منسوب به (عنان بن دود) ملقب به (راس الجات).
بر خلاف فرقه هاي ديگر يهودي، اين فرقه در روز شنبه و ديگر جشن هاي از خوردن مرغ و ماهي و آهو و ملخ خودداري مي کردند. اين فرقه نبوت عيسي را تصديق مي نمودند و گفته هاي او را مخالف تورات نمي دانستند. آنان عيسي را از پيروان موسي مي دانستند و باور داشتند که او مردم را به تورات دعوت مي کند. آنان صريحا اعتراف به نبوت عيسي نمي کردند.
گروهي از اين فرقه باور داشتند که : عيسي ادعاي نبوت نکرده و نيز مدعي نبوده که شريعت او ناسخ دين موسي است، عيسي از اولياء الله و عارف به تورات مي باشد و انجيل وحي خانه نيست، بلکه سرگذشت عيسي است که بدست چهار تن از ياران او گردآوري شده است.
تيره يهود به او ستم کردند، چون که او را تکذيب نمودند و مايه قتل او شدند، حال آنکه در تورات نام (مشيحا) بسيار آمده است و او همين (مسيح) است.
هر چند که تورات او را نبي يا رسول يا کسي که داراي شريعت خاصه اي است، معرفي نکرده است. لازم است بدانيم که در تورات نام مسيح نيامده، بلکه فارقليطا آمده است.
http://yahadut.persianblog.irفرقه عيسويه در دين يهوديت
منسوب به "عيسي بن يعقوب اصفهاني". برخي گويند او عوقيد الوهيم يعني عبدالله بود که در زمان منصور عباسي مي زيسته و در آن عصر دعوت خود را آغاز کرده است.
گويا در زمانه مروان حمار گروه فراواني از يهود به پيروي از او قيام کردند. ابو عيسي ياران خود را در دايره اي قرار مي داد و مي گفت : تا زماني که در داخل اين دايره باشيد، جنگ افزار دشمن در شما کارگر نيست. ابوعيسي در شهر ري کشته شد و ياران او به هلاکت رسيدند. ابو عيسي بر اين باور بود که پيامبر است و فرستاده حضرت مسيح است. او مي گفت که : عيسي داراي پنج رسول است که پس از او خواهند آمد. او مدعي بود که پروردگار با او سخن مي گويد و به او فرمان داده که تيره بني اسرائيل را از شر غاصبان و طاغيان نجات دهد. او باور داشت که عيسي افضل فرزند آدم است و مقام او از همه پيامبران برتر است. او گوشت جانور ذبح شده را تحريم کرد.
http://yahadut.persianblog.irفرقه فريسيان در دين يهوديت
فريسيان به معناي "جدا شوندگان" هست، فرقه فريسيان در زمانه مکابيان پيدا شدند.
اين فرقه که بخش بزرگي از کاهنان يهود آن را پديد آوردند، در برابر يوناني زدگي ايستادگي کردند و در برابر اجراي بي چون و چراي شريعت موسي پافشاري ورزيدند. اين فرقه به رستاخيز و روز رستاخيز باور داشتند و راه نجات مردم جهان را عمل به تورات و کليه دستورات دين يهود مي دانستند. آنان فرقه سنت گراي يهود بودند که به اصول و فروع مکتوب و منقول موسي و پيامبران بني اسرائيل سخت باور داشتند. نفوذ اين فرقه مذهبي يهود تا (سال ??? ميلادي) ادامه داشت. روحانيون اين فرقه سخت کوشش داشتند تا يهوديان را از گرايش به باورها فلسفي بيگانه برحذر دارند. آنان هر گونه تفسير و تغيير در احکام مذهبي را نمي پذيرفتند.
http://yahadut.persianblog.irفرقه قرائون در دين يهوديت
اين فرقه در (سال 767 ميلادي) بدست مردي به نام (عانان بن داود) ساخته شد.
(قرائون) طايفه اي از (يهود) هستند که جز به (عهد عتيق) اقرار ندارند و روايات شفاهي و (تلمود) را معتبر نمي دانند و تنها به (تورات) باور دارند. اين فرقه را به عبري (قرائم) گويند.
مورخ اسلامي اين فرقه را به مجبره و مشبهه در اسلام تشبيه کرده است.
عبدالکريم شهرستاني صاحب کتاب (ملل و نحل) در رابطه با اين فرقه مي گويد: (قرائيان يا قرائين يا قاريان) از فرقه هاي کلامي تيره يهوديها هستند که در اسپانيا پيدا شدند. مؤسس اين فرقه (عانان بن داود بغدادي) است که تحت تاءثير برخي از متکلمان اسلامي از نصوص و ظواهر کتب الحاقي دوره هاي بعد به ويژه تلمود عدول کرد. به باور او در مبادي نبايد از حدود تورات تجاوز کرد و پس، به اصالت شک کرد.
پيروانش در اسپانيا فراوان شدند. سعد ابن يوسف اين فرقه را تجديد کرد و آداب جديدي ابداع نمود، از آن ميان : روشن کردن شمع در شب و روز شنبه را منسوخ کرد، خوردن گوشت را مطلقا ممنوع ساخت، و مراجعه به پزشک را به قصد کسب درمان ناپسند دانست، زيرا اين يهوه است که شفابخش است. اين فرقه دچار انشعاب شد و به چند فرقه تقسيم گرديد.
گويا امروز عده بسيار اندکي از اين فرقه در شوروي پيشين زندگي مي کنند.
http://yahadut.persianblog.irفرقه کاتبان در دين يهوديت
اين فرقه جنبه مذهبي ندارند. "فرقه کاتبان" کارشان نسخه برداري از کتاب مقدس بوده است. آنان با اين کار تجارت مي کردند. برخي از اين گروه را (رابي) و اب مي خواندند.
http://yahadut.persianblog.irفرقه کوستانيه در دين يهوديت
منشعب از فرقه سامره. اين فرقه نيز عقايدي مشابه با فرقه دوستانيه داشت.
ميان اين دو فرقه، اختلاف در احکام است. فرقه سامره کوهي در بيت المقدس (جبل نابلس) را قبله خود قرار داد:
(خداوند به داود دستور داده بود که بيت المقدس را در جبل نابلس بنا کند، ولي داود در "ايلنا" بنا کرد و اين بر خلاف امر پروردگار است. پس حضرت داود ستم کرد.)
اين فرقه مدعي است که تورات اصلي به زبان آنان است. واژه اين فرقه نزديک به زبان عبري است. گويا از اين فرقه (72 فرقه) پيدا شده است.
مورخان مي گويند: اين فرقه از يهوديان سامره هستند که مي گويند همين جهان محل ثواب و عقاب است و دسته اي مي گويند رستاخيز دار ثواب و عقاب است.
ابوريحان بيروني مي گويد: تيره سامره از بابل به شام هجرت کردند. مذهبي اين فرقه ترکيبي از دين يهود و دين مجوس است. بيشتر آنها در فلسطين زندگي مي کنند و کنيسه هاي آنان در همان نزديک است.
برخي مي گويند که اين فرقه همان فرقه صدوقيان و فريسيان مي باشند. يعني دوستانيه فرقه صدوقيان و کوسانيه فرقه فريسيان است. ضبط نام اين فرقه در منابع گوناگون است : سامريه، سمره، سامره، و....
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید