محيط خانه تاثير زيادي بر سلامت و کيفيت زندگي ما و افراد خانواده مان دارد. خانم هاي خانه دار چون مسووليت بيشتري در خانه به عهده دارند، کارهايي مانند آشپزي و سرو سامان دادن به کارهاي خانه را انجام ميدهند و مشارکت ساير افراد خانه در کارهاي خانه هم معمولا با اطلاع و نظر خانم خانه انجام ميشود، نقش مهم و حياتي در تامين سلامت و ايمني افراد خانه دارند.
روي صحبت ما هم با خانم هاي خانه دار است؛ خانم هايي که با توجه به نکاتي ساده اما مهم ميتوانند سلامت و ايمني را در محيط خانه به همه اعضاي خانه هديه کنند؛ نمونهاش همين 5 نکته زير:
سلامت خانه از ايمني شروع ميشود
يک خانه سالم خانه اي است که نکات ايمني در آن رعايت شود. کارشناسان ايمني معتقدند سلامت خانه از ايمني آن شروع ميشود. طبق مطالعات انجام شده در موسسه ايمني خانه آمريکا، سقوط و مسموميت هاي تصادفي دو علت اصلي حوادث خانگي هستند. بنابراين توصيه ميشود خانه را از نظر وجود اين خطرات مورد بررسي قرار داده و شرايط ايجاد اين حوادث را به حداقل برسانيد. در بررسي ايمني خانه و از بين بردن نقاط خطر دقت و توجه کنيد و به ياد داشته باشيد داروها، وسايل کمکهاي اوليه و ويتامينها هم در صورت استفاده نادرست ميتوانند خطرآفرين باشند. خطر برقگرفتگي را هم فراموش نکنيد و تمام وسايل و لوازم خانگي برقي را از نظر ايمني بررسي کنيد. در مورد خطر افتادن و سقوط هم مراقب سراميکهاي کف حمام و آشپزخانه باشيد. پس از شستشو آنها را سريع خشک کنيد و با دمپايي ابري روي آن راه نرويد.
هواي خانه را تازه کنيد
اجازه دهيد هواي تازه و تميز وارد خانه شود. به علت آشپزي و بخار شدن حلال ها، شوينده ها و مواد شيميايي گاهي هواي داخل خانه ممکن است آلوده تر از هواي بيرون باشد. تا جايي که ميتوانيد آلودگي هواي داخل خانه را کاهش دهيد. در و پنجره ها را باز کنيد و اجازه دهيد هواي تميز در خانه جريان پيدا کند و آلودگي و رطوبت را از بين ببرد. هنگام آشپزي هود را روشن کنيد و با تعبيه سيستم تهويه مناسب از آلوده شدن هواي داخل خانه پيشگيري کنيد.
خانه را ميکروبزدايي کنيد
ميکروب ها ميهمان هاي ناخوانده اي هستند که در هر خانه اي سر و کله شان پيدا ميشود. براي پيشگيري از ايجاد بيماري و داشتن خانه اي سالم بايد از انتشار ميکروب ها و آلودگي ها پيشگيري کنيد. شستن مرتب دستها يکي از راههاي پيشگيري از انتشار آلودگي در خانه است. اگر هنگام تهيه غذا و تماس دست با گوشت خام در يخچال را باز و بسته کنيد، ميکروب ها و آلودگي ها به افراد ديگري که در يخچال را باز ميکنند، منتقل ميشود. بنابراين بهتر است پس از دست زدن به گوشت خام حتما دستهايتان را بشوييد. طبق توصيه کارشناسان بهداشت، بهتر است دستانتان را با آب گرم و صابون و حداقل به مدت 15 ثانيه بشوييد.
هواي قلب خانه را داشته باشيد
ميگويند آشپزخانه قلب خانه است. براي داشتن خانهاي سالم و بهداشتي لازم است آشپزخانه را تميز نگه داريد. توجه به بهداشت و سلامت مواد غذايي و تهيه و طبخ و نگهداري مناسب مواد غذايي به پيشگيري از بيماري ها و مسموميت هاي غذايي کمک ميکند. گوشت را در دماي مناسب بپزيد و مطمئن شويد که قسمتهاي داخلي گوشت به خوبي حرارت ديده است. مراقب باشيد خونابه گوشت خام به ساير مواد غذايي به ويژه مواد غذايي که به طور خام مصرف ميشوند (نان، ميوه ها و سبزي ها) منتقل نشود. دماي يخچال را زير 4 درجه سانتيگراد تنظيم کنيد.
خانه را بهشت کنيد
خانه براي خيلي ها امنترين جاي دنياست و جايي است که ميتوانند طعم شيرين آسايش و امنيت را تجربه کنند. محيط خانه را تميز و مرتب نگهداريد. اسباب و وسايلي را که آزارتان ميدهد، برداريد. قرار دادن گل و گياهان در خانه را فراموش نکنيد و با استفاده از رنگ هاي آرامش بخش خانه تان را طوري طراحي کنيد که موجب آسايش و آرامش افراد خانه شود.
نويسنده: فرزانه فولادبند
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید