هفته ي آخر مهر ماه(24 تا 30 مهر) به عنوان هفته ي بهداشت روان تعيين گرديده است و يکي از عمده ترين اهداف در اين هفته ارتقاء و افزايش آگاهي و تغيير و اصلاح نگرش مردم به مسائل بهداشت روان مي باشد.
برنامه هاي توصيه گرديده از سوي فدراسيون جهاني سلامت روان، شعار سال و عناوين روزهاي اختصاص يافته در اين هفته به شرح ذيل اعلام مي گردد:
شعار سال:" سلامت روان و بيماري هاي مزمن؛ نياز به مراقبت هاي ادغام يافته و مستمر دارند "
عناوين روزهاي اين هفته:24/7/89 سلامت روان و نوجوانان و جوانان
25/7/89 سلامت روان و رسانه
26/7/89 سلامت روان و نشاط اجتماعي
27/7/89 سلامت روان و بيماران مزمن
28/7/89 سلامت روان و زنان
29/7/89 سلامت روان و سالمندان
30/7/89 سلامت روان و شهرنشيني
روز شمار هفته ي بهداشت روان در آموزش و پرورش سال 1389
شنبه 24/7/89 سلامت روان دانش آموز و تغذيه سالم
يكشنبه 25/7/89 سلامت روان و مدرسه با نشاط
دوشنبه 26/7/89 سلامت روان و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و رفتارهاي پُرخطر
سه شنبه 27/7/89 سلامت روان و خانواده
چهارشنبه 28/7/89 سلامت روان و مشاوره
پنج شنبه 29/8/89 سلامت روان و معلم و كاركنان مدرسه
جمعه 30/7/89 سلامت روان و ارتقاي ارزش ها و باورهاي ديني
راهنماي ميانجي شکاف سلامت روان منتشر شد
روز جهاني سلامت روان در روز 10 اکتبر هر سال، آگاهي عمومي درباره موضوعات مربوط به بهداشت رواني را افزايش مي دهد.در اين روز فرصت براي گفت وگوي آزاد درباره ي اختلالات و بيماري هاي رواني و نيز سرمايه گذاريها در راستاي ارائه خدمات پيشگيري و درمان، افزايش مي يابد. شکاف خدمات درماني براي اختلالات رواني و نورولوژيک به ويژه در کشورهاي فقير بسيار چشمگير و نگران کننده است.
به گفته کارشناسان، سلامت جسم و روان لازم و ملزوم هم هستند و براي افرادي که به بيماري هاي جسمي مزمن مبتلا هستند، نياز واقعي براي مقابله با مشکلات مربوط به سلامت روان آن ها نيز وجود دارد.
امسال به مناسبت روز جهاني سلامت روان، سازمان جهاني بهداشت(WHO) دستورالعملي را تحت عنوان " راهنماي ميانجي شکاف سلامت روان " منتشر کرده است. اين راهنماي جديد با هدف تسهيل مديريت و کنترل افسردگي، اختلالات ناشي از مصرف الکل، صرع و ساير اختلالات رواني شايع در مجموعه مراقبتهاي بهداشتي اوليه ارائه شده است.
به گزارش اين سازمان، ميليون ها نفر از مبتلايان به اختلالات نورولوژيک و رواني معمول اما درمان نشده مي توانند از اين دستورالعمل ساده تشخيصي و درماني بهره ببرند.
اين راهنماي ميانجي، مهارتهاي تشخيص و کنترل اختلالات فوق را در اختيار متخصصان و پزشکان در ساير تخصص ها به جز بهداشت رواني نيز قرار مي دهد مانند پزشکان عمومي، پرستاران و ساير ارائه کنندگان خدمات درماني، تا آن ها هم بتوانند اين خدمات را به مردم ارائه دهند و امکان پيشگيري يا درمان براي شمار بيشتري از مردم فراهم شود.
دکتر مارگارت چان، دبير کل سازمان جهاني بهداشت، در اين گزارش خاطرنشان کرد: در يک دستاورد کليدي، راهنماي ميانجي آزمايشات و تجارب کلينيکي صدها کارشناس و دانشمند در سراسر جهان را در کمتر از 100 صفحه توصيه عملي خلاصه و موجز، ارائه ميکند.طبق آمار سازمان جهاني بهداشت، تقريبا 95 ميليون نفر در جهان به بيماري افسردگي مبتلا هستند که بدون درمان و مراقبت رها شدهاند. به علاوه بيش از 75 درصد از مبتلايان به اختلالات رواني و نورولوژيک و سوء مصرف مواد در کشورهاي در حال توسعه زندگي ميکنند که هيچ خدمات درماني و مراقبتي دريافت نمي کنند.
با توجه به اين آمار نگران کننده، اگر توانايي تشخيص و درمان اين اختلالات در سيستم مراقبتهاي بهداشتي اوليه گنجانده شود، تعداد افرادي که مي توانند به اين مراقبتها دسترسي پيدا کنند به ميزان چشمگيري افزايش خواهد يافت.دکتر آلا الوان، دستيار دبير کل بخش بيماري هاي غيرواگير و بهداشت رواني در سازمان جهاني بهداشت در اين گزارش تصريح کرد: تکنولوژيهاي گران قيمت براي بهبود و ارتقاي خدمات بهداشت رواني مورد نياز نيستند و براي رشد خدمات بهداشت رواني به جاي فناوري هاي مفصل و گران قيمت، افزايش ظرفيت سيستم مراقبت هاي اوليه مورد نياز است تا يک بسته منسجم براي ارائه اين مراقبتها در اختيار بيماران قرار بگيرد.
بر اساس محاسبات اين سازمان از هر چهار نفر در جهان، يک نفر به يکي از اختلالات رواني در طول عمر خود مبتلا مي شود. متاسفانه اين افراد در جوامع يا ناديده گرفته مي شوند و يا مورد سوء استفاده قرار ميگيرند.
منابع:خبرگزاري ايسنا
پايگاه اطلاع رساني مشاوره تربيتي
سايت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
فرآوري: مريم مراديان نيري
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید