طبق ماده بيست قانون ثبت احوال كشور انتخاب نام بااعلام كننده (پدر ومادر) است. اما بعضي از نامها بدليل عدم تناسب نام با جنس نوزاد يا دارا بودن معني غيرقابل قبول و... در اين قانون غيرمجاز اعلام گرديده است. از اينرو سازمان ثبت احوال فهرستي از نامهاي مجاز و غيرمجاز را تهيه نموده است. چنانچه نامي که هموطنان براي فرزندشان انتخاب نموده اند از نامهاي معروف و متداول نيست، با مراجعه به اين فهرست ميتوانند از مجاز ياغيرمجاز بودن نام مورد نظر مطلع شوند.
قبل از انتخاب نام ( خصوصاً نامهاي غير متداول ) مجاز ياغير مجاز بودن نام را از سفارت سؤال نمائيد تا سفارت، پس مراجعه به فهرست ثبت احوال، والدين را مطلع نمايد.
چنانچه نامي را که والدين انتخاب كرده اند در هيچکدام از فهرستهاي نامهاي مجاز يا غير مجاز موجود نباشد، والدين ميتوانند با ارسال نامه اي دلايل مجاز بودن نام مدر نظر خود از جمله وجود آن در ادبيات فارسي و فرهنگ اسلامي و يا متداول بودن آن در منطقه خاصي از ايران را ارائه نمايند. سفارت موضوع را به اداره ثبت احوال منعكس مي نمايد و درصورت دريافت موافقت، شناسنامه صادر ميشود.
چنانچه نام انتخاب شده براي فرزند غير مجاز باشد و براي وي گواهي ولادت نيز صادر شده باشد، والدين ميتوانند با انتخاب يك نام مجاز ونوشتن عبارت " با تغيير نام فرزندم از ..... به ..... موافقت دارم " درپشت برگ گواهي ولادت و امضا آن تقاضاي صدور شناسنامه بنمايند.
نام خانوادگي فرزند همان نام خانوادگي پدر ميباشد. در صورتيكه در شناسنامه پدر پيشوند "سيد" وجود داشته باشد، در شناسنامه فرزند نيز به تناسب جنس از پيشوند "سيد" يا "سيده" و يا پيشوند "سادات" ذكر خواهد گرديد .
اقليتهاي ديني ميتوانند مطابق فرهنگ و آيين خود نام مورد نظر را انتخاب نمايند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید