يهوديان در طول تاريخ همواره مردمي مهاجر بوده اند که بر حست شرايط ومقتضيات زماني و مکاني از محلي به محل ديگر کوچ مي کردند. اقامت آنان در هيچ سرزمين جنبه دائمي نداشت. از اين رو آنان به هيچ آب و خاکي تعلق نداشته و دلبستگي و وابستگي خاص به سرزميني احساس نمي کردند. تنها عامل سکونت و اقامت اين طايفه در يک منطقه تنها براي به دست آوردن سود مادي و جلب مصالح قومي بوده است. همين امر آنان را که معمولا براي امکان خروج سريع و به موقع از منطقه خطر در نوار مرزي و حاشيه کشور ها استقرار مي يافتند، در شرايط روحي مستعدي براي جاسوسي قرار مي داد. جمله قصاري به صورت ضرب المثلي در افواه مردم در طول تاريخ جاري بوده که «جنگ ها محصول توطئه يهود است» اين جمله گوياي اين حقيقت است که اهتمام و تلاش اين جماعت همواره متوجه اموري بوده که منافع آنان را تأمين نمايد. حال اگر تأمين منافع آنان در شعله ور شدن آتش يک جنگ بود آن را شعله ور مي ساختند. و اگر در واگذاري اطلاعات و به عبارت بهتر در گرو جاسوسي بود به اين عمل دست مي يازيدند. انجام اعمال جاسوسي توسط يهوديان سابقه اي ديرينه دارد، و همواره در طول تاريخ امتداد يافته است. هرودت مورخ يوناني در کتاب خود آورده است؛ کمبوجيه پادشاه هخامنشي پيش از حمله به مصر، تعدادي از يهوديان را به منظور جاسوسي و کسب اطلاعات مورد نياز به آن سرزمين فرستاد. در قرون وسطي نيز يکي از مشاغل يهوديان که اتفاقا شغلي پر درآمد نيز محسوب مي شد، حرفه جاسوسي بود. از جمله آن که «با کشمير و ملل مسيحي غرب روابط تجاري تقريبا انحصاري داشتند. براي اينکه شمنان کشمير و ترسايان فرنگ از مسلمانان متوحش بودند و مي ترسيدند که اسلاميان کشور شان را تسخير کنند ابداً چنين وحشتي از يهودي ها نداشتند. علي هذا يهوديان ميان شمنان و اسلام و فرنگيان گاه گاهي به شغل پر منفعت جاسوسي، علي الخصوص جاسوسي اقتصادي و نظامي مي پرداختند.»در قرون جديد نيز به عنوان نمونه اليور کرامول انگليسي، از يهوديان در امر جاسوسي استفاده هاي فراواني نمود. و نيز ناپلئون در جنگ با روسيه، گروهي از يهوديان را در جاسوسي عليه روسيه استخدام کرد، جالب توجه اينکه يهوديان در جنگ ميان روسيه و فرانسه علاوه بر جاسوسي براي ناپلئون همزمان به جاسوسي به نفع روسيه نيز مي پرداختند و در واقع جاسوسان دو جانبه بودند.
در خلال جنگ هاي فرانسه و آلمان نيز دستگاه هاي اطلاعاتي فرانسه، يهوديان آلزاس و لورن را که نسبت به آلماني هاي شناخت کافي داشتند، براي جاسوسي به کار گرفتند. تئودور هرتسل که براي اولين بار مسئله تشکيل دولت يهود را مطرح نمود و از اين لحاظ پدر معنوي صيهونيست ها به شمار مي رود از اين ظرفيت همکيشان خود استفاده نمود و از آنان مي خواست براي دولت انگلستان جاسوسي کنند.
در جريان جنگ جهاني اول ظرفيت هاي جاسوسي يهوديان بر له متفقين و عليه آلمان به کار گرفته شد آنان با در اختيار گذاردن اطلاعات سري نظامي آلماني ها خدمت بزرگي به متفقين و به طور مشخص به انگليس انجام دادند.
صهيونيست ها با تأکيد بر اينکه يهوديان جهان ملتي واحد را تشکيل مي دهند، آنان را در راستاي تأمين منافع و مصالح خود به کار گرفتند. از جمله فعاليت هايي که توسط يهوديان در کشور هاي مختلف به نفع صهيونيست ها انجام گرفت اعمال جاسوسي بود.
منبع: / روزنامه / رسالت
نويسنده : ساناز علي محمدي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید