سيگار کشيدن
مصرف سيگار باعث افزايش خطر ديابت نوع 2 مي شود
هر چقدر بيشتر سيگار بکشيد، احتمال بروز ديابت در شما بيشتر از افراد غيرسيگاري مي شود و وقتي سيگار را ترک کنيد، اين احتمال خطر کاهش مي يابد.
سيگار بر عملکرد انسولين در بدن تأثير مي گذاردانسولين هورموني است که توسط پانکراس (لوزالمعده) ساخته مي شود. انسولين قند خون را براي توليد انرژي وارد سلول ها مي کند و سبب کاهش قند خون مي شود.
در ديابت نوع 2، بدن به انسولين ساخته شده پاسخ نمي دهد. وقتي يک فرد ديابتي سيگار مي کشد، بدن او به انسولين کمتر پاسخ داده و در برابر آن مقاومت مي کند؛ در نتيجه سطح قند خون بالا مي رود.
مقاومت بدن به انسولين کاهش نمي يابد، مگر آن که حداقل 10 تا 12 ساعت سيگاري استعمال نشود.
سيگار کنترل ديابت را سخت تر مي کندمطالعات نشان مي دهد که سيگاري ها نسبت به افراد غير سيگاري کمتر مي توانند ديابت خود را کنترل کنند. ولي اين خبر خوب را هم بايد گفت که افراد ديابتي که قبلا سيگار مي کشيدند و هم اکنون ترک کرده اند، کنترل قند خونشان به خوبي افراد غيرسيگاري است.
سيگار باعث افزايش هموگلوبين A1C مي شود
تست هموگلوبين A1C (Hgb A1C) آزمايشي است که نشان مي دهد شما در سه ماه گذشته چگونه قند خونتان را کنترل کرده ايد.
مقدار Hgb A1C بايد زير 7 درصد باشد. وقتي فرد ديابتي سيگار مي کشد، سطح Hgb A1C در او افزايش مي يابد، ولي با ترک سيگار، سطح Hgb A1C به همان سطح افراد غيرسيگاري مي رسد.
مطالعات نشان مي دهد که سيگاري ها نسبت به افراد غير سيگاري کمتر مي توانند ديابت خود را کنترل کنند.
سيگار خطر عوارض ديابت را افزايش مي دهد
وقتي شما با وجود ديابت، سيگار مي کشيد، احتمال بروز عوارض ديابت (مثل عوارض کليوي، عصبي، چشمي، قلبي، سکته، تصلب شرايين به خصوص در پاها)، بيشتر مي شود.
هر چه قدر نخ سيگار بيشتري مصرف کنيد و هر چقدر سال هاي بيشتري سيگار بکشيد، اين خطرات بيشتر مي شوند.
براي کاهش اين خطرات بايد قندتان را کنترل و سيگار را ترک کنيد.
مزاياي ترک سيگار در افراد ديابتي:- کاهش مقاومت به انسولين
- کاهش آسيب هاي چشمي
- کاهش مشکلات کليوي و نارسايي کليه
- کاهش آسيب هاي عصبي
نتايج آزمايش هاي خون پس از ترک سيگار بهبود مي يابد
اندازه گيري قند خون
تأثيرات ترک سيگار عبارت است از:- کاهش سطح Hgb A1C
- کاهش سطح قند خون
- کاهش سطح کلسترول خون
- کاهش سطح LDL (کلسترول بد)
- کاهش سطح تري گليسريد خون
- افزايش سطح HDL (کلسترول خوب)
نازلي سيدخويي- کارشناس ارشد علوم بهداشتي در تغذيهبرگرفته از سایت راسخون
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید