هر سال با شروع ماه مبارك رمضان بازار زولبيا و باميه داغ شده و مصرف آن بين ايراني ها و برخي كشورهاي ديگر زياد ميشود. البته اين سنت از سالهاي دور بين ايرانيها مرسوم بوده و جزو معدود عاداتي است كه همچنان با همان قوت ادامه دارد. اين زولبيا و باميه هاي موجود در بازار كه اغلب در سفره هاي افطار جايگاه خاصي دارد، در كنار طعم خوب و شيريني كه دارد براي سلامت مضر است.
زولبيا و باميه يکي از شيريني هاي اصيل ايراني است. از مواد اوليه اين نوع شيريني که امروزه از آن استفاده مي کنند، مي توان به روغن، آرد، شکر، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران اشاره کرد که اگر از مواد سالم در تهيه آن استفاده مي کردند و مثلاً بجاي استفاده از شکر از عسل و بجاي استفاده از روغنهاي ناسالم صنعتي سرطان زا از روغنهاي سالم و مورد تاييد همچون روغن حيواني يا روغن کنجد تهيه شود، بسيار مقوي و خوب هم مي باشد ولي متاسفانه آن چيزي که در حال حاضر در بازار عرضه مي شود به دليل استفاده از شکر و روغن صنعتي که در تهيه آن به کار رفته، به هيچ وجه مورد تاييد نمي باشد.
اما به سختي مي توان زولبيا و باميه را از سفره افطار حذف کرد و متاسفانه اکثراً عادت کرده اند و در اين ماه مخصوصاً در مهماني ها، کنار نان و پنير و سبزي و آش، بشقابي بزرگ از زولبيا و باميه هاي طلايي خوش رنگ و تازه خودنمايي مي کند.
لذا اگر امکان تهيه يا خريد زولبيا و باميه مورد تاييد را نداريد مي توانيد از مواد شيرين ديگري در سفره هايتان استفاده کنيد. عسل طبيعي، خرما و انواع مرباهاي تهيه شده از عسل مي توانند جايگزين مناسبي براي مصرف مواد شيرين در سر سفره ها باشند.
اگر هم علي رغم توصيه هاي ما باز، زماني هوس خريد زولبيا و باميه کرديد، به رنگ آنها خوب دقت کنيد. اگر رنگ آنها به قهوه اي و سياهي ميزد، حرف فروشنده را که «برشته شده اند و دير از روغن برداشته شده اند» باور نکنيد. حقيقتش اين است که آنها را در روغن هاي سوخته و چند بار استفاده شده تهيه کرده اند که به شدت سرطان زا هستند.
بارها و بارها انبارهايي پر از روغن هاي فاسد و سوخته کشف شده است که از آنها براي تهيه زولبيا و باميه يا خوراکي هاي ديگر استفاده مي شده است و به قول گذشتگانمان "گل بود و به سبزه نيز آراسته شد" يعني روغن هاي صنعتي مورد تاييد نيستند، چه برسد به اينکه فاسد و سوخته هم باشند .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید