علي محمد باب در شيراز از پدري به نام محمدرضا که کار بزازي داشت زاده شد. در کودکي پدر خود را از دست داد و خالويش سيد علي او را به مکتب شيخ عابد شيرازي سپرد. علي محمد در آنجا خواندن و نوشتن فارسي و عربي و اندکي از علم حساب و قرائت قرآن مجيد … را آموخت چنان که وقايع نگاران بهائي بر اين معنا گواهي مي دهند و نبيل زرندي درص ?? تاريخ خود( ص?? مطالع الانوار) و مازندراني در ” اسرارالآثار ” و ” رهبران و رهروان ” و آيتي در ” کواکب الدريه ” و ديگران بدين امر اذعان کرده اند.
جالب اين که خود علي محمد باب در صفحه ?? کتاب بيان عربي در سطر ?? به ياد دوران تحصيلش ( خاطرات تلخ خود از تنبيه معلمش با چوب ) مي گويد :
” يا محمد معلمي فلا تضربني قبل ان يقضي علي خمس سنه … و اذا اردت ضربا فلا تتجاوز عن الخمس و لا تضرب علي اللحم الا و ان تحل بينهما سترا فان اديت تحرم عليک زوجک تسعه عشر يوما اي محمد آموزگارم، مرا قبل از آنکه پنج سال بر من (درمکتب تو ) بگذرد نزن و اگر خواستي بزني، از پنج (ضربه) تجاوز نکن، و بر گوشت مزن مگر اينکه بين گوشت و وسيله زدن، پارچه اي قرار دهي، اگر چنين کردي نوزده روز همسر تو بر تو حرام است.
شيخ عابد از پيروان و تلامذه شيخ احمد احسائي و سيد کاظم رشتي ( سران شيخيه ) بود چنانکه مازندراني در کتاب اسرارالآثار ، حرف الف،ص ???و??? به اين موضوع اشاره کرده است :
” چون تلمذ سيد باب ( علي محمد باب ) به صغر سن در مکتب شيراز نزد معلمي کامل به وضع و مقدار درخور آن ايام مسلم در تاريخ، و حضور چندي در محضر درس حاجي سيد کاظم رشتي به کربلا در ايام شباب نيز مصرح در کلمات خودشان است ……”
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید