يکي از مشکلاتي که هميشه گريبان گير خانوادهها بوده، مشکل باروري است.
بسياري از زوجها در مقطعي از زندگیشان با مسائل باروري مواجه میشوند، از کاهش ميل جنسي گرفته تا مشکلات هورموني که به ناباروري منجر میشود.
البته بعضي زوجها هم هيچ وقت چنين مشکلي را احساس نمیکنند.
فکر میکنید علتش چه ميتواند باشد؟
آيا ممکن است تغذيه عامل مهم و تأثیر گذاري بر افزايش يا کاهش قدرت باروري يا ميزان ميل جنسي باشد؟
براي دانستن جواب اين سؤالها گزارش زير را بخوانيد.
از قديم باورهاي عاميانهاي براي بالا بردن قدرت جنسي و تقويت باروري در مردان و زنان، وجود داشته که بسياري از آنهایی پايه و اساس است.
خوردن و نخوردن برخي مواد غذايي شايد بتواند در زياد و کم شدن قدرت باروري آدمها مؤثر باشد اما اين مواد غذايي لزوماً همانهایی نيستند که بين عامه مردم دهان به دهان میچرخد و مبناي علمي هم ندارد.
دو ويتامين مؤثر
ما قبل از هر چیز از دکتر محمد کشاورز، متخصص تغذيه و رژيم درماني میپرسیم که اصلاً مواد غذايي روي قدرت باروري و ميل جنسي افراد تأثيري دارند يا نه.
دکتر کشاورز در پاسخ بهسلامت میگوید: " بله، بعضي از مواد غذايي تأثیرشان در تقويت باروري ثابت شده است.
براي مثال، ويتامين E كه در افزايش ميل جنسي تأثیر زيادي دارد. اين ويتامين بيشتر در منابع گياهي مانند روغن آفتاب گردان و زيتون، ذرت و بادام، آجيل تازه(فندق، بادام، گردو)، اسفناج، کلم پيچ، سويا و سيب زميني يافت میشود.
در میوههایی مانند هلو و مارچوبه هم اين ويتامين وجود دارد.
بهجز منابع طبيعي، ويتامين E بهصورت مصنوعي و به شکل قرص و آمپول نيز توليد میشود ولي بهتر است از منابع طبيعي نياز روزانه تأمین شود، نيازي كه معادل 7 تا 9 ميلي گرم در روز است.
ماده مغذي ديگري که تأثیرش اثبات شده ويتامين A است بهطوری كه كمبودش میتواند موجب کاهش قدرت باروري شود.
اين ويتامين در آقايان باعث ساختن اسپرماتوزوئيد میشود و در خانمها هم روي توليد هورمونهاي جنسي که به باروري کمک میکنند، مؤثر است.
جگر، شير، پنير، خامه و کره منابع غني اين ويتامين هستند. اين ماده مغذي در سبزیها و ميوههاي زرد رنگي مانند هويج، کدو، سيبزميني، هلو، زردآلو و طالبي، در سبزيها و میوههای قرمز رنگ مانند گوجه فرنگي و همينطور در سبزیهايي با برگ سبز تيره به مقدار زياد وجود دارد؛ البته پيش سازش كه در بدن به اين ويتامين قابل تبديل است."
اسيد آمينهاي مفيد
يکي ديگر از مواد مؤثر در قدرت باروري، اسيد آمينهاي است به نام ال آرژنين.
دکتر کشاورز نقش اين اسيد آمينه را در تقويت باروري و قواي جنسي، انکارناپذير میداند: " ما براي افرادي که دچار ضعف ميل جنسي هستند، مصرف ال آرژنين را 2 تا 6 ساعت قبل از نزديکي توصيه ميکنيم.
براي خانمها و آقايان هم فرقي نمیکند، چون اين اسيد باعث تقويت ميل جنسي در هر دو جنس میشود.
البته در آقاياني که دچار مشکل انزال زودرس هستند، مصرف 2 تا 5 گرم از اين اسيد آمينه تأثیر فوقالعادهای دارد."
اينطور که دکتر کشاورز میگوید، اين اسيد آمينه بهصورت کپسول در داروخانهها عرضه میشود و اگرچه کم و بيش خوردنش عارضه جدي ندارد و حتي بهعنوان گشاد کننده عروق براي پيشگيري از سکته قلبي تجويز ميشود، ولي بهتر است با تجويز متخصص مصرف شود.
البته منابع طبيعي هر چیزی بهتر از منابع مصنوعیاش هستند.
بنابراين شما هم میتوانید آن را از طريق مصرف خوراکيهايي مانند شکلات تلخ، جو دوسر و مغزهای خوراکي بهخصوص بادام تأمین کنيد.
براي حفظ قدرت باروري بايد رژيم غذايي کامل و متعادلي داشته باشيد.
بايد غذاي کافي بخوريد تا دچار فقر مواد غذايي نشويد، چون رژیمهای نامتعادل روي قواي جنسي اثر سوء دارند.
در خوردن اینها زياده روي نکنيد ما تا اينجا فقط از تقويت کنندهها حرف زديم، اما چه مواد غذايي میتوانند اثر معکوس بر قدرت باروري و ميل جنسي داشته باشند.
دکتر کشاورز میگوید: "مواد غذايي که در خودشان هورمون دارند، ميل جنسي را کاهش میدهند و قدرت باروري را هم کم میکنند.
زرده تخم مرغ و کاهو جزو مواد هورمون دار هستند.
البته کم خوردن اين مواد هيچ اشکالي ندارد، براي مثال، ميزان هورمون کاهويي که در سالاد استفاده میکنیم آن قدر ناچيز است که عملاً بیاثر است ولي اگر در مصرف آن افراط کنيم میتواند تعادل هورموني را به هم بزند.
همينطور زيادهروي در مصرف سويا كه در آقايان میتواند باعث کاهش قدرت باروري شود."
پرخوري نکنيد
"براي حفظ قدرت باروري بايد رژيم غذايي کامل و متعادلي داشته باشيد. بايد غذاي کافي بخوريد تا دچار فقر مواد غذايي نشويد، چون رژیمهای نامتعادل روي قواي جنسي اثر سوء دارند."
دکتر کشاورز با گفتن اين جملات يادمان میاندازد که بدغذايي و غافل شدن از يک سري تركيبات مفيد، میتواند باعث افت عملکرد هورمونها و سلولهاي بدن شود و روي قواي جنسي و باروري اثر نامطلوبی بگذارد.
او به کساني که رژيمهاي تک غذايي يا گياه خواري دارند توصيه میکند که بيشتر به برنامه غذاييشان توجه داشته باشند و تلاش کنند همه نيازهاي حياتي بدن را تأمین کنند:
"رژيم گياهخواري تمام نياز بدن را تأمین نمیکند و در نتيجه طبيعي است اگر ببينيم که افراد گياهخوار از نظر ميل جنسي و قدرت باروري ضعيف هستند."
او همين طور به افراد پُرخور هشدار میدهد که با افراط در مصرف غذاهاي پُرکالري، خودشان را در معرض چاقي قرار ندهند:
" افراد چاق در معرض بيماري ديابت قرار دارند و قند بالا هم بهمرور روي هورمونهای جنسي تأثیر میگذارد و ميل جنسي را از بين میبرد.
ضمن اين که در زنان چاق، اختلالات هورموني بيشتر اتفاق ميافتد و احتمال بسته شدن لولههاي تخمدان در اثر چاقي بيشتر است."
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید