سوال : چرا کتاب «کشف الغطاء» را جمع کردند؟!
پاسخ : نقطه الکاف از مآخذ تاريخي کهن بابيه است که مشخصات کامل کتابشناسي آن از قرار زير است: نقطه الکاف در تاريخ ظهور باب و وقايع هشت سال اول از تاريخ بابيه، حاجي ميرزا جاني کاشاني، به سعي و اهتمام ادوارد براون، ليدن ????ق / ????م. مرحوم استاد محيط طباطبايي البته در انتساب نسخهِ يادشده به شخص ميرزا جاني کاشاني، تأملات محققانهاي داشت و آن را مربوط به فرد ديگري از قدماي بابيه ميدانست. ر.ک، مقالات ايشان در ماهنامهِ گوهر، نشريهِ بنياد نيکوکاري نورياني، تابستان و پاييز ????ش
و اما بهائيت (به رهبري حسينعلي بهاء و جانشينش عباس افندي) روابط با روسيه را تا سالهاي جنگ جهاني اول ادامه داد ولي پس از آن، به علت فروپاشي امپراتوري تزاري (که بر اثر حملات آلمان از خارج، و شورش ملت روسيه بر ضد استبداد تزار از داخل، صورت گرفت) پيشواي وقت اين فرقه (عباس افندي) قبلهِاش را از پايتخت تزار به لندن تغيير داد و آثار اين چرخش سياسي نيز به زودي خود را نشان داد. اعطاي لقب و نشان از سوي لندن به عباس افندي، و ثناگويي رسمي وي از جرج پنجم، جلوهِ بارز اين چرخش بود و جلوهِ ديگر آن، اقدام افندي به گردآوري و محو جميع نسخههاي «کشف الغطاء عن حيل الاعداء» (چاپ ترکستان روسيه) بود که به دستور خود افندي و به قلم ميرزا ابوالفضل گلپايگاني (و چند تن ديگر از مبلغان شهير بهائي) در ردّ کتاب نقطه الکاف و مصحح و مقدمه نويس آن: ادوارد براون انگليسي، نوشته شده و در آن، تعريضاتي به سياست انگليس صورت گرفته بود. ولي چون چاپ کتاب مزبور زماناً «مصادف بود با پيروزي قشون انگلستان در حيفا، و قبول اطاعت و خدمتگزاري جميع بهائيان نسبت به حکام انگليسي در منطقهِ زير نفوذ انگلستان، عباس افندي صلاح نديد که کتاب کشف الغطاء با دارا بودن چنان مايههاي ضد انگليسي، و در حالي که زد و بندهايي صورت پذيرفته بود، انتشار يابد. از اين روي دستور داد پس از جمع آوري دقيق، جميع نسخههاي کشف الغطاء را بسوزانند که… [تنها] تعداد انگشت شماري از آن در کتابخانههاي انگلستان و فرانسه، و چند نسخهاي در ايران، آن هم در کتابخانههاي خصوصي و محرمانهِ بهائيان، از اين فرمان جان سالم بدر بردند» . به نوشتهِ استاد محيط طباطبايي: کشف الغطاء به دستور و نظارت عبدالبهاء و به دستياري ميرزا ابوالفضل گلپايگاني و اديب طالقاني و نعيم سدهي و سمندر قزويني و مهدي گلپايگاني (از فعالان و مبلغان بهائيت) در ردّ مقدمهِ فارسي و انگليسي و تاريخ قديم تازه چاپ به نام نقطه الکاف، از سال ???? تا ???? ق تنظيم و تدوين و در عشقآباد روسيه به چاپ رسيده و آمادهِ انتشار شد. اما «سقوط فلسطين به دست انگليسيها و پيدايش مصالح تازهاي که براثر انقلاب روسيه قوّت جانب گرفته بود سبب شد که هزاران نسخهِ آمادهِ انتشار از آن به آتش نابود گردد» . تلقي و تحليل شاهدان عيني مطلع (همچون عبدالحسين آيتي و فضل الله صبحي، مبلغان مستبصر بهائي) نيز از علت جمع آوري نسخ کشف الغطاء، همين است.
خوب هست در پايان ذکر اين نکته لازم و ضروري است که مهمترين ادعاي باب که ادعاي هيچي گري و توبه از هر ادعايي مي باشد مخصوصا ادعاي نيابت حضرت حجت در اين کتاب صفحه ??? ذکر گرديده شده است و متن کامل توبه نامه در کتاب کشف الغطاء آورده شده است .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید