دكتر مجد عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران موسس اولين مركز مشاوره جنسي در ايران است . دكتر مي گويد: متاسفانه بايد اعلام كنم كه عدم آگاهي زوج ها از ارتباط جنسي باعث جدايي بين آنان مي شود و اين جدايي ها روز به روز بر تعدادشان اضافه مي شود. همچنين وي تاكنون همايش هاي زيادي برگزار كرده است كه آخرين آن مربوط مي شود به همايش (رابطه جنسي معمولي ) كه در سالن همايش بيمارستان ميلاد در تهران برگزار شد. براي ما جاي پرسش بود كه بدانيم ، چه شد، دكتر اقدام به برگزاري چنين سميناري كرد و آيا اين سمينارها ادامه خواهد داشت . دكتر در پاسخ به اين پرسش هاگفت : به طور حتم باز هم چنين سمينارهايي برگزار مي كنيم ، چرا كه اين سمينارها با استقبال خوبي مواجه شد. از مجد پرسش هاي زيادي داشتيم ، مبني بر اين كه رابطه زوج ها در رابطه باارتباط جنسي به چه شكل باشد و جامعه بايدچگونه در رابطه با اين مسائل برخورد كند. بارهاديديم كه در جوامع غربي ، با اين مسائل به صورت آشكارا برخورد مي كنند، اما در ايران چنين نيست ، اينكه كنگره اي در اين باره به همت دكترمجد برگزار مي شود، مسئله اي كوچك نيست كه ازكنار آن به سادگي گذشت ، چرا كه در جامعه ماتازگي دارد. همچنين بحث فرهنگ سازي واستراتژي جنسي هر چه زودتر بايد در اين باره مشخص شود تا جوانان از سردرگمي خارج شوند،آيا بهتر نيست كه با زبان علمي يكسري مسائل اين گونه را مطرح كرد و يا اينكه در اين مورد بايد بازعمل كرد. مجد پاسخگوي تمامي اين پرسش هابود... دكتر مجد مي گويد: (مشاورين خانواده متوجه شدند كه بسياري از گرفتاري هاي زندگي زوج هاي جوان كه منجر به طلاق مي شود، به دليل عدم برخورداري از آگاهي و دانش كافي در مورد روابط جنسي است . از اين رو سعي مي كنيم در اين سمينارها، سطح آگاهي در موردآموزش روابط جنسي را براي عامه مردم بالاببريم .
دكتر در مورد اين عدم آگاهي مي گويد: هرفردي در مورد مسائل مهم زندگي اش بايداطلاعات و دانش كافي داشته باشد، اما در ايران متاسفانه در مورد روابط جنسي اطلاعات كمي داده شده و اگر هم اطلاعاتي داده شده به صورت علمي و تخصصي بوده كه براي مردم عادي غير قابل دسترسي است . از اين رو افراد،زماني به متخصصين مراجعه مي كنند كه مشكلات آنان حاد شده و براي حلش خيلي دير شده است . مجد در رابطه با آموزش صحيح و مطرح كردن اين مسائل در جامعه ايران مي گويد:(مطالب علمي در مورد روابط جنسي پس ازانقلاب در ايران بدون هيچ مشكلي پخش شده واين اطلاعات هيچ چيز پنهاني نيست و باز بودنش هم در حد چارچوب علمي - تخصصي بوده است . براي مردم عادي ، هميشه سعي شده است به نحوي برخورد شود كه مخاطبين فكر نكنند كه درباره موضوع خاصي صحبت مي شود و از ايجادحساسيت جلوگيري شده است . از اين رو سعي براين شده كه الفباي ارتباط، به مردم آموزش داده شود، ما سعي مي كنيم كه به زبان علمي صحبت كنيم و باز بودنش را در سطح علمي نگاه داشت .)
آشنايي كامل
دكتر مي گويد: (در جوامع غربي بچه ها ازسنين پايين با اين مسائل به طور كامل و دقيق آشنامي شوند، اما در جامعه ما محدوديت هايي وجوددارد) پس يك جوان از چه زماني بايد اين آموزش ها را بداند؟ دكتر مي گويد:
در بعضي از مقاطع تحصيلي يكسري اشارات كوتاهي به مسائل جنسي شده است كه به هيچ عنوان قابل قياس با جوامع غربي نيست .
به همين خاطر، اين اصول بايد به همه به خصوص جوان ها به زباني ساده آموزش داده شود تا از خيلي از مشكلات در آينده پيشگيري شود، مخصوصا در دوره و زمانه اي كه كسي به آنهاياد نمي دهد و جامعه با مشكلي مانند ايدز روبرواست . اما عقيده دارم كه بايد حرمت فرهنگ جامعه را حفظ كرد.
زماني كه از دكتر پرسيديم ، جداي از آموزش ،آيا بايد فرهنگ سازي هم در اين زمينه ايجادشود، مي گويد: چون رابطه جنسي ، يك رابطه دوطرفه است ، تكاليف هر دو طرف ، مرد و زن به صورت كامل و بدون در نظر گرفتن هيچ گونه افكار يك جانبه اي بيان مي شود، به طوري كه پس از جلسات مشاوره و يا سمينار، يك زوج جوان تمامي تكاليف خودشان را مي دانند كه اين بهترين نوع اطلاعاتي است كه مي شود در اختيارمردم گذاشت .
وي در ادامه مي گويد: يكي از سمينارهاي من در يك مسجد در محله يافت آباد تهران برگزار شد و من بنا به درخواست امام جماعت مسجد پشت تريبون رفتم و براي پيش از هزار نفراز حضار مسجد در مورد مسائل مربوط به روابطجنسي به زباني ساده حرف زدم كه بسيار مورداستقبال قرار گرفت .
چرا در ايران در اين مورد بسيار كم صحبت مي شود و يا اصلا صحبت نمي شود، دكتر مي گويد:البته ريشه اصلي ، مشكل فرهنگي است ، يعني درهمه جوامع يكسري مسائل وجود دارد كه مردم در موردش صحبت نمي كنند، يا خجالت مي كشنديا دلايل ديگري دارد و اين عادت در طول تاريخ گسترش پيدا كرده و مشكل يكسال يا دو سال هم نيست ، بلكه به قرن ها قبل برمي گردد. الان هم سعي نشده كه عرف جامعه شكسته شود، بلكه به زبان علمي يكسري مسائل ، به جامعه ياد داده مي شود، اينكه زوج ها چه طور با هم زندگي كنندو...
ارتباط والدين
دكتر مجد مي گويد:من اعتقاد دارم كه مادران و پدران ، بايد اطلاعاتي را به فرزندانشان بياموزند، نبايد فكر كنند كه در ميان گذاشتن اين اطلاعات با فرزندان يا حرف زدن در مورد اين مسائل باعث انحراف اخلاقي مي شود. اتفاقا درآمارهاي دادسراها مشاهده شده است كساني كه به انحرافات اخلاقي كشيده شدند از سربي اطلاعي بوده ، نه از روي داشتن اطلاعات ...
ستون هاي محكم زندگي زناشويي
دكتر مجد در پايان مي گويد: در حقيقت يكي از ستون هاي محكم زندگي زناشويي ، داشتن يك ارتباط جنسي سالم است ، اگر اين رابطه از ديگرروابط زندگي مشترك حذف كنيم ، زندگي ديگريك زندگي خواهر و برادري است و اصلا ديگرنيازي به ازدواج با يك فرد غريبه نيست .
مجد در ادامه مي گويد: به هر حال بايد قبول كرد كه ارتباط جنسي يكي از مهم ترين اركان يك زندگي مشترك است و كوچكترين خللي در اين ارتباط جنسي يكي از مهم ترين اركان يك زندگي مشترك است و كوچكترين خللي در اين ارتباطپايه هاي زندگي مشترك را ويران مي كند و حتي باعث مي شود كه زن و شوهر به فكر جدايي بيفتند... مجد اضافه مي كند: البته اين دليل نمي شود كه اگر يك زوج ارتباط جنسي سالمي داشته باشند، زندگي زناشويي شان هم خوب است و خوشبخت هستند، اين فكر كاملا اشتباه است ، زيرا ما پارامترهاي زيادي براي گرمي زندگي زناشويي داريم ، اما باز هم مي گويم اين پارامتر خيلي تعيين كننده است .
آمارها نشان مي دهد كه يك ارتباط جنسي مناسب 60 تا 70 درصد باعث رونق زندگي زناشويي مي شود و متاسفانه ديده مي شود كه خيلي از طلاق ها به خاطر نداشتن يك ارتباطجنسي نامناسب است.
برگرفته از مجله خانواده سبز
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید