تحقيقات بر روي اين مورد در دانشگاه جان هاپكينز آمريكا انجام شد و به اين نتيجه رسيدند كه دو تركيب موجود در زردچوبه و پياز (كوركومين و كوئرستين) موجب كاهش اندازه( به ميزان50%) و تعداد (به اندازه 60 %) پوليپ هاي روده مي شود.
كوئرستين (quercetin) كه در پياز وجود دارد، يك آنتي اكسيدان است. اين آنتي اكسيدان در سيب، چاي ، انگور قرمز، پرتقال، ليمو ، آلبالو و سبزيجات سبز رنگ نيز يافت مي شود.
كوئرستين نه تنها در كوچك كردن سلول هاي سرطاني اثر دارد، بلكه در جلوگيري از آلرژي و ورود بعضي ميكروب ها به بدن نقش بسزايي دارد.كوركومين (curcumin) كه در زردچوبه وجود دارد، در بدن به دو صورت ظاهر مي شود: آنتي اكسيدان و آنتي باكتريال (از ورود باكتري به بدن جلوگيري مي كند).
گذشته از اين ها، زردچوبه در سلامتي كبد، كاهش كلسترول خون و جلوگيري از فعاليت سلول هاي سرطاني به خصوص در سرطان هاي سينه، خون و روده بزرگ نقش بسزايي دارد.
علايم وجود سرطان كولوننشانه هايي وجود دارد كه با آنها مي توان سرطان كولون را تشخيص داد. اين علايم عبارتند از: حركت درون روده، كرامپ يا گرفتگي معده، مدفوع خوني، كاهش قابل ملاحظه ي وزن و احساس خستگي.
يبوست، دفع مدفوع كمتر از 3 بار در هفته يكي از نشانه هاي سرطان روده بزرگ مي باشد.
يكي ديگر از علايم، احساس سنگيني و پُري مي باشد به علت اينكه تومور در انتهاي روده رشد مي كند.
تهوع و استفراغ به چند دليل به وجود مي آيد: كاهش جريان خون، درد و يبوست.
گاز معده و نفخ نيز يكي از مواردي است كه مي تواند به تشخيص سرطان روده بزرگ كمك نمايد.
احساس سنگيني و رخوت نيز از ديگر نشانه ها مي باشد. سرطان، باعث كمبود خون و به دنبال آن، كم خوني ناشي از كمبود آهن مي شود. به همين دليل احساس تنبلي، سستي و ... ايجاد مي شود.
اما اين علايم بعد از به وجود آمدن و رشد كردن سلول هاي سرطاني به وجود مي آيد. پس بهتر است از تمام نعمات خداوندي استفاده كنيم تا دچار امراض نشويم.
عوامل خطر سرطان كولونعوامل خطر سرطان كولون، دو نوع است:
- عوامل خطري كه مي توان آنها را تغيير داد.
- عوامل خطري كه غير قابل تغيير هستند.
عوامل خطري كه نمي توان آنها را تغيير داد:
سن: با افزايش سن، احتمال خطر بروز سرطان بيشتر مي شود. تحقيقات نشان مي دهد كه تعداد بسيار كمي از افراد پايين 50 سال، به اين بيماري دچار شده اند.
تاريخچه خانوادگي: اگر يكي از اقوام درجه يك (پدر، مادر، خواهر يا برادر) قبل از 60 سالگي دچار سرطان شده باشند، شما هم در معرض خطر قرار داريد.
تاريخچه فردي: اگر شما سرطان كولون گرفته ايد و بهبود يافته ايد، باز هم در معرض خطر هستيد.
سابقه بيماري: تحقيقات نشان داده است در افرادي كه دچار ورم روده و ديابت هستند، احتمال خطر سرطان زياد است.
عوامل خطري كه مي توان آنها را تغيير داد:
رژيم غذايي: رژيم هاي پرچرب باعث افزايش سرطان مي گردد. براي جلوگيري از سرطان مي توان بيشتر سبزيجات و ميو جات را مصرف كرد.
ورزش كردن: كساني كه ورزش نمي كنند، بايد منتظر سرطان باشند. 20 دقيقه در روز ورزش كنيد تا بيمار نشويد.
چاقي: چاقي از بزرگ ترين عوامل مرگ ناشي از سرطان است، در نتيجه برنامه غذايي خود را طوري تنظيم كنيد كه وزنتان متعادل بماند.
سيگار كشيدن: سيگار نه تنها به ريه آسيب مي رساند، بلكه باعث مرگ 12 درصد از بيماران سرطاني مي شود.سيگار موجب تورم رگ مي شود و مواد مضر آن جذب خون مي گردند، به همين سبب افزايش دهنده سرطان شناخته شده است.
نوشيدن مشروبات الكلي: مشروبات الكلي نيز موجب بروز سرطان و انواع بيماري ها مي شوند.
پس بياييد از همين امروز با تغيير برنامه غذايي، ورزش كردن، حفظ وزن متعادل بدن و كنار گذاشتن سيگار و مشروبات الكلي گامي بلند به سوي سلامتي برداريم
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید