همان طور که ميدانيد، نور خورشيد از منابع بسيار مهم در جذب ويتامين D است و اين ويتامين نيز از مهم ترين ويتامين هاي موجود در بدن است که کمبود آن به ويژه در زمان کودکي باعث بروز بيماريهاي مختلف از جمله بيماري هاي مفصلي و استخواني مثل بيماري راشيتيسم يا همان شکلگيري نامناسب استخوان ها مي شود.
اما سوالي که معمولا مطرح مي شود اين است که آيا نور خورشيد را بايد مستقيم جذب کرد يا ميتوان به طور غير مستقيم يا مثلا از پشت شيشه نيز آن را دريافت کرد؟
حقيقت آن است که ويتامين D را نمي توان از نور خورشيد جذب کرد يعني اين که اين ويتامين در نور خورشيد وجود ندارد بلکه ترکيبات مختلف موجود در پوست بدن است که نسبت به جذب نور خورشيد پاسخ داده و به ساخته شدن ويتامين D در بدن کمک ميکند.
مي توان گفت که بخش UVB که در پرتوهاي فرابنفش خورشيد موجود است، توسط گيرندهها و ترکيبات پوستي جذب شده و به ساخت اين ويتامين در بدن کمک مي کند.
براي جذب اين ماده يعني UVB با توجه به ميزان و نرخ طول موج اين پرتوها، نمي توان آن را از پشت شيشه دريافت کرد و براي دريافت و جذب هر چه بيشتر اين ماده و در نتيجه ساخت بيشتر ويتامين D بايد در معرض نور مستقيم خورشيد قرار گرفت و حتما بايد روي پوست بدن، عاري از کرمها يا مواد ضد آفتاب باشد.
پس اگر شما به ميزان کافي، حداقل 15 دقيقه در روز در هواي آزاد و نور مستقيم خورشيد قرار نگيريد يا اگر به ميزان کافي روغن ماهي و مواد لبني که از منابع مهم و غني ديگر ويتامين D است مصرف نکنيد به زودي دچار بيماريهاي ناشي از کمبود اين ويتامين خواهيد شد. مخصوصا در فصل زمستان که به علت سردي هوا افراد تمايل کمتري به ماندن در هواي آزاد دارند.
ولي فراموش نکنيد که پيشگيري هميشه بهتر از درمان است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید