دكتر محمدرضا هاديان، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران در حاشيه برگزاري هجدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران گفت: مفصل زانو مهمترين مفصل متحمل وزن بدن انسان ميباشد و در تمام فعاليتهاي انسان مانند ايستادن، راه رفتن و حتي نشستن در معرض فشارهاي مكانيكي زياد قرار دارد كه ناشي از وزن، حمل بار و حتي اتخاذ يك موقعيت ثابت ميباشد. وي گفت: تصور غلط بعضي بر اين است كه صرفا با حذف فشار روي مفصل و ثابت نگهداشتن آن، مشكل حل ميشود در صورتي كه عدم تحرك مناسب، خود خطرات جدي مانند آرتروز مفصل را در پي دارد چرا كه تغذيه مفصل از طريق تحرك صورت ميگيرد.
هاديان فشارهاي طولاني و ثابت روي مفصل را مانند فشار روي يك اسفنج آغشته به آب دانست كه در اثر فشار، آب خود را از دست ميدهد و مفصل در اين شرايط آماده تخريب ميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران عادتهاي غلط در زندگي روزمره مانند نحوه نشستن به صورت چهارزانو، چمباتمه زدن را از جمله موارد تشديد كننده آسيب به مفصل زانو ذكر كرد و گفت: در اين حالت ما با دو مساله روبرو هستيم اول موارد پيشگيرانه از ابتلا به آسيبهاي مفصل زانو و دوم راه حل درمان نارساييهاي ايجاد شده و آنچه مسلم است اصرار بر ادامه روشهاي غلط زندگي انسان را حتي از سنين پايين مانند 30 سالگي مستعد ابتلا به آرتروز ميكند.
وي با اشاره به اينكه عضلات در بدن همانند كمك فنرها در ماشين عمل ميكنند و مانع از ايجاد فشار روي اسكلت استخواني و مفاصل بدن ميشوند، راهكارهاي پيشگيرانه و درماني لازم در اين زمينه را شامل تقويت عضلات چهار سر ران و عضلات پشت ران، هماهنگي در تقويت عضلات،كاهش وزن، تغذيه صحيح، تحرك مناسب و انجام ورزشهاي درست عنوان كرد.
دكتر هاديان يكي از مهمترين فاكتورهاي پيشگيرانه و درمان آسيبهاي مفاصل زانو را كاهش وزن دانست و گفت: با عنوان مثال فشار وارد بر مفصل زانو در هنگام بالا رفتن از پلهها معادل سه برابر وزن بدن و در هنگام پايين آمدن 7، 8 برابر وزن بدن ميباشد كه خود دليل محكمي در كاستن وزن بدن در جهت سلامتي مفاصل و بخصوص مفصل زانو ميباشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید