به طور کلي ميدانيم که خوردن شير مادر براي کودک فقط تامين نياز غذايي او نيست، بلکه در آغوش مادر بودن، تماس بدني با او و ... بسياري از نيازهاي روحي و عاطفي کودک را نيز ارضاء ميکند. پس بايد توجه داشت که با گرفتن شيرمادر، کودک از نظر عاطفي و روحي دچار کمبود نشود. همچنين به ياد داشته باشيد که قرار است شير از بچه گرفته شود نه مادر ز او. پس سعي کنيد کودک را از شير مادر غافل کنيد اما خود، از بچه غافل نشويد و از طريق ديگري محبتتان را به کودک نشان دهيد و وقت کافي را با او صرف کنيد تا کودک شما اين توجه و همراهي را درک کند. فعاليت هايي مثل بازي با او ، ايجاد ارتباط فيزيکي، و ... مي تواند به او اين حس را القاء نمايد که " تو هنوز دوست داشتني هستي".
بهترين روش براي از شير گرفتن روش تدريجي است كه همراه با عشق و علاقه بوده و هم براي مادر و هم براي كودك بسيار راحت تر است و بدون مشكل و در طي چند ماه اتفاق مي افتد. بنابراين بعد از 2 سال كامل كه كودك از شير مادر بهره مند شده و در روز 5 وعده غذا (سه وعده غذاي اصلي و 2 ميان وعده) مي خورد و مايعات را هم با ليوان مي نوشد مي توان يك تا دو وعده شير پاستوريزه يا آب ميوه را جايگزين شير مادر نمود. در اين زمان نقش مادر آن است كه خود پيشنهاد شير دادن نكند و اگر زماني هم كودك تمايل به شير خوردن داشت از او دريغ ننمايد، به ويژه وقتي كودك بيمار باشد كه فقط اشتها به خوردن شير دارد و غذاي ديگري را تحمل نمي كند.
اگر در تلاش هستيد که تغذيه با شير مادر را تدريجا حذف کنيد زمينه به ياد آوري را در زندگي او را کاهش دهيد، تمرکز او را به بازي ها و سر گرمي هاي جديد، منتقل کنيد. در اين روش چون از شير گرفتن آرام آرام است مشكلات عصبي، رواني و تغييرات هورموني مادر كه در يكباره از شير گرفتن اتفاق مي افتد بوجود نمي آيد و كودك نيز دچار ضربه رواني نمي شود. به اين ترتيب كودك كم كم علاقه به شير خوردن را از دست مي دهد و ممكن است خودش يكباره آن را كنار بگذارد. اگر در تلاش هستيد که تغذيه با شير مادر را تدريجا حذف کنيد زمينه به ياد آوري را در زندگي او را کاهش دهيد، تمرکز او را به بازي ها و سر گرمي هاي جديد، منتقل کنيد. بيشتر وقت او را در بيرون از منزل بگذرانيد.و با اين امور از نياز او به شير بکاهيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید