فرقه يهودي با گرايش عرفاني که فرآورده دوران تهيدستي و فلاکت و اسارت يهود است.
اين فرقه مانند کمونيست ها عليه مالکيت خصوصي شوريدند و اندوختن زر و سيم را حرام کردند.
کسان اين فرقه هيچگونه مالکيت خصوصي نداشتند و به گونه جمعي زندگي مي کردند. براي آنان دوست و بيگانه يکي بود و با همه برادر و برابر بودند. آنان در اغذيه و امتعه شريک بودند. آنان هر گونه سيستم اقتصادي - تجاري را که منجر به تکاثر و اشرافيت و زراندوزي مي شد، بازداشته ساخته بودند. آنان به نظام برده داري عاصي بودند، و خود برده نداشتند و برده فروشي را حرام کرده بودند. آنان همچنين ساختن جنگ افزار و آلات جنگي را حرام کرده بودند.
به راستي اين فرقه در تحقق دادگري کوشش فراوان داشته اند. مورخان يهودي از اين فرقه با اعجاب و تحسين ياد کرده اند. فليسين شاله فرانسوي اين فرقه را اشتراکي مذهب مي داند که در سده دوم ق.م. حضور داشته و بنياد گذار آن را يوسف و قيلون يهودي معرفي مي کند. اين فرقه در همان سان عابد و پارسا و اهل رياضت و انزوار بوده اند و در برابر اجراي مراسم و احکام دين موسي سخت پابرجا بوده اند. آنها ترک جهان کرده بودند و بيشتر در کوهها و غارها بسر مي بردند و کاري جز پرستش و زهد ورزي نداشتند. در زندگي اجتماعي به يک معاش جمعي قائل بودند و اموال خود را از آن عموم مي دانستند. غسل تعميد نزد ايشان نشانه پاکي و توبه از گناه شمرده مي شد و در ميان آنن معمول بود.
جان ناس مي گويد: اسن ها در بيشتر نقاط فلسطين وجود داشته اند. اين فرقه که از مردم جامعه دوري گزيده و ارک دنيا بودند، اوقات خود را به پرستش و گوشه گيري و روزه و نماز گذرانيده و به انتظار پيدايش حضرت مسيح نشسته بودند. آداب شريعت موسي را بجا آورده، از جنگ و کشمکش خودداري مي کردند. مردم را به شکيبايي دعوت مي کردند. اين فرقه در سده دوم ق.م. به پيدايش رسيدند و به کشاورزي و صنعت گذران زندگي مي کرده اند. در زندگي اجتماعي نوعي روش اشتراکي داشتند. اموال خود را از آن عموم مردم مي دانستند. اين فرقه خود را فرزندان نور نام نهاده بودند و ديگران را فرزند ظلمت مي دانستند که فرشته تاريکي بر آنان حکومت مي کند. گويا باورها اين فرقه از باورها زرتشتيان اقتباس شده بود. اين فرقه در سال ?? ميلادي در کشتار يهوديان از ميان رفتند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید