منظور از کبد چرب ،رسوب چربي (عمدتاً از چربي هاي خنثي) در کبد است که پيدايش آن در افراد چاق ،مبتلايان به ديابت و چربي خون بالا و بي تحرک ، بيشتر ديده مي شود . کاهش سريع وزن مي تواند اين عارضه را در پي داشته باشد .
چاقي عامل مهمي براي بروز بسياري از بيماري ها و مشکلات در فرد است . به همين دليل براي پيشگيري از بروز بسياري از بيماري ها لازم است وزن خود را کاهش دهيد .
در حالت عادي امکان رسوب چربي در کبد که يکي از ارکان مهم سم زدايي محسوب مي شود وجود ندارد ولي اضافه وزن و چاقي از شاخص هاي اساسي تجمع و رسوب چربي در غده 5/1 کيلويي بدن (کبد) است .چربي خون بالا ، ديابت و مصرف برخي داروها مانند کورتن نيز از دلايل بروز بيماري کبد چرب است .
مشکلات کبد چرب:کبد فرد مبتلا به اين عارضه در مقابل رسوب چربي از خود واکنش نشان مي دهد که در دراز مدت سبب آسيب کبد مي شود.
شيوع اين بيماري در زنان به علت کم تحرکي بيشتر است . مهم ترين اصل براي درمان کبد چرب ، برطرف کردن بيماري هاي زمينه اي ايجاد کننده آن است . اگر پزشک تشخيص دهد که چاقي علت بروز بيماري است ، فرد مي تواند با کم کردن حداقل 5 کيلوگرم از وزن خود ، چربي کبد را کاهش دهد و حتي اين بيماري را درمان کند . افراد مبتلا به ديابت هم به دليل مختل شدن متابوليسم چربي در بدنشان ، مستعد اين بيماري هستند که با تجويز داروهاي مناسب بهبود مي يابند .
بسياري از اين بيماران با مصرف آنتي اکسيدان از جمله ويتامين E و مصرف داروي متفورمين ، هم قند خونشان کنترل مي شود و هم سوخت و ساز چربي در کبد آنها تنظيم مي شود . چاقي آفت سلامت است و براي کنترل آن و بسياري بيماري هاي ديگر بايد الگوي تغذيه اي ، از غذاهاي پرکالري چرب و کم فيبر به سمت غذاهاي سالم و تازه تغيير پيدا کند و ورزش و تحرک بدني جزء برنامه روزانه افراد قرار بگيرد .80 درصد بيماري هاي عروق کرونر قلب ، 60 درصد موارد ديابت ، يک سوم سرطان ها و بسياري از بيماري ها و مشکلات ديگر با داشتن رژيم غذايي سالم ، حفظ وزن در حد طبيعي و فعاليت بدني مناسب و مستمر قابل پيشگيري است .
چي بخوريم و چي نخوريم ؟غذاهاي مضر براي جلوگيري از آسيب ديدن کبدتان ، از خوردن غذاهاي زير اجتناب کنيد :
چاي ، سرخ کردني ، غذاهاي چرب و پر حجم ، سير داغ ، پياز داغ ، آب همراه غذا ، دوغ همراه غذا ، تخم مرغ ، تنقلات شور ، دارو ، پفک ، يخمک ، روغن سرخ کردني ، شيريني ، غذاي فريز شده ، نمک زياد ، ترشيجات ، رب ، سس و...
غذاهاي مفيد براي کبد :آب ( روزي 6 ليوان آب که حتماً بايد نيم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نيم بعد از غذا نوشيده شود . ) ، ميوه جات ، ليمو ترش ، روزي 4-5 واحد سبزيجات ، ترشيجات طبيعي ( مثل زرشک يا شاتوت که بهترين دارو است .) انواع مرکبات ، غلات سبوس دار .
1-درمان در طب نوين : در طب نوين درمان اختصاصي براي کبد چرب وجود ندارد، ولي شما با کنترل بيماري هاي زمينه اي از قبيل کاهش وزن، چربي هاي خون، ديابت و يا قطع نمودن داروهاي مسبب (قطعا با نظر پزشک معالج نه به طورخودسرانه) مي توانيد از پيشرفت اين بيماري جلوگيري نماييد.
2- درمان وپيشگيري در طب سنتي : در طب سنتي با استفاده از خواص بعضي گياهان و عصاره گيري از انها ميتوان تركيباتي بدست آورد كه بوسيله آنها براحتي و با موفقيت كامل كبد چرب درمان ميشود، در ذيل به يكي از نسخه هاي مجرب و آزموده شده كه به راحتي كبد چرب را درمان نموده اشاره ميكنيم.
شربت پاكسازي كبد پارسي طب :(عرق پنج گياه)در تهيه اين عصاره گياهاني بکار رفته که همگي در دفع مواد زائد از خون و کبد نقش بسزايي دارند. همچنين با توجه به اينکه اين دارو از لطافت زيادي برخوردار است قابليت جذب شدن و نفوذ به اعماق مويرگهاي بدن را دارد ، بر اين اساس درمان بيماريهايي به شرح ذيل با استفاده از اين دارو به سادگي انجام پذير است: غلظت خون ، چربي خون ، ، خواب رفتن اعضاي بدن و ضعف کبد. و همچنين چون اين دارو توانايي سم زدايي و چربي زدايي بالايي دارد درمان بسيار قابل توجهي براي انواع بيماريهاي کبدي است و مخصوصا کبد چرب را به سهولت درمان مينمايد.ضمنا اين عصاره سرشار از ويتامينه C، B،A ميباشد و براي درمان بيماريهاي صفراوي از قبيل کبودي رنگ چهره و لبها ، احساس گرماي زياد بدن ، صفرا مزاجي و يرقان بسيار موثر ميباشد
همچنين مصرف اين عصاره ميتواند از بروز كبد چرب پيشگيري كند
براي تهيه اين دارو ميتوانيد از طريق سايت و يا تماس تلفني اقدام كنيد
منبع : تبیان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید