يک جراح و متخصص ارتوپدي با اشاره به اينکه خصوصيات ذاتي و وراثت مهمترين عوامل در رشد قد است، گفت: تغذيه مادر در دوران جنيني و همچنين تغذيه دوران کودکي بسيار با اهميت و در افزايش قد افراد در آينده تاثيرگذار است.
رحيم تسليمي با اشاره به اينکه رشد قد در دختران تا 14 سالگي و در پسران تا 16 سالگي ادامه دارد، افزود: اگرچه پس از اين سنين رشد قد در دختران تا 18 سالگي و در پسران تا 20 سالگي ادامه مييابد اما ميزان رشد نسبت به دوره نخست کمتر است.
وي با اشاره به اينکه استفاده از هورمونهاي رشدي نيز در افزايش قد موثر است، گفت: استفاده از برخي داروهاي هورموني در دوره بلوغ موجب افزايش قد ميشود اما بايد توجه داشت مصرف اين داروها علاوه بر افزايش قد عوارضي جانبي ديگري نيز به دنبال دارد.
اين جراح و متخصص ارتوپدي با اشاره به اينکه مصرف دارو براي رشد قد بايد تا قبل از بسته شدن صفحههاي رشد استخوان باشد، خاطرنشان کرد: مصرف داروهاي هورموني بهتر است در مرحله نخست رشد يعني 14 سالگي براي دختران و 16 سالگي براي پسران انجام شود چرا که پس از آن داروها اثرات کمتري بر رشد خواهد داشت.
تسليمي با اشاره به تاثير غيرمستقيم ورزش بر رشد قد گفت: انجام ورزشهاي کششي و پرشي مانند بارفيکس و بسکتبال به طور غيرمستقيم در افزايش قد موثر است و به طور کلي تاثير آنها بر قد افراد بيش از چند سانتيمتر نيست.
وي همچنين با اشاره به جراحيهاي افزايش قد گفت: اين جراحيها ويژه افرادي است که نقصي در عضو بدن دارند و با توجه به عوارضي که به دنبال دارد به افراد سالم توصيه نميشود.
اين متخصص ارتوپدي با بيان اينکه مشکلات مادرزادي مانند کوتاهتر بودن يکي از پاها ميتواند با جراحيهاي افزايش قد اصلاح شود، ادامه داد: انجام عمل جراحي افزايش قد براي افراد سالم ميتواند عوارضي مانند مشکلات عضلاني، مشکلات عصبي، درد مفاصل دو طرفه، آسيب ديدن مچ و ساق پا يا آسيب ديدن مفاصل لگن، زانو را به همراه داشته باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید