
. دمکرده میوه این گیاه تصفیه کننده خون است.
. جهت برطرف کردن غم و اندوه ۱۰ گرم میوه این گیاه را در ۳۰۰ سیسی آب سرد به مدت ۳ ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید ۱۵ دقیقه دمکرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
. جهت درمان اسهال و اسهال خونی ۲۰ گرم میوه این گیاه را در ۵۰۰ سیسی آبسرد به مدت ۳ ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید ۱۵ دقیقه دمکرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
برای درمان تپش قلب ۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سیسی آبسرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دمکرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
. جهت درمان حبسالبول ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سیسی آبجوش ۱۵ دقیقه دمکرده قبل از هر غذا یک فنجان بنوشند.
جهت درمان نرمی استخوان و کمبود ویتامین ث یک کیلو میوه نسترن را با ۳۰۰ گرم نبات کوبیده سپس با ۲ لیتر آب مخلوط نموده به مدت ۱۵ روز در یک محل گرم گذاشته سپس صاف نموده قبل از غذا یک فنجان بنوشند.
. جهت درمان ورم چرکی کلیه از جوشانده و دمکرده میوه نسترن استفاده شود.
. جهت درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا از دمکرده میوه نسترن استفاده شود.
. جهت دفع سنگ کلیه ۱۵ گرم میوه نسترن را ابتدا خرد نموده در ۳۰۰ سیسی آب سرد جوشانده ۱۵ دقیقه دمکرده قبل از غذا یک لیوان بنوشند.
. جهت درمان سنگ کیسه صفرا از جوشانده یا دمکرده میوه نسترن میل شود.
. جوشانده میوه نسترن دفع کننده کرم معده است.
. ضماد گل نسترن التیام دهنده زخم است.
.بوی بد بدن رادفع می کند آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
.خونریزی ازسینه رابندمی آور.
بی خوابی رابرطرف می کند.
انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند ومعده راتقویت می کند.
سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید