محمد تقي انوشه، متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اينکه درخت گيلاس از دو نوع ترش و شيرين است گفت: نوع شيرين آن را گيلاس و نوع ترش آن را آلبالو مي گوييم.
دکتر انوشه با اشاره به اينکه اين ميوه بيشتر در مناطق کوهستاني کشت مي شود افزود: اين ميوه 10 تا 15 درصد قند دارد و يک واحد آن تقريبا 73 گرم يا يک فنجان کوچک که 12 تا 15 گيلاس است 52 تا 60 کالري دارد.
وي در ادامه در خصوص ويتامين اين ميوه اظهار داشت: ويتامين A,C فوليک اسيد، پتاسيم، منيزيم، کلسيم از جمله ويتامين هاي مفيد در اين ميوه هستند.
اين متخصص تغذيه همچنين تصريح کرد: اين ميوه در موارد دارويي به عنوان يک گياه قابض براي رفع خشکي حلق و ريه مفيد است و به دليل اينکه باعث هضم سريع غذاي مي شود توصيه مي شود بعد از غذا خورده نشود.
وي در ادامه گفت: در پزشکي سنتي از گيلاس براي ناراحتي هاي کليه و کيسه صفرا و نقرس استفاده مي شود.
دکتر انوشه با بيان اينکه گيلاس گياهي ضد باکتري است که براي جلوگيري از فساد دندان بکار مي رود افزود: عصاره گيلاس تا 89 درصد فعاليت آنزيم هاي عامل تشکيل پلاک دندان را متوقف مي کند.
وي در پايان خاطر نشان کرد: به علت مزاياي فراواني اين ميوه براي بدن و پايين بودن ميزان قند موجود در آن بيماران ديابتي نيز از اين ميوه مي توانند استفاده کنند
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید