به گزارش ايبنا، اين اثر، با قلمي روان و با اتکا به پژوهش روشمند و منابع دست اول، «زن» را از منظر اسلام بررسي ميکند و دورنمايي از موقعيت ممتاز زن در فرهنگ اسلامي نمايان ميسازد.
به اعتقاد نويسندگان اين کتاب، درباره «زن» ديدگاههاي متفاوتي اظهار شده است؛ گاهي او را مظهر همه عشقها، زيباييها و لطافتها دانستهاند و زماني عامل فتنهگري و سيهروزي عنوان کردهاند.
برخي وي را معاون شيطان و روحش را برزخ بين انسان و حيوان شمردهاند و گروهي او را برتر از فرشتگان به حساب آوردهاند.
برخي او را موجودي ضعيف و قابل ترحم دانستهاند جمعي او را امالفساد لقب دادهاند!
همين ديدگاهها سبب شده که برخوردهاي متفاوتي با «زن» رقم بخورد.
با تاسف بايد گفت که نگرگاههاي منفي و غيرانساني درباره زن، هميشه در تاريخ، غلبه داشته و باعث به هدر رفتن استعدادها و جلوگيري از نبوغ و خلاقيت او شده است.
تنها اديان راستين الهي، به ويژه اسلام، به احياي حقوق زن همت گماشتند و فطرت انساني و الهي او را بيدار ساختند.
زنجيرهاي اسارت و بردگي را از دست و پاي آن برداشته و از قيد و بندهاي جاهليت آزاد کردهاند.
تنها اديان راستين الهي، به ويژه اسلام، به احياي حقوق زن همت گماشتند و فطرت انساني و الهي او را بيدار ساختند.
زنجيرهاي اسارت و بردگي را از دست و پاي آن برداشته و از قيد و بندهاي جاهليت آزاد کردهاند.
واقعيتها و حوادث تاريخي نيز شاهد گويايي است که زن در اغلب جوامع از حقوق انساني خود محروم بوده و در هر عصري به نوعي مظلوم واقع شده است.
زن، گاه به شکل کالايي در جامعه و زندگي مردان نمود پيدا کرده و گاه با حضوري بيحساب در جامعه با شکستن حريم عفاف و زدودن آزرم، به عروسکوارهاي در جهت جذب و تشديد تمايلات حيواني تبديل
شده يا به شکل ماکتي براي جلب مشتري و فروش کالا درآمده است.
زن از نگاه اديان الهي، به ويژه از منظر دين مبين اسلام، مظهر صافي و صداقت و منبع ايثار و کرامت و کانون عاطفه و مهر و فداکاري معرفي شده است، ليکن اگر از راه به در شود و هوسها، عقدهها، شکستها و انتقامها در وجودش گل کند، حاضر است همه اين فضايل را زير پا گذارد و طريق جفاکاري را در پيش گيرد.
از جانب ديگر غالب مردها و فرزندان به وسيله همسران و مادران متعهد و با شرافت به قله علم و دين صعود کردند و حتي به برکت امساک و حفاظت زن از مال و منال شوهر به ماديت و معنويت رسيدند.
امام خمينيها، شيخ انصاريها، طباطبائيها و نوابغ روزگار به يمن خدمات زن به عرش اعلا صعود کردند و گروهي نيز به شکست و سقوط کشيده شدند.
نظريه اسلام درباره زن، امروزه با چالشهايي روبهرو است؛ از سويي با حقيقتپوشي متحجران و از سويي ديگر با بوق و کرناي جريانهاي فمينيستي در عصر حاضر مواجه است.
دستورهاي اسلامي درباره زنان، در حقيقت کمک به اصلاح فرد، خانواده و جامعه است.
با اين آموزهها، همه اجزاي اجتماع ـ اعم از زن و مرد ـ به فلاح و رستگاري ميرسند.
محروميت تاريخي و تحميلي بر بانوان و ناآگاهي و عدم اطلاع صحيح برخي از نوانديشان غربزده و انديشههاي سنگواره طالباني، از ديدگاه اسلام در مورد زنان، هجوم گسترده تبلغاتي دشمن در به ابتذال کشاندن زنان به عنوان نيمي از پيکره جامعه، ايجاب ميکند با بازشناسي در حوزه مسايل زنان، چهره واقعي زن از ديدگاه اسلام بهتر و بيشتر شناسايي شود و با رويکردي اسلامي، گوهر وجودي زن از حصار فکري جاهليت قديم و جاهليت جديد، رهايي يابد.
همچنان که اسلام در عصر ظهور و ترويج آموزههاي اسلامي، استعدادهاي بانوان را شکوفا ساخت و همگان را به حراست از کيان شخصيت اين موجود الهي و فرزانه، موظف کرد.
دستورهاي اسلامي درباره زنان، در حقيقت کمک به اصلاح فرد، خانواده و جامعه است.
با اين آموزهها، همه اجزاي اجتماع ـ اعم از زن و مرد ـ به فلاح و رستگاري ميرسند.
از اينرو عالمان و دانشوران از منظر شرعي و انساني، خود را موظف ديدند از حريم زن و خانواده دفاع کنند؛ از جمله آن انديشوران، رهبر کبير انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني(ره) بود که با سخنان حکيمانه و اجتهادهاي پويا و مستحکم از فقه و ارايه ديدگاههاي مبتني بر اسلام ناب محمدي(ص)، در احياي شخصيت زن کوشيد و آنان را به عرصه سياست، اجتماع، فرهنگ و مبارزه عليه رژيم پهلوي کشاند و نقش زنان را در پيروزي انقلاب تعيين کننده و تحسين برانگيز تلقي کرد.
کتاب حاضر از 9 فصل تشکيل شده است که از آن ميان ميتوان به نگرگاههاي تاريخي و جاهلي درباره زن، نقش اسلام در سعادت زن، زنان اسوه در اسلام، زن در نظام حقوقي و قضائي اسلام، حقوق متقابل زن و مرد، زن در عرصههاي اجتماعي و سياسي، زن و دانشپژوهي، زن و حجاب، نقش زن در تحکيم خانواده و تربيت فرزندان، اشاره کرد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید