چكيده
موضوع مورد تحقيق در رابطه با وظايف و نقش يک مادر در تربيت فرزندان از ديدگاه علم و قرآن و سنت در دوران کودکي است.
قبل از ورود به مبحث لازم بود، مطالبي را در ارتباط با مساله تربيت بدانيم، از جمله اين موارد، رابطه تربيت با کمال راه تربيت و عوامل موثر در تربيت و ... موارد ديگر بپردازيم.
در فصل بعد به جايگاه و نقش مادر در عالم هستي پرداختيم و خواستيم بدانيم که جايگاه اصلي يک مادر کجاست و اين فصل نيز شامل خلقت زن، ديدگاه هاي مختلف در خلقت زن، . اين که چرا زن به عنوان مادر انتخاب شده است، و اين که يک مادر چه آگاهي هايي بايد درباره اين وظيفه خطير بداند و در پايان اين بحث، پاداش اين مسئوليت خطير مادر در دنيا و آخرت چيست؟
در بخش سوم به وظايف اصلي مادر، براي تربيت فرزندان پرداختيم که اين بخش شامل 3 فصل پي در پي است که بايد موارد آن را به ترتيب رعايت کنيم.
فصل اول آن به مساله ازدواج مي پردازد و اين که زن و مرد چه اصول و معيارهايي را بايد در انتخاب همسر رعايت کنند تا بتوانند فرزندان صالح تربيت کنند که اين فصل شامل مواردي مانند شرايط يک زن براي ازدواج، شرايط يک مرد براي ازدواج، و شرايط کلي زوجين مي باشد.
قسمت بعد شامل دوران بارداري است و اين که مادر بايد در اين دوران چه اصولي را رعايت کند و اين بخش شامل مسئوليت هاي يک زن باردار، نقش پدر و مادر در شکل گيري جنين، اهميت دوران بارداري و سلامتي بزرگترين حق کودک مي باشد.
فصل بعد که مهمترين فصل اين تحقيق است وظايف مادر را در نگهداري و تربيت کودک بعد از دوران بارداري مطرح مي نمايد. که اين فصل شامل قسمت هاي مختلفي است، ازجمله وظايف مادر که شامل پذيرش و تغذيه کودک مي باشد و پس از آن تاثيرات رفتار مادر بر روي کودک که شامل تاثيرات عاطفي، عبادي و اخلاقي مي باشد. در ادامه آن نقش فرهنگي مادر را در دو قسمت مي توان بررسي کرد که شامل سخن آموزي، بازي کردن و تاثيرات مختلف آن بر روي کودک مي باشد.
بخش هاي ديگر اين فصل شامل تربيت متفاوت دختران، پسران است و اين که مادر بايد براي تربيت اين دو سنخ چه اصول و ضوابطي را رعايت کند.
آخرين مبحث در مورد تاثيرات صداي مادر در تحولات رواني کودک است و اين که انواع صداها چه تاثيراتي در دلبستگي او به مادر و ساير افراد دارد.
بخش چهار به بعضي از موانع تربيت پرداخته شده که در کل دو مانع طلاق و اشتغال مطرح گرديده و در اين مورد توضيحات اجمالي بيان گرديد. ولي از آن جايي که اين بخش از فعاليت يک کار ميداني را مي طلبد، به دليل عدم آگاهي به اين روش تحقيق، بالاجبار به روش کتابخانه اي و استفاده از آمار ارائه شده در اين مقوله بسنده کرديم.
روش تحقيق در اين رساله، کتابخانه اي بوده است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید