آنتي سيميتيزم در اصل به معني نفرت از يهوديان با انگيزه هاي نژادي مي باشد.اين مفهوم در طول حيات سياسي رژيم صهيونيستي مورد بهره گيري سران اين رژيم بوده وآنهابدلايل گوناگون در بسياري از مقاطع تاريخي درپي استفاده ازاين عنوان براي اهداف خاص خود که بيشتر مظلوم نمايي بوده، برآمدند.
اين اصطلاح که مدتي است در محافل مطبوعاتي به کرات تکرارمي شود و عمدتاً با تبليغات گسترده محافل صهيونيستي همراه است. امروزه با تبليغات محافل صهيونيستي، هر نوع مخالفت با يهوديان و رژيم صهيونيستي در زمره آنتي سيميتيزم تلقي مي شود.
بدون شک حمله ، بي حرمتي و اهانت به اماکن مورد احترام هردين ، فرقه يا قومي بي حرمتي به آن قوم تلقي مي شود و نشانه بارز نژاد پرستي است ليکن در دنياي امروز از بعضي از واژه ها ، بهره برداريهاي مختلفي مي شود. از جمله يکي از اين واژه ها آنتي سيميتيزم مي باشد که روزانه به چشم مي خورد. در اين مقوله برآنيم تا به بيان و شرح اين موضوع و سير تاريخي تحول مفهومي آن اشاره کنيم.
اين خبرگزاري مي افزايد واژه فوق براي اولين بار در سال 1879 توسط ويلهلم مار يک روزنامهنگار آلماني در کتابي تحت عنوان “پيروزي يهوديت بر ژرمنيسم” بکار رفت. اين اصطلاح که در معني واقعي خودش اصطلاحي توهين آميز و تحقير آميز تلقي ميشود، امروزه بيشتر براي بهره برداري سياسي از آن استفاده مي شود.
آنتي سيميتيزم از دو واژه آنتي به معناي ضد و سيميتيزم به معناي سامي گرائي ترکيب يافته است. کلمه سامي که تداعي کننده يک قوم است از نام "شم" فرزند بزرگ نوح (ع) گرفته شده است.
يهوديان در راس آنها صهيونيسم بين الملل و سردمداران اسرائيل سعي دارند با منتصب نمودن يهوديان به سام خود را تنها وارث اين خاندان معرفي نمايند و مخالفين خودشان را به عنوان سامي ستيز و نژاد پرست به جهانيان معرفي نمايند.
اين بحث برآن نيست تا به توجيه افکار نژاد پرستانه اقدام نمايد، همانطورکه دربالا به آن اشاره شد بدون شک آنتي سيميتيزم پديده اي زشت و نژاد پرستانه است ليکن نکته اي که در اين خصوص امروزه قابل بحث است اين است که دايره شمول و مرزهاي آن تا کجاست؟
آيا مخالفت با سياستهاي رژيم صهيونيستي را مي توان دراين مقوله طبقه بندي کرد يا خير؟
چرا رژيم صهيونيستي بر آنست تا مخالفت با سياستهاي ترور و اشغال آن رژيم را در اين مقوله طبقه بندي کند؟
همه آگاهان بر اين نکته تاکيد دارند که خاستگاه اين تفکر دراروپاست ودرهنگام بروز چنين تفکري رژيم صهيونيستي بوجود نيامده بود .
در طول تاريخ يهوديان در اروپا مشکلاتي با اروپائي ها داشتند واتهامهائي نظير خداکشي يا مسيح کشي، افتراء خون و مسئله پروتکلهاي بزرگان صهيونيست به آنها وارد مي شد. اين مسئله تا زمان تشکيل رژيم اسرائيل کماکان درحيطه پديده سامي ستيزي قابل ارزيابي بود ليکن بعد از تشکيل رژيم اسرائيل اين مسئله روند پيچيده و گمراه کننده اي به خود گرفت. رژيم صهيونيستي خود را به عنوان نماد و مظهر سامي بودن به جهانيان معرفي نمود وهرگونه مخالفت با سياستهاي سرکوب ، ترور و ارعاب اين رژيم در هر نقطه از جهان ، از ديدگاه آنها در زمره رفتارهاي آنتي سيميتيزم يا يهود آزاري قرار گرفت. اسرائيل در طول چند دهه گذشته با کار برد اين اصطلاح براي برچسب زدن به مخالفين خود، سعي در نهادينه نمودن آن کرده است، اين تلاش تا همين اواخر به نحوي شايان انجام مي گرفت.
اصراررژيم صهيونيستي براي گسترش مرزهاي اين واژه و شامل کردن مخالفت با آن رژيم ، به عنوان يک رفتار ضد يهودي ، اخيراًبا مخالفتهائي روبروگرديده است. دراوائل امسال طبق يک نظرسنجي که دراتحاديه اروپا صورت گرفت بسياري از شهروندان اروپائي اسرائيل را تهديدي براي صلح جهاني اعلام کرده بودند.
مهر مي افزايد اين ديدگاه براي سردمداران رژيمي که داعيه رسالت دموکراسي درخاورميانه را در سر دارند، بسيار گران آمد و آنها با آنتي سيميتيک خواندن اين تفکر با فشار و انتقاد ازاتحاديه اروپا ، آنها را مجبور به برگزاري همايشي تحت عنوان "مبارزه با آنتي سيميتيزم " کردند.
اسرائيل سعي داشت در اين همايش رسالت خود را مبني بر محکوميت تمام اشکال مخالفت با اسرائيل در قالب اقدام نژاد پرستانه به پايان برساند و براي اولين بار بعد از پيدايش آن رژيم مفهوم آنتي سيميتيزم را متحول کند ، ليکن اين مسئله با مخالفت بعضي ازشخصيتهاي برجسته اروپائي مواجه شد و وقتي يکي از مسئولين بلند پايه ايرلندي اتحاديه اروپا اعلام داشت که نبايد انتقاد از اسرائيل به عنوان اقدامي آنتي سيميتيک تلقي شود يکباره تمام رشته هاي اسرائيل پنبه شد.
با اين وجود اين رژيم هنوز دست از پا ننشسته و همچنان بر اين باور است که مخالفت با به اصطلاح "قوم برگزيده خدا" که اسرائيل نماينده آنهاست نژادپرستي تلقي مي شود و به همين منظور درماههاي اخير دست به دامن سازمان ملل و کوفي عنان دبير کل اين سازمان شده تا ماموريتش را به پايان برساند.
تبليغات آنتي سميتيزم و کشور فرانسه
مدتي قبل آريل شارون نخست وزير رژيم صهيونيستي با آنتي سيميتيک خواندن فرانسه، از يهوديان آن کشور درخواست نموده تا براي رهائي از آن به اسرائيل مهاجرت کنند گرچه اين اولين بار نيست که سردمداران رژيم صهيونيستي با توسل به اين ترفند چنين درخواستي را از يهوديان ساير نقاط مي کنند ليکن تبليغات اخير داراي چند جنبه بود.
شارون سعي داشت از يک طرف فرانسه و شيراک را مورد حمله قرار دهد چرا که سياستهاي وي کاملاًمورد تائيد اسرائيل نيست و از طرف ديگر سعي داشت بحران توازن جمعيتي را در داخل سرزمينهاي اشغالي از بين ببرد. باتوجه به اينکه بخشي از مسئله در گيري يهوديان در فرانسه به مسلمانان(به خاطر حمايت آنها از سياستهاي رژيم صهيونيستي) باز مي گردد شارون مي خواست با اين درخواست نطفه اسلام ستيزي را در کشوري که اسلامخواهي در آن افزايش چشم گيري يافته منعقد کند.
اهداف رژيم صهيونيستي:
اسرائيل براي چنين تلاشي اهداف گوناگوني دارد. آن رژيم برآنست تا با چنين برچسبي به مخالفان خود در سراسر جهان آنها را در زمره نژاد پرستان و لومپن ها قرار داده و ازآنان بعنوان وارثان حکومت ناسيونال سوسياليست آلمان نازي نام برده وضمن تحقيرو باج خواهي، آنها را منزوي سازد. ضمن اينکه درهنگام اوج گيري انتفاضه وکشتارفلسطينيان، اقدام مسلمانان فرانسه براي حمايت از مردم فلسطين که با تنش و برخورد يهوديان طرفدار شارون درفرانسه همراه بود ، به عنوان يک اقدام آنتي سيميتيک تلقي گرديد.
همچنين اسرائيل بر آن است خود را به عنوان حامي اصلي ملت يهود معرفي نمايد و به آنها بقبولاند که مخالفت با اسرائيل به منزله مخالفت با يهوديان است.
از دلائل ديگرموردتاکيدمهراينکه تلاش اسرائيل در اين راستا مي تواند به مسئله ملت سازي اين رژيم اشاره کرد. اسرائيل رژيمي است که بقاء آن تنها به کمک مالي که ازسوي آمريکا دريافت مي کند بستگي ندارد، اين کشور شديداً نيازمند دريافت سهميه مهاجرت از کشورهاي خارج به ويژه يهوديان غربي است که جنبه تبليغاتي مناسبي هم دارد و با اين اقدام سعي دارد به يهوديان جهان القاء کند که پديده آنتي سيميتيزم بارديگر درحال شعله ورشدن است و درصورت عدم مهاجرت آنهاممکن است تجربه تلخ جنگ جهاني دوم را تجربه کنند.
با وجود تلاشهاي بي وقفه اين رژيم براي جذب مهاجران خارجي به بهانه ظهور آنتي سيميتيزم آمارهاي رسمي که از سوي منابع رسمي آن کشورمنتشر شده نشان ازافزايش مهاجرت معکوس درآن رژيم را دارد و تبليغات اين رژيم درخصوص آنتي سيميتيزم در بسياري از مواقع نشات گرفته از خود اسرائيليها و سران صهيونيست مي باشد که براي جذب مهاجران هميشه دست به برپايي هياهوي پوچ وجنجالي مي زنند ونظرسنجيهاي بعمل آمده در اين خصوص نشان داده که يهوديان دو کشور(روسيه و فرانسه) که مراکز عمده جذب مهاجران به اسرائيل تلقي مي شوند علاقه اي به مهاجرت به اسرائيل ندارند و يهوديان روسيه به جاي اسرائيل به آلمان و آمريکا و يهوديان فرانسه نيز کبک کانادا را ترجيح مي دهند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید