نوزاد از موقع تولد براي تأمين نيازهاي خود يا بيان مشكلات خود فقط گريه ميكند بتدريج حرف ميزند و با بيان كلمات نياز خود را بيان ميكند. اما بعضاً مشكلات جسمي، مسائل شنوائي يا بيماريهاي كودك ممكن است با بيقراري، گريه كردن ممتد، جيغ زدنهاي طولاني باشد. اين يك وسيله براي ارتباط با محيط و ابراز نياز يا مطرح كردن خود است. خشونت با كودكان يا اعمال پرخاشگري ممكن است باعث ايجاد اختلالات رواني و يا پرخاشگري شود. در مسير تكامل تكلم در كودكان ممكن است اختلالات شنوائي نيز با جيغ زدن همراه باشد.
چرا كه كودك نميتواند نيازهاي خود را در مسير عادي ابراز كند نميتواند با كلمات بيان كند و با جيغ زدن جلب توجه ميكند. چنانچه جيغ زدنهاي كودك باعث جلب توجه و توجه بيشتر به كودك شود او شرطي ميشود و سعي ميكند خواستههاي خود را با جيغ زدن به اطرافيان تحميل كند. بنابراين مادران و پدران بايد در نوع واکنش هاي خود نسبت به کودکان خود دقت لازم را داشته باشند تا برخي از رفتارها تشديد نگردد.
بسياري از بيماريهاي زمينهاي كودك بيماريهاي متابوليك و كلامي و يا اختلالات گوارشي و يا بيماريهاي عصبي و يا اختلالات رواني نيز ممكن است حالت عادي كودك را تغيير داده و منجر به اين شود که ابراز نياز كودك به طرز عادي نباشد.
شايان ذکر است که يکي از عوامل ايجاد آرامش و پيشگيري از مشکلات و رفتار هاي عصبي در کودکان را مي توان غني بودن او از محبت و سيراب بودن از ايجاد ارتباط هاي عاطفي پوستي دانست.
تغذيه كودك خصوصاً در 6 ماه اول با شير مادر بايد براساس نياز كودك باشد. ساعت مشخص براي او در نظر نگيريد هر موقع كه دوست دارد و به هر ميزان كه نياز دارد. بهترين شرايط آن است كه كودك در بغل مادر در شرايط كاملاً آرام تغذيه شود. هر نوع استرس در مادر يا كودك اين شرايط ايدهآل را مختل كرده و باعث كاهش شير مادر يا اختلال در تغذيه كودك ميشود. محركهاي محيطي مثل صداهاي بلند حتي صداي زنگ تلفن، يا بازي با كودك در ضمن شير خوردن باعث اختلال در تغذيه او ميشود.
مراقبت هاي آغوشي نوعي مراقبت از نوزادان نارس است که در آن نوزاد در تماس پوستي طولاني قرار مي گيرد. اين روش قابل استفاده آسان و موثر براي ارتقاي سلامتي و بهداشت نوزادان نارس مي باشد
زمان شير خوردن كودك بهترين زمان تبادل عواطف بين مادر و كودك است و اين زماني است كه مادر با كودك خلوت كرده و بهترين و عميقترين عواطف انساني در پاكترين پيوندها مبادله ميشود. هر چه آرامش بيشتري در اين زمان بين مادر و كودك باشد ميزان شير دهي و طول مدت شيردهي بيشتر است. كودكاني كه مادران آنها در ضمن شير دهي آرامش بيشتري داشته باشد، از آرامش بيشتري برخوردار هستند ، راحتتر شير ميخورند و مسلماً رشد بهتري خواهند داشت. نتايج يک مطالعه حاکيست: مراقبت آغوشي باعث تنظيم وضعيت قلب و تنفس نوزاد، افزايش رضايتمندي مادر، کاهش افسردگي پس از زايمان، افزايش ارتباط عاطفي بين مادر و نوزاد و بهبود شاخصهاي رشد عقلي و کودک مي شود.
لازم به ذکر است که مراقبت هاي آغوشي نوعي مراقبت از نوزادان نارس است که در آن نوزاد در تماس پوستي طولاني قرار مي گيرد. اين روش قابل استفاده آسان و موثر براي ارتقاي سلامتي و بهداشت نوزادان نارسمي باشد و همچنين کمک مي کند تا نوزاد موردنظر به سطح نوزادان رسيده برسد. طبق اين پژوهش مي توان به اهميت آغوش مادر در تسکين و رشد رواني نوزاد پي برد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید