ويتامين E از ديگر ويتامينهاي محلول در چربي است. اين ويتامين به طور طبيعي در جوانهها (غلات و حبوبات)، غلات سبوسدار و روغنهاي گياهي وجود دارد.
ويتامينE از ويتامينهاي ضروري براي انسان است و موجب سلامت و استحکام غشاهاي سلولي و محافظت سلول مي شود. اين ويتامين جزو ويتامينهاي آنتياکسيدان ميباشد و در پيشگيري از بروز سرطان و بيماريهاي قلبي- عروقي موثر ميباشد. اثرات ويتامينE در پيشگيري از بيماريهاي ديگري نيز به اثبات رسيده است.
مسموميت حاصل از مصرف زياد ويتامين E ، کمتر از ساير ويتامينهاي محلول در چربي است، زيرا بدن انسان قادر به تحمل مقادير بالاي اين ويتامين است، ولي چنانچه ويتامينE در مقادير خيلي بالا و به صورت قرص، کپسول يا فرمهاي تزريقي مصرف شود، باعث مسمويت ويتاميني در بدن مي شود.
عوارض حاصل از مصرف خيلي زياد مکمل ويتامين E :
- مانع استفادهي بدن از ساير ويتامينهاي محلول در چربي ميشود. بنابراين ممکن است انسان در معرض کمبود ساير ويتامينهاي محلول در چربي قرار گيرد.
- با رسوب کلسيم در استخوانها اختلال ايجاد مي کند.
- موجب اختلال در ذخيرهي ويتامين A در کبد مي شود و مقدار آن را کاهش مي دهد.
- مي تواند زمان انعقاد خون را نيز افزايش دهد.
مصرف منابع غذايي ويتامينE در حفظ سلامت انسان تأثير مهمي دارد و چنانچه به مقدار زياد مصرف شود، خطر مسموميت و ايجاد عوارض و اختلالات ناشي از آن را ندارد. بنابراين بهتر است به جاي مصرف منابع دارويي ويتامينE ، از منابع غذايي آن استفاده شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید