جذب يهوديان از گوشه و کنار جهان و اسکان آن ها در فلسطين يکي از مهم ترين عوامل ادامه موجوديت رژيم صهيونيستي از سال 1948 بوده است. همه مي دانند که اين رژيم با پيشنهادات فريبنده مالي همواره سعي کرده است که يهوديان جهان را به فلسطين بکشاند و در آن اسکان دهد.
اما به دنبال آغاز انتفاضه الاقصي و تبعات اقتصادي و اجتماعي و امنيتي آن بر رژيم صهيونيستي ميانگين مهاجرت يهوديان به فلسطين رو به کاهش نهاد و در مقابل مهاجريت معکوس يهوديان از فلسطين به سرزمين هاي مادري خود و يا کشورهاي ديگر از جمله آمريکا و اروپاي غربي افزايش يافت. در اين ميان پيروزي مقاومت قهرمانانه لبنان بر رژيم اشغالگر قدس در جنگ اخير، شهرک نشينان صهيونيست را بيش تر به اين باور رسانده که نمي توانند در امنيت و آسايش در فلسطين اشغالي زندگي کنند.
با اين وجود، رهبران صهيونيست در رسانه ها به خصوص رسانه هاي عبري مدام از مهاجريت يهوديان به فلسطين سخن مي گويند، اما هيچ وقت اشاره اي به مهاجرت معکوس يهوديان از فلسطين نمي کنند و در واقع اظهارنظر در اين باره در رسانه هاي صهيونيست ممنوع است. هر کس در رژيم صهيونيستي در اين خصوص سخن مي گويد، خود را تحت پيگرد قانوني قرار داده است. به اين دليل که پرداختن به مسأله «مهاجرت معکوس يهوديان» خيلي از شهرک نشينان متردد را به خصوص با توجه به اوضاع بد معيشتي و امنيتي "اسرائيل" به ترک آن وا مي دارد.
اين گزارش به دلايل مهاجرت يهوديان به خارج از فلسطين و مخالفت آن ها با مهاجرت به "اسرائيل" مي پردازد.
65 درصد صهيونيست ها به مهاجرت مي انديشند. در اين جا به مطالبي که يوسي بيلين از نمايندگان کنست در جلسه اي سري از آن ها پرده برداشت و بخش هايي از آن به رسانه ها درز پيدا کرد، اشاره مي کنيم. وي در اين جلسه گفته بود که 65 درصد از صهيونيست ها از انديشه مهاجرت به خارج فلسطين اشغالي حمايت مي کنند و تعداد زيادي از کساني که براي تحصيل به خارج مي روند، درصدد بازگشت نيستند.
اين نماينده کنست تاکيد مي کند که بيش تر فرزندان مسئولان و مقامات سياسي بلندپايه رژيم صهيونيستي از بيم جانشان هم اکنون در خارج از فلسطين اشغالي زندگي مي کنند. حتي خود اين مقامات فرزندان خود را به ترک فلسطين اشغالي تشويق مي کنند. تعدادي از اعضاي خانواده نخست وزيران قبلي دولت عبري از جمله بن گوريون، مناخيم بگين و اسحاق رابين و بنيامين بن اليعازر وزير جنگ سابق و متان فلنائي از وزراي سابق از جمله اين افراد هستند.
يوسي بيلين ضمن اشاره به اين که تعدادي از شهروندان معمولي از مهاجرت فرزندان شان ممانعتي نمي کنند، مي گويد که قبل از انتفاضه الاقصي ساليانه 70 هزار يهودي به فلسطين اشغالي مهاجرت مي کرد، که اين رقم در طول انتفاضه به نصف رسيده است.
درگيري و جنگ ميان صهيونيست ها و فلسطينيان
دکتر حازم ابوشنب کارشناس امور صهيونيستي معتقد است که وضعيت نابسامان و ناامن منطقه که نتيجه جنگ ميان صهيونيست ها و فلسطينيان است، بحران هاي زيادي را در درون جامعه صهيونيستي خلق کرده و پديده مهاجرت معکوس نيز يکي از اين بحران هاست که در نتيجه ترس و وحشت صهيونيست ها و اوضاع بغرنج اقتصادي به وجود آمده است.
ابوشنب مي گويد:«انتفاضه تنها تبعات منفي براي اقتصاد فلسطين نداشته است، بلکه صهيونيست ها را هم در برگرفته است. جامعه صهيونيستي در طول انتفاضه الاقصي شاهد رکود بي سابقه اقتصادي بود که همين امر بر همه جوانب زندگي صهيونيست ها تاثير گذاشت و در کنار آن هم آن ها همچنان در ترس و وحشت زندگي مي کنند که اين امر به روند مهاجرت معکوس شدت بخشيده و اکنون به خصوص پس از جنگ لبنان صهيونيست ها احساس مي کنند که ديگر امنيت ندارند.»
ابوشنب در ادامه مي گويد:«در فرودگاه ها شاهد ازدحام جمعيت صهيونيست ها و فرار آن ها به خارج بوديم. هر اتفاق و مشکل و مسأله اي احتمال دارد يهوديان را به ترک فلسطين وادار کند و ارکان رژيم صهيونيستي را به لرزه درآورد و آينده اين رژيم را کاملا به خطر بياندازد. مهم ترين تبعات اين جنگ که مقامات صهيونيست را نگران ساخته احساس ترس و وحشتي است که به يهوديان دست داده است و چيز ديگري که براي اين مقامات نگران کننده است، تصميم يهوديان براي بازگشت به کشورهاي اصلي خود است.
فرار سرمايه از "اسرائيل"
پس از پيروزي مقاومت لبنان مهاجرت از فلسطين اشغالي روند چشمگيري به خود گرفته است. اکنون صهيونيست ها از موشک هاي حزب الله احساس ناامني مي کنند. گزارش هاي منتشره شده از سوي منابع خبري نشان مي دهد که گردشگري در رژيم صهيونيستي در ژوئن امسال در مقايسه با مدت مشابه آن در سال گذشته 25 درصد کاهش داشته که همين امر فرار سرمايه ها را به دنبال داشته است.
پژوهش علمي مرکز مطالعات شليم در "اسرائيل" اين آمار را تاييد مي کند. اکنون به بخش هايي از اين تحقيق اشاره مي کنيم:
? تعداد 600 تا 700 هزار صهيونيست از "اسرائيل" مهاجرت کرده است و نوع مهاجرت آن ها هم شبيه مهاجرت ساکنان کشورهاي فقير است. افراد تحصيلکرده، متخصصان دانشگاهي و صنعتي کساني هستند که از فلسطين اشغالي مهاجرت مي کنند.
? در ميان کساني که طي سال هاي 1995 تا 2003 به خارج از فلسطين اشغالي مهاجرت کرده اند، صاحبان مدرک فوق ليسانس دو برابر مهاجران داراي مدرک ليسانس و سه برابر کساني بودند که تحصيلات دانشگاهي نداشتند. همچنين طي سال هاي 2002 تا 2004 حدود 19 هزار صهيونيست و در سال 2005 نيز 25 هزار صهيونيست به خارج از فلسطين اشغالي مهاجرت کردند.
اين پژوهش نشان مي دهد که شمار زيادي از صهيونيست هاي کشورهاي استقلال يافته شوروي سابق که به فلسطين مهاجرت کرده اند، به دنبال بهبود وضعيت اقتصادي اين کشورها و افزايش فرصت هاي شغلي آزاد و امکانات زندگي به آن ها بازگشته اند.
شهرک نشينان صهيونيست که اين مرکز مطالعاتي نظر آن ها را جويا شده است، مي گويند عوامل فرار خود از فلسطين اشغالي را اين گونه بيان کردند:
1ـ ماليات بالا
2ـ نبود فرصت شغلي مناسب براي تحصيلکردهاي جوان در حالي که افراد قديمي همچنان همه مراکز و شغل ها را اشغال کرده اند.
3ـ افزايش قدرت مقاومت فلسطين و عمليات هاي شهادت طلبانه در فلسطين اشغالي 1948 ميلادي
اين گزارش مي افزايد که درآمد افراد تحصيلکرده در کشورهاي صنعتي غرب خيلي بيش تر از "اسرائيل" است. به عنوان مثال يک استاديار دانشگاه در "اسرائيل" ماهانه کم تر از 2000 دلار دريافت مي کند در حالي که همين شخص در خارج مي تواند ماهانه 5000 دلار درآمد داشته باشد. همچنين استادهاي رشته هاي مهم در خارج حدود 8000 هزار دلار در ماه حقوق دريافت مي کنند.
بنا به گزارش مذکور، 600 هزار نفر از 750 هزار مهاجر صهيونيستي داراي مدرک بالاتر از ليسانس هستند که اکثر آن ها مهندس و پزشک هستند.
بر پايه اين تحقيق شخصيت هاي علمي و پروفسورها و استادان مهم و معروف دانشگاه بيش ترين درصد مهاجران را تشکيل مي دهند.
در سال هاي اخير هم رفتن جوانان صهيونيست به غرب براي تحصيل در دانشگاه روند فزاينده اي به خود گرفته است. به عنوان مثال در آمريکا حدود 3600 دانشجوي دختر و پسر صهيونيستي مشغول تحصيل هستند، در حالي که در کشورهاي بزرگي مثل آلمان تنها 10 هزار دانشجو وجود دارند. گزارش هاي منابع صهيونيستي نشان مي دهد که شمار زيادي از اين دانشجويان در خارج خواهند ماند و ميلي به بازگشت به "اسرائيل" ندارند.
کشورهايي که صهيونيست هاي تحصيل کرده ترجيح مي دهند، به آن مهاجرت کنند، عبارتند از: آمريکا، انگليس (20 هزار صهيونيست)، کانادا (30 هزار صهيونيست)
همچنين در سال هاي اخير مهاجرت يهوديان به فرانسه حدود 15 درصد افزايش يافته است.
نگراني صهيونيست ها
رژيم صهيونيستي نسبت به کاهش جمعيت يهوديان در "اسرائيل" و تاثيرات منفي آن بر آينده اين رژيم نگران است. دولت صهيونيستي نيز به کاهش شديد مهاجران يهودي به فلسطين از آغاز سال جاري ميلادي (2006) اعتراف کرده است.
تزيبي ليوني وزير جذب مهاجران يهود نيز گفته است:«دولت اسرائيل در حال بررسي راهکارهاي تغيير اين وضعيت است و علايق و رغبت هاي کساني را که احتمال مهاجرت آن ها مي رود، بررسي مي کند تا اسرائيل را به کشور بسيار جذابي براي يهوديان تبديل کند.»
آمار وزارت جذب يهوديان نشان مي دهد که تعداد يهودياني که طي پنج ماه اول امسال وارد فلسطين اشغالي شده اند، 7692 نفر است.
حتي در صورتي که در بقيه ماه هاي سال دو برابر اين تعداد، يهوديان به "اسرائيل" مهاجرت کنند، خيلي کم تر از آمار يهودياني خواهد بود که سال گذشته وارد فلسطين اشغالي شدند. سال گذشته 16835 يهودي وارد فلسطين اشغالي شدند. اين در حالي است که در سال 2001 ميلادي 63344 نفر به "اسرائيل" مهاجرت کردند.
مهاجرت يهوديان به رژيم صهيونيستي سنگ بناي انديشه صهيونيسم و جنبش ملي يهوديان به شمار مي رود. بر پايه آمار و گزارش هاي موجود نيمي از جمعيت کنوني رژيم صهيونيستي در خارج از آن به دنيا آمده اند. کارشناسان مسائل جمعيتي هشدار داده اند که طي بيست سال آينده يهوديان در فلسطين اشغالي و کرانه باختري و غزه به اقليت تبديل خواهند شد.
يهوديان فرانسه
اگر به پديده مهاجرت معکوس بپردازيم و فرانسه را به عنوان نمونه مثال بزنيم که شمار زيادي از صهيونيست ها به آن مهاجرت مي کنند، مي بينيم که يهوديان فرانسه هيچ تمايلي به مهاجرت به رژيم صهيونيستي ندارند. روژه کوکرمان رئيس سازمان هاي يهودي فرانسه نيز نسبت به مطالب منتشر شده در روزنامه هاي صهيونيستي در مورد تصميم آژانس جهاني يهود براي جذب يهوديان فرانسه ابراز انزجار و شگفتي کرد. روزنامه عبري زبان معاريو اخيرا نوشت که آژانس جهاني يهود تصميم گرفته که صدها تن از کارکنان خود را براي اقناع هزاران يهودي فرانسه براي مهاجرت به فلسطين اشغالي به اين کشور اعزام کند.
کاهش ميانگين مهاجرت يهوديان به فلسطين
بنا به گفته آژانس جهاني يهود، در سال 2004 21744 نفر و در سال 2003 25 هزار نفر يهودي به فلسطين اشغالي مهاجرت کرده اند.
همچنين در سال 2003 10100 يهودي از جمهوري هاي استقلال يافته شوري سابق وارد فلسطين اشغالي شدند، در حالي که در سال 2004 اين رقم کاهش يافته و به 10100 هزار نفر رسيد.
با وجودي که خاخام هاي يهودي 60 درصد از مهاجران يهودي شوروي سابق را يهودي نمي دانند، اما به اين مهاجران با استناد به «قانون بازگشت» به خاطر داشتن پيوند خويشاوندي با يهوديان تابعيت اسرائيلي داده مي شود.
تعداد مهاجران يهودي آمريکا و فرانسه 20 درصد افزايش يافته است، اما اين رقم (2440 مهاجز از فرانسه و 2800 نفر از آمريکا) ناچيز است.
سير قهقرايي مهاجرت يهوديان آرژانتين در سال 2004 همچنان ادامه يافت. تعداد اين مهاجران حدود 70 درصد کاهش يافته و به 416 مهاجر در سال 2004 رسيد. اين در حالي است که در سال 2003 1464 نفر و در سال 2002 شش هزار نفر بود.
علت اصلي کاهش مهاجرت يهوديان از آرژانتين به بهبود وضعيت اقتصادي اين کشور بر مي گردد. البته اين آمار شامل يهودياني که از فلسطين اشغالي مهاجرت معکوس داشته اند، نمي شود.
سير قهقرايي جمعيت يهوديان در کل فلسطين در مقايسه با جمعيت عرب ها
برهوم جرايسي تحليل گر سياسي و کارشناس امور صهيونيستي مي گويد:«"اسرائيل" به خوبي مي داند که طي 15 تا 45 سال آينده يهوديان در کل فلسطين اکثريت خود را از دست مي دهند. روز به روز آنچه مشکل جمعيتي ناميده مي شود، بغرنج تر و مناقشات زيادي پيرامون آن مطرح مي شود. با توجه به افزايش جمعيت عرب ها در فلسطين و کاهش جمعيت يهوديان اين مشکل آشکارا هويت يهودي بودن دولت "اسرائيل" را تهديد مي کند. البته اين مشکل نه در سطح کل فلسطين دولت اسرائيل را تهديد مي کند، بلکه حتي در خود "اسرائيل" نيز يعني در سرزمين هاي اشغالي 1948 آن را تهديد مي کند.
اين نگراني صهيونيست ها دو عامل دارد:
1ـ سطح پايين زاد و ولد در ميان يهوديان در مقايسه با فلسطيني ها
2ـ کاهش هشتاد درصدي سطح مهاجرت يهوديان به فلسطين اشغالي در مقايسه با سال هاي گذشته
البته عامل سومي را هم که مي توان مطرح کرد، کاهش جمعيت يهوديان در جهان است که به علت ادغام آن ها در جوامع اروپايي روند نزولي به خود گرفته است.
مهاجرت يهوديان به فلسطين اشغالي در سال 2004 21 هزار نفر (يهودي الاصل) است که اين رقم نشانگر کاهش چشمگير مهاجرت به فلسطين از سال 2000 (زمان شروع انتفاضه) است.
مرکز آمار رژيم صهيونيستي اعلام کرده است: اين کم ترين آمار از سال 1989 تاکنون بوده است. ميانگين سه سال اخير مهاجرت يهوديان به "اسرائيل" مشابه آمار مهاجران در سال هاي دهه هشتاد است. در آن زمان ميانگين مهاجرت يهوديان ساليانه 9 تا 20 هزار نفر بود. در سال هاي دهه نود يعني از سال 1990 تا 1999 حدود 956 هزار يهودي وارد فلسطين شدند. بيش ترين مهاجرت در سال 1990 ميلادي بود که در آن سال حدود 200 هزار يهودي به اسرائيل مهاجرت کردند.
در سال 1991 نيز 176 يهودي به فلسطين اشغالي مهاجرت کردند. پس از آن ميانگين ساليانه مهاجرت 74 هزار نفر بود. اولين نشانه هاي کاهش مهاجرت يهوديان از سال 2001 ميلادي شروع شد. در اين سال تعداد مهاجران يهودي به 60 هزار نفر رسيد. در سال 2001 نيز اين رقم به 43 هزار و در سال 2002 به 33 هزار و در سال 2003 به 23 هزار تا اين که در سال 2004 به 21 هزار نفر رسيد.
عامل جمعيتي
صالح لطفي پژوهشگر مرکز مطالعات معاصر فلسطين اشغالي 1948 مي گويد که عامل جمعيتي و کاهش زاد و ولد يهوديان و افزايش زاد و ولد فلسطينيان در فلسطين اصلي ترين نگراني دولت عبري به شمار مي رود.
بنا به آمار مراکز دولتي رژيم صهيونيستي از زمان برپايي دولت "اسرائيل" در سال 1948 تاکنون 3 ميليون يهودي به سرزمين هاي اشغالي مهاجرت کرده اند و هم اکنون جمعيت "اسرائيل" 6862 ميليون نفر است که 19 درصد آن ها فلسطيني هستند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید