پرش بانجی
(به انگلیسی: Bungee Jumping) فعاليتي میباشد که در آن فرد خود را توسط محافظ و طناب فنردار از ارتفاعی بلند به پایین پرتاب میکند.
تاریخچه
این ورزش توسط افرادی در دههٔ ۱۹۵۰ میلادی در ابتدا انجام میشدهاست. در همان سالها پس از اینکه تلویزیون بیبیسی در یک برنامه مستند ساختهٔ دیوید فردریک اتنبورو این ورزش و ورزشکارانش را معرفی کرد، بانجی مشتاقان زیادی در دنیا پیدا کرد. این برنامه در جمهوری وانواتو ساخته شدهبود و افرادی حادثهجو با بستن طناب به قوزک پایشان به پایین میپریدند.
این ورزش به طور مدرن برای اولین بار در آوریل ۱۹۷۹ میلادی در بریستول، انگلستان توسط چهار نفر از اعضای کلوب ورزشهای خطرناک انجام شد و این چهار نفر از روی پل معلق کلیفتون به پایین پریدند.
رهبر این عملیات دیوید کیرک نام داشت که بلافاصله بعد از پایان عملیات دستگیر شد. دیوید چندی بعد به آمریکا رفت و از روی پلهای گلدن گیت و رویال جورج پرید و باعث محبوبیت این ورزش در بین آمریکاییها شد.
تجهیزات
• طنابی با قابلیت فنری که ظرفیت فشار و شک ناگهانی را دارد و معمولاً دارای پوشش لاستیکی میباشد.
• پوشش ژاکت مانند که روی تن پوشیده میشود.
• ساق بند و قوزک بند نیز بر روی پا پوشیده میشوند. قوزک بند از تجهیزات اجباری میباشد. طناب کشدار هم به ژاکت و هم به قوزک بند متصل میشود.
پرش بانجی در ایران
باشگاه پرش بانجی توچال در شهریور ماه سال ۱۳۸۶ برپا شدهاست و از ابتدای سال ۱۳۸۷ به صورت جدیتر به فعالیت خود ادامه میدهد. این باشگاه شامل یک پیست اسکیت، کافی شاپ و دکلی چهل متری میباشد که پرشها از روی آن انجام میپذیرد. در روز افتتاح این مجموعه پیمان ابدی از بدلکاران ایرانی اولین پرش را انجام داد.[۱][۲]
بانجی جامپینگ گنجنامه همدان
جانمایی : ضلع جنوبی مجتمع تفریحی ورزشی گنجنامه همدان.
دومین سکوی بانجی جامپینگ کشور.
اولین سکوی بانجی در استان همدان.
بلندترین سکوی بانجی جامپینگ خاورمیانه با ارتفاع 45 متر.
بالابردن اعتماد به نفس.
تعادل وکنترل حرکات روانی وعصبی.
آزاد کردن انرژی به حد خیلی زیاد از فرد.
ازبین رفتن ترس از ارتفاع.
تجربه پرواز وسقوط آزاد.
تنظیم سیستم تنفسی وقلبی وعروق بدن .
تنها سکوی بانجی جامپینگ دوطرفه خاورمیانه با امکان پرش همزمان 4 نفر.
دارای 2 سکوی پرش به طول 45 متر(به ارتفاع 45 متر ) ظرفیت روزانه 50 نفر.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید