یکی از مهمترین عوامل موثر در شکل گرفتن الگوی غذایی انسان، عادات غذایی است که تعیینکننده چگونگی انتخاب، آماده کردن طبخ، مصرف و نگهداری مواد غذایی میباشد.
دکتر بهمن محمدی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: برای سرخ کردن غذا معمولا از روغن زیادی استفاده میشود که عوارض ناگواری دارد. به هنگام سرخ کردن، درجه حرارت غذا بالاتر از حرارت جوش میرسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش مییابند. پس باید تا جایی که میشود، از سرخ کردن غذا خودداری کنید و در صورت تمایل زیاد به مصرف مواد سرخ کرده، به تفت دادن مختصر مواد غذایی با روغن خیلی کم بسنده شود.وی افزود: یکی از وظایف نمک، نگهداری آب در بدن است؛ بنابراین مصرف نمک زیاد موجب جمع شدن آب در بدن و ایجاد ورم میشود که این امر موجب افزایش وزن خواهد شد. مصرف نمک زیاد به خصوص برای افرادی که مبتلا به افزایش فشار خون هستند، مفید نبوده و باعث بالارفتن فشار خون و در نتیجه مساعد کردن زمینه برای ابتلای بدن به عوارض قلبی- عروقی میشود.
دکتر محمدی تصریح کرد: چای دارای مادهای به نام تانن است که با آهن موجود در منابع گیاهی، ترکیبی به نام تانات آهن ایجاد میکند که مانع جذب آهن و موجب دفع آن از بدن میشود؛ پس مصرف چای، بلافاصله یا با فاصلهای کوتاه بعد از غذا غلط است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید