چرا مطابق قوانین ایران مرد می تواند مانع از دیدار همسر خویش با والدینش گردد ؟
چنین امری در قوانین ما وجود ندارد و مرد دارای چنین حقی نمی باشد .
مطابق با ماده 1103 قانون مدنی زن و شوهر به حسن معاشرت با یکدیگر مکلف گردیده اند لذا هر آنچه که مطابق با عرف مصداق حسن معاشرت تلقی گردد می بایست در زندگی خانوادگی مراعات شود از جمله این مصادیق حق زن در دیدار بستگان خویش می باشد .
علاوه بر آن می توان به حق زنان در این زمینه مطابق با منشور حقوق و مسوولیت های زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره نمود این منشور به پیشنهاد شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و در جلسه 546 شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورخه 31/6/1383 به تصویب رسید .
طبق این مصوبه کلیه دستگاه های کشور مکلف گردیدند بر حسب وظایف دستگاهی و سازمانی جهت سیاستگزاری ، اتخاذ تدابیر قانونی ، تصمیمات و برنامه ریزی راجع به زنان ، قواعد و اصول مندرج در این منشور را رعایت نمایند ضمن اینکه شورای فرهنگی و اجتماعی زنان مکلف گردیده که هر دو سال یک بار نسبت به ارزیابی وضعیت موارد نقض حقوق زنان را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکــس نمایند .
در سال 1385 نیز مجلس شورای اسلامی در صدد تقویت مبنای منشور بر آمد و آن را در مجلس نیز به تصویب برساند در هر حال منشور در حال حاضر در کشور ما به عنوان یک سند قانونی لازم الاجراء که مصوب رسمی نظام است مطرح می باشد و در بسیاری از موارد خلاء های قانونی در خصوص مسائل زنان را پاسخگو می باشد .
لذا می توان گفت : در کنار سایر منابع حقوقی که در بردارنده مواد قانونی مربوطه به زنان می باشد منشور حقوق و مسوولیت های زنان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
در پاسخ به سوالی که در ابتدای بحث مطرح شد ذکر این نکته ضروری است که ماده 32 منشور ، یکی از حقوق زنان را چنین اعلام نموده است " حق و مسوولیت انجام صله رحم " مطابق این ماده ارتباط با بستگان از جمله پدر و مادر یکی از حقوق و مسوولیت های زنان تعریف می شود و مرد نمی تواند مانع از انجام این حق گردد چرا که صله رحم جزء واجبات می باشد و و شوهر نمی تواند مانع از انجام واجبات زن گردد همان گونه که اگر بر زنی حج واجب گردد همسر وی نمی تواند مانع از انجام آن شود .
بنابراین اگر زنی جهت انجام صله رحم به دیدن پدر ، مادر ، خواهر و برادر یا سایر بستگان خود برود شوهر حق ممانعت نداشته و حق شکایت هم ندارد اعتراض او غیر قانونی می باشد و دادگاه به نفع زن حکم می نماید البته زنان نیز باید ملاحظه داشته باشند که این دیدارها منجر به دخالت والدین در امور خانوادگی زوجین نشود و برای استحام خانواده مضر تلقی نگردد
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید