در اين مقاله، راهکارهايي براي جواناني که قصد ازدواج دارند، ارائه گرديده که با توجه به آن و البته با قراردادن آن در متن زندگي خود به گفتوشنودي منطقي در نشست خواستگاري بپردازند:
- بهصورت کلي از خود، گذشته و حال خويش صحبت کنيد و از همسر احتمالي خود نيز تقاضا کنيد که بهطور متقابل از خود بگويد. (به جزئيات نپردازيد.)
اولين نمايي که يک فرد از خود ميدهد، تصويري است که او از خود دارد، ببينيد آيا اين تصوير را ميپسنديد؟ آيا ميان گذشته و حال او تغييري مثبت مشاهده ميکنيد و آيا اين تصوير با آنچه شما از او در ذهن داريد و از همسر آيندهتان انتظار داريد، مطابقت دارد؟
- از او سؤال کنيد که هدفش از ازدواج چيست؟
ازدواج، يک تعامل چندجانبه است و هدف فردي را جوابگو نيست. اگر مرد يا زني فقط براي فرار از تنهايي، امرار معاش و يا نياز جنسي و... به ازدواج تن دهد، در راه پرخطري گام نهاده است. او بهطور دقيق بايد بداند که همسرش، دوست او نيست و فراتر از يک دوست و يا يک حمايتکنندهي مالي در زندگياش ارزش دارد.
- احساس مسؤوليتپذيري او را بسنجيد:
ميتوانيد با سؤالهايي در ارتباط با خانواده و يا دوستان و همکارانش و اينکه در چه مواقعي با آنان بيشتر ارتباط دارد (شادي يا غم) آگاه شويد که او نسبت به کساني که دوستشان دارد تا چه حد احساس مسؤوليت ميکند و در مواقع اضطراري، اولويتها را براي خود درنظر ميگيرد يا عزيزانش؟ اين سؤال را از خود نيز بپرسيد.
بهتر است از طرح پرسشهای کلی خودداری کنید. پرسشهای کلی اغلب شما را به هدف نمی رساند. دریافت پاسخهای کلی در برابر سوالات کلی چشم انداز روشنی به شما نمی دهد ورفتارها و ویژگیها در ابهام باقی میماند. به عنوان یک اصل اساسی, مهم این است که شما ابعاد زندگی و میزان اهمیت هر بعد را برای خود سطح بندی کنید.
- اعتماد او را به جامعه و اطرافيانش بررسي کنيد:
شک، بدبيني و بياعتمادي، پايههاي لرزاني را در زندگي زناشويي بنيان مينهند. ديدگاه خوشبين و اميدوارانه به آينده، زيربنايي براي تلاش مداوم است. پنجرهي نگاه او را نسبت به جامعه و اطرافيانش ارزيابي نماييد. آناني که از سرنوشت گله دارند، درحقيقت از خود گلهمندند و نميتوانند نسبت به اطرافيان خويش، خوشبين باشند.
- هماهنگيهاي سليقهاي همديگر را مقايسه کنيد:
زندگي مشترک، نياز به همکاري، همفکري و همدلي دارد که در صورت درک متقابل، امکانپذير ميباشد. براي اين همآوايي، بهتر است که بهصورت نسبي، سليقههايتان در يک راستا باشد. پس سليقههاي خود را بازگو و نظرهاي او را جويا شويد.
- از وضعيت اقتصادي همسر احتماليتان آگاه شويد:
از مهمترين موارد مشکلزا در روابط زوجها، عدم شناخت کافي از وضعيت مالي يکديگر ميباشد. مهم اين است که از هماکنون بدانيد که در آينده، خود را بايد در چه سطح اقتصادي قراردهيد تا قصري خيالي براي خود تصور نکنيد. در رابطه با اين گزينه، بهگونهاي شفاف گفتوگو کنيد. مهم اين است که وضعيت مالي همسر شما اکنون در چه سطحي است نه در آينده.
- نظر او را در ارتباط با تشريک مساعي جويا شويد:
اگر کسي که با او ازدواج ميکنيد، ديدگاهي افقي به شما داشته باشد و از بالا به شما نگاه نکند، از شما در کارهايش مشورت خواهد گرفت و شما در شاديها و مشکلهاي يکديگر سهيم ميشويد و نسبت به نظرهاي همديگر جبههگيري نميکنيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید