تشخيص فرد دروغگو از شخص راستگو جزء علايق مشترک همه ماست و به قولي "لذتي که در گرفتن مچ شخص دروغگو هست در دروغ گفتن نيست".
روانشناسان توصيه هايي ميکنند که دانستن آنها ميتواند به شما کمک کند:
ـ به حرکات ظاهري او توجه کنيد: تنها به يک فاکتور مثلا استرس داشتن فرد توجه نکنيد چرا که ممکن است شخصي راست بگويد ولي هنگام صحبت کردن عصبي به نظر برسد. قبل از اينکه سوال بپرسيد- بدون آنکه جلب توجه کنيد- حالات اوليه وي نظير ميزان نگراني، عصبانيت، ارتباط چشمي و پلک زدن وموقعيت دستهايش را به خاطر بسپاريد.
ـ مقايسه کنيد: کليد فهميدن اينکه شخصي دروغ ميگويد يا نه در اين است که پس از سوال کردنتان- در طول زمان کوتاهي که اطلاعات در مغز طرف مقابل پردازش ميشود تا جواب شما را بدهد- تغييرات رفتارياي را که در مرحله پيش به خاطر سپرده ايد بررسي کنيد. توجه داشته باشيد فرصت مقايسه را از دست ندهيد زيرا احتمالا پس از گذشت اين زمان طلايي فرد به تسلطي نسبي روي رفتارش خواهد رسيد.
ـ به حرفهاي او خوب گوش کنيد: گاهي اوقات توجه به حالات بدن و ريز شدن در رفتار طرف مقابل کمک شاياني به شما نميکند. در اينگونه موارد دقت در گفته هاي شخص، بهترين راهنماست. دروغگوها معمولا بيش از حد به جزئيات بي ربط مي پردازند. آنها سعي ميکنند با اين کار ذهن مخاطبشان را از موضوع اصلي دور کنند تا دروغ شان کمرنگ جلوه کند. فراموش نکنيد که دروغگو فراموشکار است و احتمال اينکه متناقض صحبت کند بسيار زياد است.
ـ چند دقيقه مکث کنيد: براي بيشتر مردم دروغ گفتن امري سخت و استرس زاست و هيچ اتفاقي مثل سکوتي که ميان پاسخ او و سوال بعدي تان برقرار مي کنيد عذاب آور نيست. سعي کنيد در اين لحظات ميزان عصبانيت و نگرانياش را بسنجيد.
ـ بحث را عوض کنيد: بي ترديد شيرين ترين زمان براي دروغگو لحظه اي است که احساس کند دروغ به پايان رسيده و در کارش موفق بوده است. تغيير بحث توسط شما احتمالا لبخندي بر لبان دروغگو مينشاند. در اين هنگام بازگشت به مبحث قبلي مانند ضربه پاياني يک بوکسور براي ناک اوت کردن حريفش است و با خشم مضاعف او همراه خواهد بود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید