فيزيکدانان براين باورند در ابتداي شکلگيري جهان، صدايي نافذ همهجا را دربر گرفته است و اکنون گروهي از اين فيزيکدانان اين صدا را شبيهسازي کرده اند.
براساس گزارش ديسکاوري، جان کرامر فيزيکدان دانشگاه واشنگتن است که نهتنها شواهدي از صداي ايجاد شده درهنگام وقوع بيگبنگ، مهبانگ يا انفجار بزرگ را بهدست آورده، بلکه اين صداي آرام و عميق که درهنگام شکلگيري جهان هستي ايجاد شده را شبيهسازي کرده است.
پس از وقوع بيگبنگ، نظريهاي که گروهي از فيزيکدانان آن را پديده آغازگر جهان هستي ميدانند، جهان به اندازهاي سريع منبسط شد که ماده خود صدايي بسيار بم از خود ايجاد کرده و امواج صوتي دچار کشيدگي و پيچيدگي شدند. به گفته کرامر با بسط جهان امواج صوتي درميان رسانايي متراکم منتشر شد،از اين رو ابرکره جهان مانند يک ناقوس صدايي از خود ايجاد کرد.
اين تاثير مشابه صدايي است که در حين وقوع يک زلزله 9 ريشتري از زمين ايجاد ميشود،با اين تفاوت که کل جهان را در بر ميگيرد. اين صدا مدتها است که از بين رفتهاست، اما ردپاهايي از خود برروي پسزمينه ريزامواج کيهاني،بازتابي حرارتي انرژي که درزمان بيگبنگ آزاد شده، بهجا گذاشته است.
درسال 2003، کاوشگر ريزامواج ناهمسان ويلکينسون ناسا يا WMAP تصويري دقيق از پسزمينه ريزامواج کيهاني جهان در اختيار دانشمندان قرار داد و کرامر براين باور است ميتوان اين اطلاعات حرارتي را به طولموجهاي صوتي تعميم داد. به بياني ديگر پسزمينه ريزامواج کيهاني جهان نوعي صفحه براي ضبط صداي بيگبنگ بودهاست.
کرامر بعدها با تبديل دادههاي WMAP به صدا با استفاده از يک نرمافزار رايانهاي توانست صدايي را ايجاد کند که بسيار بم، ساده و خشن است. اطلاعات جديدي که از تلسکوپ پلانک به دست آمده به کرامر امکان داد تا اين صوت شبيه سازي شده را دقيقتر ساخته و منتشر کند. البته صداي اصلي بسيار بم است و براي اينکه بتوان آن را شنيد،کرامر فرکانس آن را 100 سپتيليون بار (سپتيليون عدد 10 به توان 42 است) ارتقا داده تا بتواند آن را در محدود قابل شنوايي گوش انسان قرار دهد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید