یک پزشک متخصص قلب رژیم غذایی ارائه داده است که فقط با کاهش میزان مصرف گندم در عرض دو هفته حدود 4.5 کیلوگرم وزن کم می شود و این کاهش وزن بیشتر در منطقه دور کمر روی می دهد.
از میان غلات، گندم بیشترین مصرف را دارد بطوریکه امروزه گندم عامل مصرف 20 درصد کالری بیشتر در سراسر جهان به شمار می رود.
همچنین با افزایش میزان مصرف گندم به اندازه دور کمر انسان ها نیز افزوده شده است.
دکتر « ویلیام داویس» (William Davis ) متخصص قلب از انگلیس می گوید: رعایت این رژیم غذایی موجب کاهش روزی یک پوند (حدود 453 گرم ) و در عرض دو هفته 10 پوند (4.5 کیلوگرم) می شود.
وی تاکید کرد: این کاهش وزن بعد از دو هفته مشخصا با این سرعت ادامه نخواهد یافت.
این متخصص قلب می گوید: تنها با حذف غذایی که موجب برانگیختن اشتها می شود می توان در روز بدون اینکه متوجه شوید بین 350 تا 400 کالری کمتری مصرف کرد.
داویس با اشاره به این که در این رژیم غذایی محصولات گندمی حذف می شود، گفت: مادامیکه میزان مصرف گندمی که از رژیم غذایتان حذف کرده اید را با غذای مناسبی جایگزین می کنید بدن با کمبود مواد مغذی مفید مواجه نخواهد شد.
داویس می گوید: برخلاف باور عمومی حذف گندم از رژیم غذایی هیچ اختلالی ایجاد نمی کند.
وی افزود: شکاف ناشی از حذف محصولات گندمی را می توان با مصرف ذرت و آب میوه جایگزین کرد و به این ترتیب یک گروه غذا را با گروهی دیگر جایگزین کرد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین اگر این شکاف با مصرف سبزیجات، مغزها، گوشت عمدتا سفی، تخم مرغ، آوکادو، زیتون و پنیر جایگزین شود در آن صورت بدن نه تنها با کمبود مواد مغذی روبرو نمی شود بلکه باعث ایجاد یک معده سالم تر، کاهش وزن، انرژی بیشتر، خواب بهتر و در کل سلامت بهتر مواجه می شود.
این متخصص قلب می گوید بعد از سه ماه رعایت این رژیم غذایی بدون گندم بیماران وی نه تنها ظاهر بهتر و اندامی متناسب تری پیدا کرده بودند بلکه نتیجه آزمایش خون آنها نشان داد که قند خون آنها از میزان دیابتی به حد عادی رسیده است.
داویس گفت: افرادی که این رژیم غذایی را رعایت کرده بودند در کل لاغرتر، انرژی دار تر، شادتر و سالم تر بودند.
طبق این رژیم غذایی مصرف سبزیجات (به جزء سیب زمینی و ذرت که باید به صورت محدود استفاده شود) به هر اندازه مجاز است.
همچنین مصرف روغن های سالم مانند روغن زیتون، آوکادو، گردو، نارگیل، کره کاکائو، دانه کتان و روغن کنجد مجاز است.
مصرف تخم مرغ و گوشت ترجیحا ارگانیک که نسبت به غیر ارگانیک اسیدهای چرب سالم تر بیشتری دارد نیز مجاز است.
طبق این رژیم غذایی محصولات لبنی به غیر از پنیر را باید به میزان اندک مصرف کرد زیرا پروتیین موجود در محصولات لبنی موجب افزایش میزان آزاد سازی انسولین می شود اما فرایند تخمیر باعث می شود که این تاثیر در پنیر کاهش یابد.
توت و اغلب میوه های شیرین مانند آناناس، انبه و موز نیز از آن دسته مواد غذایی هستند که باید به میزان اندک مصرف شوند.
از دیگر غذاهایی که طبق این رژیم غذایی باید به میزان اندک مصرف شود می توان به غلات فاقد گندم مانند بذر گنه گنه، ارزن، گندم سیاه، برنج قهوه ای، جو دوسر اشار کرد.
این غلات با وجود اینکه عاری از گندم هستند اما غنی از کربوهیدرات ها هستند که موجب افزایش قند خون می شوند.
همچنین غذاهایی که طبق این رژیم غذایی نباید اصلا مصرف شوند عبارتند از محصولات گندمی شامل انواع نان،بیسکویت، کیک، شیرینی ، ماکارونی، پاستا و نودل، روغن های ناسالم مانند روغن های هیدروژنه و اشباع نشده.
میوه های خشک از جمله انجیر، خرما، آلو، کشمش، زغال اخته، غذاهای سرخ شده، تنقلات شیرین مانند شیرینی، شکلات، بستنی، شکلات انرژی زا، شیرین کننده های غنی از فروکتوز شیرین مانند شربت یا شهد، عسل، شیره افرا، شربت ذرت که سرشار از فروکتوز، سوکروز هستند، ادویه، ژله، مربا، نوشیدنی ها، سس گوجه فرنگی ( به دلیل اینکه حاوی ساکارز یا شربت ذرت سرشار از فروکتوز است)باشد از دیگر مواد غذایی هستند که طبق این رژیم غذایی نباید اصلا مصرف شوند.
البته دستورالعمل ارائه شده این پزشک با توجه به فرهنگ عمومی تغذیه در آمریکا که پایه آن بر محصولات گندمی بوده، ارائه شده است. به همین دلیل پزشکان می گویند در برخی از کشورها که پایه تغذیه بر دو ماده برنج و گندم قرار دارد، برنج نیز عامل دیگری است که عامل مهمی در افزایش حجم شکم است و باید به منظور لاغری موضعی از این ماده غذایی به صورت محدود استفاده شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید