خوشبختانه اكثر مردم با راه هاي جلوگيري از سرطان پوست تا حدودي آشنايي دارند. استفاده از كرم هاي ضدآفتاب، پوشيدن لباسهاي مناسب، قرار نگرفتن در مقابل نور مستقيم وعمودي خورشيد و انجام معاينات منظم توسط متخصصان پوست، از آن جمله اند.
در ميان سه نوع سرطان پوست، شايع ترين نوع كه در 80 درصد از موارد تشخيص داده شده است ،" كار سينوما " يا وجود سلول سرطاني است. ممكن است اين سلول به غدد لنفاوي و يا جريان خون نيز سرايت كند. حتي ملانوم فقط 5 درصد از سرطان هاي پوست را تشكيل مي دهد و در صورت تشخيص به موقع، قابل درمان است.
محققان مي گويند: اگر تعداد كك و مك و خال هاي فرد زياد باشد، بيشتر از بقيه در معرض ابتلا به سرطان پوست است. كك و مك كوچك با اشكالي نامنظم يا گرد و قهوه اي روشن است و خال اصولا تيره تر از بقيه نشانه ها بوده و گرد مي باشد.
تحقيقات نشان داده است افراد مبتلا به سندروم خال غير عادي، 40 تا 60 درصد بيشتر از ديگران مبتلا به " ملانوم" مي شوند. با اين حال توصيه مي شود در سال دو بار به متخصص پوست مراجعه كنيد. هر خالي كه خونريزي كند نشان از سرطان زا بودن آن نيست؛ يك خا ل برجسته ممكن است زخم شود و خارش ايجاد كند حتي خونريزي هم بكند؛ اين خطر حتي در مورد خال هاي صاف و سطحي نيز كه لباس با آن ها سايش دارد، صدق مي كند. به طور حتم هر چيزي كه بيش از يك بار خونريزي كند بايد توسط پزشك مورد ارزيابي قرار گيرد.
به طور كلي مصرف منظم كرم هاي ضد آفتاب ، پوست را از ابتلا به سرطان محفوظ مي دارد. كرم هاي ضد آفتاب مانند پمادهاي سوختگي كه قبلا استفاده مي شد به پوست اين امكان را مي دهد كه با صدمات حاصل از نور برخورد كند .
دكتر "گدارل ريگل " در مورد مواد شيميايي موجود در ضد آفتاب ها مي گويد: هيچ مدركي حاكي از اين كه كرم هاي ضد آفتاب مي توانند منجر به سرطان شوند، وجود ندارد، البته اختلاف نظري نيز در اين زمينه وجود دارد، زيرا برخي تحقيقات نشان داده اند افرادي كه از كرم هاي ضد آفتاب استفاده مي كنند، بيشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار مي گيرند، اما اين موضوع قطعيت نداشته و ثابت نشده است. اين مسأله ممكن است به اين دليل باشد كه افرادي كه پوست روشن تري دارند و بدون استفاده از وسايل محافظ، ساعت هاي طولاني در معرض نور مستقيم خورشيد قرار مي گيرند، بيشتر به پوست خود آسيب مي رسانند .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید