هويج بخاطر ويتامين و خواصش در اکثر خانه ها يافت ميشود و مي تواند حتي سرطان را از خانه بيرون کند؛ اما نه براي همه!
طبق نظر پژوهشگران در اکثر سبزيجات ماده اي بنام بتا کاروتن (پيش ساز ويتامين A ) وجود دارد که در هويج غلظت آن بيشتر از ساير سبزيجات مي باشد.
اين ماده روي مواد سمي موجود در تنباکوي سيگار تاثير مي گذارد و خطر سرطان ريه ، مثانه ، حنجره و دهان را در افراد سيگاري و حتي کساني که قبلآ سيگاري بوده اند، تا 50 در صد افزايش مي دهد.اما اين بدان معني نيست که افراد سيگاري و يا سيگاري هاي قديمي بايد از خوردن ساير سبزيجات خودداري کنند. چون مواد مفيد ديگري در اين سبزيجات وجود دارد که مانع تاثيرگذاري بتا کاروتن در مواد سمي در توتون مي شود. ولي بايد از خوردن موادي که غلظت بتا کاروتن آن زياد است مثل هويج، کدو حلوايي ، طالبي و زرد آلو و نيز قرص هاي حاوي بتا کاروتن خودداري نمايند.
بتاکاروتن موجود در هويج با تاثير بر روي مواد سمي موجود در تنباکوي سيگار، احتمال سرطان را در افراد سيگاري افزايش مي دهد.
ولي در افرادي که هرگز سيگار نکشيده اند؛ بتا کاروتن بهترين ماده مغذي براي جلوگيري از سرطان مي باشد.
پژوهشگران فرانسه در طول هفت سال حدود شصت هزارخانم را تحت کنترل داشته اند و اين آزمايش بزرگ نشان داده است که هويج يک عنصر معجزه گر براي غير سيگاري هاست و احتمال ابتلا به سرطان را از 28 درصد تا 56 درصد کاهش مي دهد. ولي در کساني که سيگار مي کشند و يا قبلآ سيگاري بوده اند، احتمال ابتلا به سرطان را تا 43 درصد افزايش مي دهد. مصرف قرص هاي حاوي بتا کاروتن نيز در افراد سيگاري احتمال سرطان را تا دو برابر افزايش مي دهد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید