کمبود وقت براي ساکنان شهرهاي بزرگ و پرجمعيت، به علت درگيري هاي کاري و گرفتاري هاي زندگي، امکان تهيه ي غذاهاي خانگي را محدود نموده است. در چنين جوامعي، افراد اکثراً از غذاها و ميان وعده هاي آماده ي فرآوري شده که تهيه و حمل آن ها بسيار آسان است، استفاده مي نمايند.
غذاهاي فرآوري شده فاقد فيبر غذايي هستند. بنابراين مصرف کنندگان اين نوع غذاها، از خواص بسيار مهم و مفيد فيبر غذايي محروم مي مانند.
سبزي ها، ميوه ها و مواد تازه ي گياهي منابع خوبي از ويتامين ها و املاح هستند که اين مواد مغذي در غذاهاي فرآوري شده کاهش قابل توجهي مي يابد. لذا افرادي که غذاي مصرفي آنها منحصر به مواد آماده ي فرآوري شده است در معرض کمبودهاي تغذيه اي به خصوص ويتامين ها و املاح قرار خواهند گرفت.
مواد غذايي گياهي (همان گونه که اشاره شد) منابع سرشار ويتامين ها هستند. ويتامين ها عمدتاً در انجام اعمال حياتي داخلي بدن نقش دارند.
همچنين املاح در بدن انسان وظايف مهمي را عهده دار هستند که چنانچه به مقدار کافي دريافت نشوند، اختلالات و عوارض زيادي در انسان ايجاد مي شود و سلامت شخص به مخاطره مي افتد.
آيا ممکن است مصرف زياد و مکرر ميوه ها و سبزي هاي تازه که منابع سرشار ويتامين هاي A ، گروه B و C هستند، براي انسان زيان آور باشد؟
آيا مصرف روزانه ي جوانه ها و غلات سبوس دار که حاوي مقادير قابل توجهي ويتامين E مي باشند، مي تواند در انسان مسموميت ايجاد کند؟
آيا استفاده ي مداوم از لبنيات که منبع سرشار کلسيم ، فسفر، روي و ويتامين هاي گروه B مي باشند در برنامه ي غذايي روزانه، ممکن است در انسان اختلالات ناشي از مسموميت ايجاد کند؟
آيا گنجاندن ماهي در برنامه ي غذايي (دو بار در هفته) که منبع سرشار ويتامين هاي گروه B، يد، آهن، روي و فلوئور است مي تواند موجب مسموميت حاصل از املاح و ويتامين ها و عوارض ناشي از آن در شخص شود؟
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید