کارشناس ارشد صنایع غذایی در گفت و گو با خبرنگار وب دا در يزد با بيان اين كه پسته یكی از پرانرژی ترین مواد غذایی است اظهاركرد: پسته بسیار مقوی و حاوی ویتامین های B۱،B۳ و ویتامین E و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و كلسیم است.
علی اکبر کمالی اردکانی ادامه داد: پسته دارای ویتامین های B۶، B۱ و E است؛ ویتامین B۶ كمك به سوخت و ساز پروتئین می كند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین B۱ موجب افزایش انرژی، تقویت سلول های عصبی و متعادل كردن اشتها می شود.
وی افزود: آهن موجود در پسته نیز برای رفع سرگیجه، رنگ پریدگی، بی حوصلگی و كم خونی بسیار موثر است. ویتامین E یكی از قوی ترین آنتی اكسیدان هایی است كه در پسته به مقدار زیاد یافت می شود و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن و تقویت چشم می شود.
وي متذكرشد: پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته ای غنی و مواد معدنی مهم مانند پتاسیم و منیزیم است كه بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می كند.
اين كارشناس ارشد صنايع غذايي در ادامه گفت: از آنجايي كه مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی كربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب كربوهیدرات را پایین می آورد بنابراین مغز این خشكبار می تواند به كنترل دیابت كمك كند.
وي ادامه داد: علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می شود همچنين پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
اين كارشناس ارشد صنايع غذايي خاطرنشان كرد: پروتئین پسته به اندازهای است كه می توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر "روی" موجود در آن نیز در رشد سلول ها و بافت های بدن تاثیر به سزایی دارد.
وي تصريح كرد: وجود كلسیم و آهن در پسته سبب شده كه این نوع خشكبار نقش بسیار مهمی در استحكام بخشیدن به استخوان ها و دندان ها و همچنین درمان بیماری هایی چون كم خونی های ناشی از فقر آهن داشته باشد.
وي با اشاره به نقش پسته در افزایش حافظه و تقویت ذهن توصيه كرد: با توجه به این كه پسته خاصیت چاق كنندگی دارد، افرادي كه رژیم دارند، اعتدال را در مصرف آن رعایت كنند.
كمالي يادآورشد: مصرف اين ماده غذايي در تنظیم ضربان قلب و كنترل فشارخون موثر است. همچنین دارای فسفر است و در ساخت استخوان ها و دندان ها كمك و از خستگی و ضعف جلوگیری می كند. مصرف پسته به تقویت عضلات بدن كمك و از گرفتگی آن پیشگیری می كند.
كارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد توصيه كرد: خوردن یك مشت مغز پسته در روز نه تنها یك میان وعده مناسب و خوشمزه است بلكه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون پسته با كاهش روند جذب كربوهیدرات ها در بدن می تواند قند خون را پایین بیاورد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید