ميگرن، سردردهاي ضربه زننده و آزاردهنده اي است كه گاهي فقط در يك طرف سر بروز مي كند و باعث مي شود فرد مبتلا، عصبي و به نور حساس شود.
تنگ شدن عروق و در پي آن گشاد شدن و التهاب رگ هاي خوني كه به پوست سر و مغز مرتبط هستند، عامل بروز سردردهاي ميگرني هستند و سردرد زماني آغاز مي شود كه رگ ها دوباره گشاد مي شوند.
ميگرن نه تنها يك سردرد دردناك است بلكه بر كيفيت زندگي نيز تاثير مي گذارد چنانكه طبق آمار سازمان جهاني بهداشت، ميگرن تا 60 درصد موجب كاهش فعاليت هاي اجتماعي و ظرفيت هاي كاري افراد مي شود.
ميگرن از شايع ترين اختلالات سيستم عصبي است كه طبق آمارهاي جهاني بطور متوسط 10 درصد مردان و 20 درصد زنان، حملات ميگرن را تجربه مي كنند.
هرچند ميگرن تمام سنين و هر دو جنسيت را در بر مي گيرند اما ميزان شيوع آن در افراد بالاي 30 سال ، زنان و مبتلايان به افسردگي بيشتر است.
منشا دردهاي ميگرني مي تواند اختلالات ژنتيكي، استرس، اضطراب و اختلالات عضلاني گردني نيز باشد.
بيماري ميگرن در حوالي سنين بلوغ شروع مي شود و در ميانسالي از نظر شدت و دفعات تكراركاهش مي يابد؛ علايم اوليه آن شامل تار شدن ديد يا ظهور نقاط رنگي در خطوط جلوي چشم است.
گاهي حملات سردرد چند ساعت به طول مي انجامد و پس از خوابيدن بهبود مي يابد؛ عواملي مانند تغيير الگوي خواب، بيدار ماندن شبانه، كاركردن زياد و خستگي بيش از حد مي تواند باعث بروز ميگرن شود.
صداي بلند، نور زياد، كنسرت موسيقي، فشار به گردن و حتي درد دندان موجب بروز ميگرن مي شوند.
نتايج يك مطالعه جديد در كانادا نشان داده است افرادي كه دچار سردردهاي مكرر و دردناك مي شوند بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي باليني قرار دارند.
مدير عامل انجمن صرع درباره بيماري ميگرن مي گويد: ميگرن، نوعي سردرد شايع همراه با علامت تهوع است.
حميده مصطفايي مي افزايد: ميگرن بيشتر در دهه هاي دوم و سوم زندگي بروز مي كند و معمولا با خوابيدن بهتر مي شود.
وي ادامه مي دهد: ميگرن با مصرف پنير كهنه، شكلات كاكائويي و عسل تشديد مي شود.
عليرضا زالي، جراح مغز و استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز درباره اين بيماري مي گويد: ميگرن به سردردهايي اطلاق مي شود كه فرد را كمتر از 15 روز در ماه درگير و فعاليت اجتماعي او را مختل مي كند.
وي مي افزايد: شاه كليد علامت ابتلا به ميگرن، سر درد در يك طرف سر با دردهاي متوسط تا شديد است و بايد به سردردهاي خفيف توجه شود.
اين متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان مي كند افراد مبتلا به ميگرن هنگام سردرد تمايل به خوابيدن و استراحت كردن دارند.
زالي، تهوع، حساسيت به صداي بلند و نور را از علايم ميگرن برمي شمارد و مي افزايد: ميگرن در جامعه ايران، بسيار شايع است.
وي ادامه مي دهد: 50 درصد بيماران ميگرني سابقه اين بيماري را در خانواده خود دارند.
به گفته وي، استرس از عوامل تشديد كننده ميگرن به شمار مي رود و روند درمان را مختل مي كند.
اين متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه ضربه ها يكي از عوامل بروز ميگرن به شمار مي رود، مي گويد: سردردهاي آخر هفته معمولا جزو سردردهاي ميگرني است.
زالي مي افزايد: مصرف مواد غذايي فقط 10 درصد با ميگرن ارتباط دارد اما براي انجام درمان هاي كامل بايد نكاتي را در نظر داشت.
به گفته وي، خوردن مواد غذايي مانند پنير، شكلات، سوسيس، بستني، سس مايونز و چاي پررنگ و نيز الكل، ميگرن را تشديد مي كند اما جعفري و پياز خام تاثير مثبت بر ميگرن دارد.
به نقل از ايرنا
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید