غز ما در حدود1.5 کيلوگرم است و بين ده تا صد ميليارد سلول عصبي دارد . در بخشي از آن به نام مخچه هر سلول عصبي با 60 هزار سلول ديگر ارتباط دارد . طول تمام رشته هاي غشاي عصبي مغزي متجاوز از 4 برابر فاصله زمين تا ماه مي باشد . البته بزرگي و کوچکي مغز هيچ ربطي به هوش و حافظه ندارد چراکه محققان دريافتند به عنون مثال مغز يک نويسنده 2000 گرم است اما مغز آناتول فرانس که نويسنده باهوش و بزرگي بوده حدود 1017 گرم بوده است و همچنين بزرگترين مغزي که تا بحال پيدا شده 3049 گرم وزن دشته که متعلق به يک آدم ناتوان بوده است شايد حالا معني اين جمله بهتر درک شود .
براي پيشرفت و پيروزي 3 چيز لازم است : اول پشتکار دوم پشتکار و سوم پشتکار
لرد بايرون
مقدار خوني که در مغز ما هر 24 ساعت دريافت مي کند 2000 تا 2200 ليتر است يعني تقريبا 400 برابر حجم کلي خون بدن و به اندازه 10 بشکه 220 ليتري . مغز با وجودي که يک پنجاهم وزن بدن را داراست اما 20 درصد اکسيژن بدن را مصرف مي کند . در واقع مقدار خون ورودي به مغز و مصرف اکسيژن در ان 2 عامل اصلي و تعيين کننده در عملکرد مغز است .که در يک فرد 70 ساله و يک فرد 20 ساله دقيقا يکسان است . و حافظه انها هم مانند هم خوب کار مي کند . و تنها حوزه مقاومت و عملکرد آنها سرعت يادگيري است يک فرد 70 ساله 97 درصد از سلول مغزي دارد همانطور که در 25 سالگي داشته است .
نکته : به هنگام فعاليت فکري در هواي آزاد قرار بگيريد يا به صورت متناوب از تنفس عميق استفاده کنيد .
مغزي با مشخصات فوق توانايي بسياري براي فعاليت به خاطر سپردن و انجام کار فکري دارد به قول : ريچارد رستاک براي نوشتن عددي که نمايانگر توانايي حافظه مغزي شماست بايد به مدت 90 سال در هر ثانيه يک صفر بنويسيد تحقيقات جديد مي گويد تعداد اتصالات بين نرون ها در مغز از تعداد مولکول ها در جهان هستي بيشتر است . مطابق تحقيقات يک آناتوميست روسي شايد با گذاشتن يک عدد يک که به دنبال آن بتوان ده ميليون کيلومتر صفر قرار داد برابري کند .
آنسانها براي ديدن شگفتي ها به سفر مي روند اما از کنار خودشان بي تفاوت عبور مي کنند .
کامپيوتر نسبتا پيشرفته اي که 400 ميليون محاسبه را در ثانيه انجام مي دهد حدود 100 سال زمان نياز دارد تا چيزي راکه مغز شما در يک ثانيه انجام مي دهد محاسبه کند از اين رو هنوز روباتي ساخته نشده که بتواند سرعت ها و فاصله ها را تخمين بزند و به سلامت از يک خيابان شلوغ عبور کند حال با اين قدرت بي کران و موهبت الهي چه کرده ايم که براي قبول شدن يا نشدن در کنکور دچار شک و ترديد هستيم يا براي به خاطر سپردن چند کار ساده مثل : بستن کش . علامت گذاري . زدن ضبدر روي دست يا فرو بردن سنجاق روس لباس متوصل مي شويم . يکي از مهمترين دلايل نا اشنا بودن با طرز کار اين سيستم عظيم است وقتي هيچ گونه اشنايي با کامپيوتر و فوايد آن نداريم ممکن است حتي از کيس آن به جاي زير گلداني يا وسيله اي براي نشستن استفاده کنيم .
مرگ بزرگرترين ضايعه يا تراژدي زندگي نيست آنچه وقتي زنده هستيم در ما ميميرد ضايعه اي به مراتب بزرگتر است از دست دادن آنچه امکانپذير است . از دست دادن آنچه مي توانيم به آن برسيم را به يغما مي برد چيزي که اگر نبود دنيا متحول مي شود .
تريسي گاس
يکي ديگر از دلايل آن بي توجهي و عدم استفاده از نيروي مغز و حافظه است شايد اين مثال در نوع خود فوق العاده باشد که رد آن حافظه را با عضلات بدن مقايسه مي کنند و مي گويند که هرچه از آن بيشتر کار بکشيد ورزيده تر مي شود وزنه برداري را در نظر بگبريد . که ابتدا با بلند کردن وزنه هاي 20 تا 40 کيلويي تمرين خود را اغاز مي کند و پس از تکرار و استقامت موفق به بلند کردن وزنه هاي 200 تا 300 کيلويي مي شود افزايش قدرت عضلات تا حدود 10 برابر در انها کاملا مشهود است . حال آنکه در زمينه فعاليت هاي فکري و ذهني محدوديتي مانند عضلات و حجم آنها وجود ندارد همانطور يک روانپزشک ژاپني عدد پي را تا 84000 رقم حفظ کرده و همانگونه که بسياري از مفاخر و بزرگان ما در دوران کودکي خود حتي زير 10 سال علاوه بر حفظ کتاب اسماني گلستان سعدي و ديوان حافظ و .. را نيز از بر بودند .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید