به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، اسفندماه برای زنان ایرانی تداعی کننده گردگیری و رفتوروب منزل است که از سنوات گذشته همه آن را با نام خانه تکانی میشناسیم، البته با شنیدن خانه تکانی برخی نیز ابروها را گره میکنند که وای باز خانه تکانی و خستگی.
حال کمتر به موارد بهداشتی و همچنین پیشگیری از بیماریها در زمینه خانه تکانی پرداخته میشود و در مجموع به دلیل عدم آگاهی در روش مناسب خانه تکانی افراد و به خصوص زنان پس از پایان خانه تکانی دچار بیماریهای متعدد تنفسی و عضلانی میشوند.
به هر حال به دلیل اینکه خانه تکانی ماهیتی برای برطرف کردن آلودگیهاست تا برای تندرستی افراد مفید واقع شود باید کسانی هم که در این زمینه اقدام میکنند بسیار از نظر مراقبتهای بهداشتی موارد ایمنی را لحاظ کنند تا دچار بیماری و درد بعد از خانه تکانی نشوند که در این زمینه کارشناسان مرتبط توصیههای لازم را عنوان میکنند.
خانه تکانی و بیرون زدن دیسک
کارهای بسیار سنگین مانند بلند کردن اجسام سنگین باعث میشود تا ستون فقرات حالت طبیعی خودشان را از دست بدهند و خمیده شوند و خطرات جبران ناپذیر را برای افراد به وجود آورد و خانه تکانی و بلند کردن اجسام سنگین در کوتاه مدت باعث خستگی میشود و احتمال بیرون زدن دیسک و آسیب دیدن ستون فقرات زیاد میشودف بنابراین توصیه میشود کارهای منزل به تدریج و به آرامی انجام شود.
خودکشی با خانه تکانی
کبری کوهستانی یک مربی و کارشناس امداد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم ، میگوید: برخی شهروندان در زمان خانه تکانی در ایام پایان سال چنان خود را تحت فشار قرار میدهند که خانه تکانی تبدیل به خودکشی میشود زیرا ترکیب شدن شویندههای مختلف شیمیایی ممکن است گازهای سمی خفهکنندهای متصاعد کند که قادر است بافت ریه افراد را به شدت بسوزاند.
وی در ادامه تشریح عواقب رعایت نکردن موارد ایمنی در شویندهها میافزاید: شستوشوی فرشهای ماشینی و دستی نیز باعث میشود تا پوست دست حالت سختی پیدا کند و ظرافتش را از دست بدهد زیرا مواد شوینده هنگام شست و شو با پوست مولکولهای چربی و غشای محافظ آن را از بین میبرد در نتیجه پوست خشک شده و ترک میخورد و و بعد از شست و شو باید حتماً از کرمهای مرطوب کننده استفاده شود.
دستکش برای خانه تکانی فراموش نشود
کوهستانی ادامه میدهد: زنان نباید بعد از اتمام خانه تکانی تا مدتها اگزمای پوستی رنج ببرند لذا بدون دستکش به هیچ عنوان به ماده شویندهای دست نزنند زیرا از ترکیب شدن شویندههای مختلف شیمیایی ممکن است گازهای سمی خفه کنندهای متصاعد شود که قادر است بافت ریه افراد را به شدت بسوزاند، لذا از ترکیب شویندههای مختلف به خصوص در مکانهای در بسته جدا خودداری کنند.
بحثهای خانوادگی بر اثر خانه تکانی
ایام پایان هر سال برای افراد جامعه به خصوص زنان زمان خانه تکانی و شستشو است و در این راستا با تهیه مواد شوینده گرد و غبار و کثیفیهای منزل یا محل کار خود را تمیز و پاکیزه میکنند که متعاقباً هر سال نیز به دلیل عدم آگاهی کم در مسائل بهداشتی و ایمنی این افراد قبل از رسیدن سال جدید نوروزی دچار مشکلات جسمی، روحی و حتی در مواقعی به علت همراهی نکردن فرزندان و مرد خانواده دچار بحثهای خانوادگی میشوند.
کوهستانی ادامه میدهد: تعداد زیادی از زنان در اثر بلند کردن بارهای سنگین به تنهایی و به روش نادرست برای عمری از کمر درد رنج میبرند و برای خلاصی از این درد حتی ناچار به جراحی شدهاند و میلیونها تومان پول را هزینه میکنند ولی افسوس که به قول خودشان دیگر کمرشان، کمر نشد.
مردان در خانه تکانی کمک کنند
وی عنوان میکند: بیخیالی و بی توجهی مردان در امر خانه تکانی باعث میشود که همسرشان زیر فشار کارهای سنگین ناتوانی جسمی پیدا کند، پس مردان از کمک کردن به زنان خود دریغ نکنند چون مشکلات جسمی یک زن در نهایت شخص مردان را درگیر میکند.
به محض بیدار شدن از خواب، خانه تکانی نشود
برای این که هنگام خانه تکانی افراد با مشکلات عضلانی روبرو نشوند نباید بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب کارهای سنگین انجام داد و بهترین زمان برای انجام کارهای سنگین هنگامی است که بدن گرم است و خسته نباشد.
زمان بندی استراحت برای یک خانه تکانی مناسب
کوهستانی با بیان اینکه افرادی که میخواهند خانه تکانی را با موفقیت و بدون خطر پشت سر بگذارند سعی کنند کارها را تقسیم بندی کرده و تا کار هر قسمت تمام نشده و ریخت و پاشهای آن را جمع نکردهاند کار قسمت دیگری را انجام ندهند، میگوید: اگر فشار کاری بیش از حد شود، خستگی جسمی زیاد قدرت تفکر را از فرد میگیرد و ممکن است خطراتی را برای فرد یا خانوادهاش ایجاد کند، بنابراین بعد از هر 2 تا 3 ساعت کار حتماً یک ربع تا نیم ساعت استراحت کنند و مطمئن باشند این استراحت به آنان کمک میکند با تدبیر بیشتر ادامه کار دهند و متعاقباً آنان چندین ساعت در کار خانه تکانی جلو میافتند.
خانه تکانی با آب سرد
افرادی که به آسم و آلرژی مبتلا هستند به هیچ وجه نباید در معرض مواد شوینده قرار بگیرند چون علائم بیماری آنها را تشدید میکند و توصیه میشود از آب سرد برای شست و شو استفاده شود زیرا بخار آب داغ سبب ماندگاری گاز این مواد میشود و این مواد باید قبل از استفاده با آب رقیق شود.
کوهستانی با اشاره به اینکه افراد باید از ریختن مواد شوینده مثل جوهر نمک و وایتکس در لیوان یا ظروف آبخوری به شدت بپرهیزید چون ممکن است دیگر افراد خانواده به خصوص کودکان آن را به جای آب بنوشند، عنوان میکند: اگر چنین اتفاقی افتاد فورا افراد با اورژانس (115) تماس بگیرند و اورژانس نیز با ارائه توضیحات لازم به آنان راهنمایی میکند تا قبل از رساندن مصدوم به بیمارستان افراد با فرد مسموم به چه صورت برخورد امدادی کنند.
افرادی که خانهشان را در طول سال تمیز نگه نمیدارند، باید آگاه باشند در زمان خانه تکانی خودشان را اذیت نکنند چرا که این سنت زیبای خانه تکانی را باید در طول سال انجام دهند و نباید در تمیزی زیاده روی کنند و به گناه اسراف آلوده شوند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید