چای به عنوان یک نوشیدنی گرم به دلیل آرامش بخش بودن و رفع خستگی ، طرفداران زيادي دارد.
دکتر اسماعيل زاده مدير نظارت بر مواد غذايي آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت :رعایت نکات فنی و بهداشتی در آماده سازی خرده چای مورد استفاده در کیسه ، کلیه مراحل بسته بندی و کیفیت فیلتر کیسه، نخ و دوخت مورد استفاده از مهمترين نکاتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد .
اسماعیل زاده افزود: مشکل اساسی در استفاده از چای کیسه ای، بحث تقلبات و استفاده از افزودنی ها جهت ایجاد طعم یا رنگ در آن است به گونه ای که احتمال استفاده از ضایعات چای یا چای دارای ناخالصی بالا و فاقد کیفیت و به دنبال آن، افزودن رنگ مصنوعی یا طعم غیر مجاز به آن جهت بالابردن خصوصیات ظاهری برای مصرف کننده، در چای کیسه ای تولید شده در کارگاههای زیر زمینی و غیر مجاز بسیار بالا است. بنابراین لزوم کنترل وجود "پروانه ساخت" بر روی بسته بندی چای کیسه ای دارای اهمیت بسیار است.
وي در خصوص راهکار شناسايي چاي کيسه اي غير استاندارد گفت: برای فهم این موضوع که آیا چای کیسه ای حاوی رنگ مصنوعی می باشد یا خیر، کافیست آنرا در داخل یک لیوان آب سرد وارد کنيد ،در صورتی که بلافاصله پس از چند ثانیه رنگ آن در آب مشخص شود نشان دهنده وجود رنگ مصنوعی افزوده شده در آن است.
مدير نظارت بر مواد غذايي آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه استفاده از چاي کيسه اي ناسالم موجب آسيب به سلامت مي شود تصريح کرد: با توجه به استفاده دائمی و همیشگی چای در سبد غذایی مصرف کنندگان، وجود رنگهای شیمیایی و طعم های مصنوعی افزوده شده به چای، پایین بودن کیفیت فیلتر مورد استفاده در تهیه کیسه چای (از نظر دارا بودن مواد شیمیایی غیر مجاز جهت سفید کردن کیسه) و همچنین عدم رعایت بهداشت در فرآوری و بسته بندی محصول فوق ، همگی می توانند در دراز مدت باعث ایجاد انواع بیماریها و سرطان در مصرف کنندگان شود
دکتر اسماعيل زاده در خصوص اينکه" آيا چاي خرد شده نسبت به چاي کيسه اي مزيت استفاده دارد يا خير" اظهار داشت: خواص تغذیه ای چای خرد شده مورد استفاده در تهیه چای کیسه ای، از نظر وجود آنتی اکسیدانها، "فلاوونوئیدها"، کافئین و ... مانند برگ کامل چای می باشد و در صورت مصرف چای کیسه ای تولید شده در کارخانه های تحت کنترل و دارای مجوز از سازمان غذا و دارو مشکل خاصی مشاهده نخواهد شد. اما عموماٌ مصرف چای مانند هر محصول دیگر، بیش از حد و به دفعات متعدد، می تواند برای بدن مشکل ساز باشد.
دکتر اسماعيل زاده افزود: بطور کلی با توجه به اینکه همواره چای مطلوب از نظر عطر و طعم و رنگ و عصاره حاصله، از دم کردن چای در قوری بدست می آید بنابراین پیشنهاد مي شود از چای کیسه ای صرفا در مواقع خاص که نیاز به صرف وقت کم و سرعت عمل بالا در نوشیدن چای وجود دارد، استفاده شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید