سيگار مضر براي قلب
سيگار کشيدن مضر است، نه تن ها به دليل وجود رابطه بين سيگار و سرطان ريه، بلکه به اين دليل که مصرف سيگار در بالاي فهرست عوامل خطرزاي بيماري قلبيعروقي قرار دارد. اگر سيگار مصرف کنيد، خطر حمله قلبي يا سکته مغزي در شما دو برابر افراد غير سيگاري خواهد شد. اين خطر با افزايش تعداد سيگار هاي مصرفي در روز بيشتر ميشود.
افراد سيگاري که يک بار دچار حمله قلبي شد هاند، نسبت به افراد غير سيگاري احتمال بيشتري دارد که دچار مرگ ناگ هاني شوند.
مصرف سيگار موجب ميشود غدد فوق کليه، هورموني ترشح کنند که به طور موقت فشار خون شما را افزايش داده و موجب ميشود قلبتان بيشتر کار کند.
علاوه بر اين، سيگار مقدار اکسيژن در دسترس قلب را کاهش ميدهد، بنابراين کشيدن هر عدد سيگار، يک فشار اندک و در عين حال غير ضروري را روي قلب و عروق خوني شما وارد ميکند.
همچنين ميزان رسوبات چربي موجود در سرخرگ ها (آترواسکلروز) در افراد سيگاري بيشتر از غيرسيگاري هاست، زيرا سيگار موجب تجمع سلول هاي خوني خاصي به نام پلاکت ميشود که تهنشين شدن کلسترول در سرخرگ را تحريک ميکنند. از آنجا که فرآيند ياد شده هم به وسيله فشار خون بالا و هم با مصرف سيگار تسريع ميشود، بنابراين يک فرد سيگاري مبتلا به فشار خون بالا، در معرض خطر بيشتر ابتلا به تصلب شرايين (آترواسکلروز) قرار دارد.اثرات مضر دود سيگار روي اعضاي بدن، دليل قانعکنند هاي براي ترک سيگار است. به جز اين، با ترک سيگار بعضي از صدماتي که قبلا ايجاد شده است از بين ميرود.
يک سال پس از قطع مصرف سيگار، خطر بيماري عروق کرونر از جمله حمله قلبي و درد قفسه سينه به نصف کاهش مييابد. 15سال پس از ترک سيگار، خطر ابتلاي شما به بيماري هاي قلبي مانند کسي است که هرگز سيگار نکشيده است، بنابراين هر چه زودتر سيگار را کنار بگذاريد، طول عمر بيشتري خواهيد داشت.يک نکته ديگر را نيز به افراد سيگاري توصيه مي کنيم که ترک سيگار آسان نيست. بهطور معمول بيشتر افراد سه تا چهار بار اقدام به ترک ميکنند تا سرانجام موفق ميشوند. با اين وجود با هر بار تلاش براي انجام اين کار، احتمال موفقيت بيشتر ميشود.
هفته نامه سلامت
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید