پرسش ـ براي اينكه ارتباط هايمان با اهل بيت(ع) مخصوصاً امام زمان(عج) هيچگاه قطع نشود چه بايد كرد؟
پاسخ ـ در پاسخ سؤال، توجهتان رابه چند نكته جلب ميكنيم:
1 . اولين گام جهت ارتباط با امامان(ع)، شناخت افكار و انديشه ها و سيره عملي آن بزرگواران و نيز شناخت حقوقي است كه آنان بر عهده ما دارند؛ تا زمانيكه معرفت ما نسبت به آن بزرگواران سطحي باشد و تنها آنان را تعبّداً احترام و تكريم كنيم، ارتباط و اتصال ما با آنان، عميق نخواهد شد. بنابراين لازم است حقوق ائمه به خصوص توقعات و انتظارات امام عصر(عج) را نسبت به خود بدانيم و با عمل به وظيفه، زمينه ارتباط را ايجاد كنيم.
2 . معرفت به ائمه(ع)، مستلزم محبت آگاهانه و عاشقانه به آنان شده و درنتيجه چنين محبّتي منشأ امتثال اوامر الهي (طاعت خداوند) و اجتناب از گناهان خواهد گرديد، چنانكه امام علي(ع) فرموده است:
مَنْ اَحَبَّنا فَلْيَعْمَلْ بِعَمَلِنا (بحارالانوار، ج 10، ص 92.)
هر كس ما را دوست دارد، بايد همانند ما عمل كند.
در روايتي ديگر، امام صادق(ع) فرموده است:
بين ما (ائمه) و خداوند هيچ قرابت و خويشي نيست جز بوسيله اطاعت از دستورات الهي، پس هر كس اطاعت الهي نموده و ما را دوست دارد، او در حقيقت شيعه ما خواهد بود. (همان، ج 71، ص 179.)
بزرگترين چيزي كه مانع يا سبب قطع ارتباط ما با ائمه ميگردد و عنايات آنان را از ما سلب ميكند، گناه و عوارض آن است. در مقابل، هرگاه عمل مثبتي ـ نظير خدمت به مردم خصوصاً به محرومين ـ از روي اخلاص انجام پذيرد، قطعاً محبّت بيشتر ائمه(ع) را به خود جلب خواهد كرد.
بنابراين مهمترين عامل تداوم ارتباط با ائمه(ع) پس از معرفت،مراقبت دائمي از رفتار و اعمال خودمان ميباشد.
3 . دستورالعمل هايي نيز در كنار نكات ياد شده جهت ارتباط بيشتر با امام زمان(عج) از ناحيه اولياي الهي بيان گرديده است كه برخي از آنها عبارتاند از:
الف ـ خواندن زيارت جامعه و مطالعه كتاب هايي كه در شرح آن نوشته شده اند.
ب ـ خواندن نماز امام زمان(عج) ماهي يك بار (حداقل).
ج ـ خواندن زيارت آل ياسين ماهي يك بار (حداقل).
د ـ سلام دادن به امام عصر(عج) هنگام خوابيدن و برخاستن از خواب.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید