شهروندان تهران روزانه حدود دو هزار تن انواع گوشت قرمز و سفيد مصرف ميکنند
رييس شبکه دامپزشکي تهران گفت: شهروندان پايتخت روزانه دو هزار تن انواع گوشت شامل يک هزار تن گوشت مرغ، 600 تن گوشت گوسفند و گوساله و 350 تن گوشت آبزيان مصرف ميکنند.
دکتر "علي روستا" روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: اين ميزان فرآورده دامي از طريق چهار هزار مرکز عرضه فرآورده هاي خام دامي در تهران بزرگ که تحت نظارت شبکه هستند توزيع ميشود.
وي با اشاره به اينکه نظارت بر فعاليت مراکز عرضه فرآورده خام دامي مهمترين وظيفه شبکه دامپزشکي است، تصريح کرد: آلودگي ثانويه يکي از معضلات امروز جامعه است که ريشه کن کردن اين آلودگي وظيفه سازمان دامپزشکي است.
"روستا" يکي از بيماري هاي مهم قابل انتقال از دام به انسان را مسموميت ناشي از "سالمونلا" که يکي از شايع ترين نوع مسموميت هاي غذايي است دانست و اظهار داشت: براساس آمار سال 86 ميزان ابتلا به اين بيماري در کشور در هر هزار نفر هشت نفر بوده است.
وي اوج بيماري سالمونلا را در فصل تابستان ذکر کرد و گفت: افزايش تجارت بين المللي انواع خوراک انسان، بالا رفتن بروز سالمونلوز در مزارع پرورش دام و طيور، مصرف گسترده شوينده ها و تداخل فاضلاب ها به آب شرب و گسترش مصرف غذاي آماده علل عمده افزايش اين بيماري در سالهاي اخير است.
به گفته رييس شبکه دامپزشکي تهران، منبع آلودگي اين بيماري در اصل يک جانور است و انسان از طريق جانوران و ماکيان پرورشي از طريق مصرف گوشت، شير و يا فرآورده هاي شيري آلوده و تخم مرغ مبتلا مي شود.
"روستا" به شهروندان توصيه کرد، از خريد و مصرف فرآورده هاي خام دامي بدون مهر و يا بر چسب معتبر دامپزشکي خودداري کنند، عرضه فرآورده هاي خام دامي خارج از يخچال غير بهداشتي و بيماري زا مي باشد، هر گونه قطعه بندي مرغ، استخوان گيري مرغ، تهيه شنيسل و جوجه کباب در فروشگاهها غير بهداشتي است، عرضه آلايش خوراکي مرغ مثل دل، جگر، سنگدان و پاي مرغ بدون بسته بندي غير بهداشتي است و جهت پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي مشترک بين انسان و حيوان از مصرف فرآورده هاي خام دامي به صورت خام و يا نيم پز جدا خودداري کنيد.
وي تاکيد کرد: با توجه به هزينه بالا درمان، در دنيا همه تلاش ها معطوف به پيشگيري شده است و در کشورمان نيز براي برخورداري از سلامت شهروندان، با افزايش راهکارهاي نظارتي از سطح مزارع تا مراکز عرضه، شاهد کاهش بروز آلودگي هاي اوليه و ثانويه بوده و براي ارتقاء سطح بهداشت جامعه به دنبال فرهنگ سازي و افزايش آگاهي شهروندان هستيم.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید