خود را براي ترک سيگار آماده کنيد!
فکر کنيد ببنيد که چه موقعي شما ميل به دود کردن سيگار پيدا ميکنيد. آيا موقع روشن کردن سيگار در لحظه اي که قصد استراحت و متوقف کردن کاري را داريد؟ آيا وقتي به دوستي ميرسيد، بياختيار قصد تعارف سيگار به او و روشن کردن سيگار را داريد؟ آيا پس از صرف غذا ، مايليد سيگاري دود کنيد؟ آيا حضور در مکان خاصي شما را به استعمال دخانيات مايل ميسازد؟ و آيا ...؟
پس از تفکر درباره اين آياها برنامه ريزي کنيد که چگونه خود را در موقعيتي قرار ندهيد. که ميل يه سيگار کشيدن در شما را زنده نمايد. بکوشيد که مرتبا مشغول انجام کاري باشيد. مثلا اگر پس از غذا ميل به سيگار پيدا ميکنيد، بکوشيد پس از صرف غذا ، بيدرنگ از سر سفره و يا ميز غذا بلند شويد و يا کار ديگري انجام دهيد. اگر دوستان شما در شما ميل به کشيدن سيگار را ايجاد ميکنند بکوشيد از آنها دوري کنيد. مطمئنا اگر آنها دوستان خوبي باشند و بدانند شما براي ترک سيگار مصمم هستيد آنها هم در اين راه بايد شمار را ياري کنند. فراموش نکنيد که تغيير برنامه هايي که شما را به کشيدن سيگار سوق ميدهد نيازي نيست که دائمي باشد. به محض اينکه شما اين عادت زشت و ناپسند را ترک کرديد ميتوانيد برنامه قبلي و روزمره خود را بطور عادي برقرار نماييد.
روزي را براي شروع انتخاب کنيد!براي ادامه استعمال دخانيات و يافتن بهانه براي اين که آن را ترک نکنيد معمولا با مشکلي مواجه نيستيد. از اينرو بايد براي شروع و اجراي تصميم خود روزي را برگزينيد. نبايد اين روز روزي باشد که تحت فشارهاي عصبي هستيد ترديدي نيست که يافتن يک روز مناسب براي شروع ترک سيگار ممکن است آسان نباشد، ولي بکوشيد هر چه زودتر وقت چنين روزي را تعيين کنيد. فراموش نکنيد که وسوسه هاي ادامه اعتياد شما را در انتخاب اين روز دچار تنبلي و ترديد ميکند. پس بکوشيد هر چه زودتر ، روز شروع ترک اعتياد را در تقويم زندگي خود مشخص کنيد.
کشيدن سيگار را متوقف کنيد!روشن کردن و دود کردن سيگار را در روز تعيين شده "روز شروع ترک سيگار" متوقف کنيد. بسيار آسان است. کار ديگري احتياج نيست که انجام دهيد. فقط سيگاري روشن و دود نکنيد.
تحمل کنيد و سيگار نکشيد!يک روز تحمل کردهايد. و هر روز ديگري که به روز اول افزوده ميشود بدون اين که سيگاري کشيده باشيد، پيروزي بزرگي محسوب ميشود. هر لحظه که احساس ميکنيد به کشيدن سيگار احتياج داريد به خودتان بگوييد که "چقدر احساس سلامتي ميکنيد." پولي را که براي خريد سيگار هزينه ميشد، حالا ميتوانيد براي امر ديگري اختصاص دهيد. بکوشيد با پولي که اينک پس انداز ميشود براي خاطرتان کاري انجام دهيد.
بسياري از معتادان به سيگار ميگويند چندين بار آن را ترک کردهاند ولي دوباره کشيدن آن را در نتيجه غلظت از نو آغاز کردهاند. دکتر ظهيرالدين ميگويد در اينگونه مواقع نااميد نشويد. خود را نبازيد. چون اين ناشي از بيارادگي شما نيست. در جامعه ما که متاسفانه مقرراتي براي جلوگيري از استعمال دخانيات در محيط کار و اماکن عمومي نيست اين احتمال وجود دارد که ميل به کشيدن سيگار در فردي که تازه سيگار را ترک کرده است زنده شود. و يا در محيطي سيگار بکشد که ديگران را دچار خطر نسازد.
بعد از ترک سيگاردر طي 20 دقيقه فشار خون و ضربان نبض کاهش مييابد. در طي 2 ساعت راه هاي تنفسي آرام شده و حجم تنفسي ريه افزايش مييابد و فرد ميتواند به راحتي تنفس کند. در عرض 8 ساعت سطح منواکسيد کربن و سطح اکسيژن به حالت عادي بر ميگردد. در مدت 24 ساعت خطر حمله قلبي کاهش مييابد در طي 11 الي 3 ماه جريان خون و اعمال ريه تا يک گرم بهبودي يابد. در عرض 5 سال خطر سرطان ريه به نصف کاهش مييابد در مدت 10 سال پس از ترک سيگار ريه فرد همانند افراد غير سيگار خواهد شد.
برگرفته از سایت راسخون
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید