بگو چطور مي خوابي؟
بعضي افراد سعي مي كنند به خيال خودشان با مهارت هرچه تمام تر طوري صحبت كنند كه افكار و نيات قلبي و دروني شان مشخص نشود. مثلاً نزديك به يك ساعت از دوستي، محبت و يكرنگي صحبت مي كنند اما كوچكترين آشنايي با آن ندارند!
اما با كمي دقت و منطق به راحتي مي توان تفاوت بين يك صحبت صادقانه و غيردوستانه را دريافت. اگر زبان در خدمت افكار نادرست قرار گيرد ساير اجزاي بدن نمي توانند چندان فريب دهنده باشند. براي تك تك ما، بارها و بارها پيش آمده است كه بگوييم: «حرف قشنگي زد، اما نمي دانم چرا به دلم ننشست؟!»
فقط نبايد اجازه داد احساس روي عقل سايه بيندازد. در غير اين صورت منطق و عقل به همراه تجربه به راحتي مُهر تأييد يا رد بر رفتارها و سخنان ديگران مي زند. يك نگاه دوستانه تأثيري از خود بر جاي مي گذارد كه با زبان بي زباني مي تواند از بيان مثنوي 70 من كاغذي كه بدون صميميت و صفا و صداقت نوشته و خوانده مي شود بهتر عمل كند.
در حقيقت «زبان بدن» پيام ها و حرف هاي زيادي براي گفتن دارد كه بعضي از افراد سعي مي كنند با مهارت آن را هم مخفي كنند. براي همين در يك مكالمه تلفني موفق تر از ملاقات رو در رو عمل مي كنند.
اما شايد براي اين گروه تعجب آور باشد اگر بدانند كه يك محقق انگليسي به نام پرفسور به نام CHRIS IDZIKOWSKI اعتقاد دارد از روي نوع خوابيدن افراد هم مي توان پي به شخصيت آنان برد! او حالات مختلف بدن در هنگام خواب را به شش گروه تقسيم مي كند و براساس آن نوع شخصيت فرد را بررسي و بيان مي كند.
راستي شما چگونه مي خوابيد؟!
1 - (FOETUS STYLE )
در اين وضعيت شخص به حالت جنيني، بدن خود را جمع مي كند و به خواب مي رود. آمار نشان مي دهد كه 41% افراد در موقع خواب چنين وضعيتي را در بدن خود نشان مي دهند و جالب است كه زنان 2برابر مردان در اين حالت به خواب مي روند. افراد اين گروه حتي اگر به ظاهر افرادي خشن و بي احساس به نظر رسند، اما قلبي مهربان و حساس دارند. آنها در برخوردهاي اجتماعي خود در ملاقات هاي نخست، به علت خجالت و شرم زياد، نمي توانند به راحتي و خوبي رفتار كنند. اما در کمال تعجب،اين مشكل به راحتي در ارتباطات بعدي آنها با غريبه ي ديروز از بين مي رود.
2 – (LOG STYLE )
15% از افراد ترجيح مي دهند در هنگام خوابيدن به پهلو بخوابند و دو دست خود را در كناره هاي بدن قرار دهند. اين افراد از بودن در اجتماع و ميان سايرين لذت مي برند و در بيشتر مواقع داوطلبانه در كارهاي گروهي مسئوليت مي پذيرند. با توجه به علاقه و اشتياق زياد ايشان به ارتباط با سايرين، مي توان گفت به راحتي به غريبه ها اعتماد مي كنند و متأسفانه در بسياري مواقع فريب هم مي خورند.
3 – (YEARNED STYLE)
اين گروه هم كه 13% افراد را تشكيل مي دهند، تمايل دارند به پهلو بخوابند و دست هاي خود را در جلو به سمت خارج قرار دهند (عمود بر بدن). اين گروه بيشتر نيمه خالي ليوان را مي بينند و نسبت به سايرين بدگمان هستند. در تصميم گيري بسيار كُند عمل مي كنند و مدت ها طول مي كشد تا موفق شوند خود را به انجام دادن يا ندادن كاري راضي كنند. اما نكته مثبت اين است كه سرانجام پس از تصميم گيري، سخت مي توانند از آن دست بردارند و در آن تغييري ايجاد كنند. (البته بايد دعا كرد که تصميم هاي درستي گرفته باشند)
4 – (SOLDIER STYLE )
اين گروه به پشت مي خوابند و دست ها را در كنار پهلو و چسبيده به بدن نگه مي دارند. افراد اين دسته معمولاً آرام و محافظه كار هستند. آنها سر و صدا و اعتراض را دوست ندارند و سعي مي كنند كارهاي خود و سايرين را قانونمند و اصولي ببينند.
5 – (FREE FALL)
17% از نفرات مورد بررسي، صورت خود را به بالش مي چسبانند و با دستهايشان اطراف بالش را مي گيرند و سر را به يك سمت مي چرخانند. اين افراد اكثراً عجول هستند و مي توان قدرت دروني خوبي در انجام كارها از آنان ديد. آنها تمايل دارند بيشتر در ميان جمع باشند، هرچند از انتقاد شنيدن دل خوشي ندارند و گاه در اثر عدم تحمل، شرايطي ناخوشايند براي ايشان پيش مي آيد.
6 – (STAR FISH )
اين گروه به پشت مي خوابند و هر دو دست خود را بالا مي برند و اطراف بالش مي گذارند. از نظر شخصيتي اكثراً شنوندگان خوبي هستند و با صبر و حوصله به حرف ها و سخنان ديگران گوش مي دهند و گرچه هميشه براي كمك و امداد به نيازمندان در شتاب هستند اما اغلب ترجيح مي دهند در مركز توجه قرار نگيرند.
سبك و عادت شما در حين خوابيدن مشابه هر كدام از موارد بالا كه باشد تغيير چنداني نمي كند چرا كه تحقيقات نشان داده است فقط 5% افراد الگوهاي خواب متفاوت را تجربه مي كنند و هر شب به يكي از حالات ذكر شده مي خوابند و سايرين (95% باقيمانده) تقريباً هميشه به نوعي ثابت به خواب مي روند و تغيير حالت مانع خواب راحت آنان مي شود.
حتي از نظر استفاده از بالش و تشك هم افراد با هم بسيار متفاوت هستند و مثلا فقط 10% انسان ها در زمان خواب كل بدنشان را زير روانداز (پتو - لحاف - ملحفه) نگه مي دارند و بقيه علاقه دارند يك دست يا پا را بيرون بگذارند.
استفاده از بالش هاي مختلف جهت درمان
استراحت كردن و خوابيدن نعمتي است كه مي توان با استفاده از آن فشارهاي جسمي و روحي تحمل شده در طول روز را كم كرد و به راستي روزي نو را آغاز كرد. بسياري از مردم در عمل متوجه شده اند كه حائل كردن بالش در زير سر، گردن، زانو يا كمر باعث آرامش بيشتر بدن در زمان خواب مي شود.
مثلاً گذاشتن بالش لاي زانوها ،زماني كه به پهلو خوابيده ايد، مي توانيد بالشتك مناسبي را بين دو زانو قرار دهيد تا ميزان كشش و خستگي قسمت پايين كمر شما كمتر شود. اين كار باعث مي شود زانوها با يكديگر در تماس نباشند و ستون مهره ها در وضعيت طبيعي خود نگه داشته شود. در صورتي كه به پهلو بخوابيم و بين زانوها فاصله اي نباشد پاي بالايي به پايين متمايل خواهد شد و لگن خاصره به جلو كشيده مي شود و در نهايت شكل طبيعي ستون فقرات با پيچش ايجاد شده تغيير پيدا مي كند. به همين خاطر قرار دادن يك بالشتك كوچك در بين زانوها مي تواند از درد پشت جلوگيري كند و به پشت و كمر اين امكان را مي دهد كه در هنگام خواب استراحت داشته باشند (هرچه اين بالشتك نرمتر باشد امكان چرخش بدن به سمت جلو بيشتر مي شود) زماني كه به پشت خوابيده ايد هم مي توانيد بالشتكي در زير زانوهايتان قرار دهيد. اين كار فشار كمتري در ناحيه كمر ايجاد مي كند .در مجموع پر كردن فاصله بين زانوها، يا زانوها و زمين روش بسيار خوبي براي كم كردن درد و خستگي كمر است.
بالش هاي U شكل سفري
شايد اين نوع بالش ها را امتحان كرده باشيد. آنها به راحتي اطراف گردن را پر مي كنند و مانع خم شدن بيش از حد سر به يك جهت مي شوند و بخشي از وزن سر را به خوبي (در حالت نـِشسته) تحمل مي كنند. آنها با آزاد كردن و از انقباض خارج كردن ماهيچه هايي كه سر را بالا نگه مي دارند خصوصاً در زمان نشستن در اتومبيل و هواپيما و تجربه خواب نشسته، از دردها و فشارهاي احتمالي بر ناحيه سر و گردن كم مي كنند. به هر كدام از روش هاي ذكر شده يا ذكر نشده اي كه مي خوابيد، سعي كنيد به آرامش جسم و روح خود بعد از يك روز كاري با دقت و توجه بيشتري نگاه كنيد و به بهترين حالت از آن استفاده ببريد چرا كه تحقيقات و مطالعات نشان مي دهد:
- در پستانداران و پرندگان، ارتباطات عصبي و رشد و ترميم بافت هاي آن در زمان خواب اتفاق مي افتد و به همين خاطر است كه تأكيد مي شود کودکان و نوجوانان در مرحله رشد و قبل از بلوغ، خواب بيشتري در مقايسه با بزرگسالان خود داشته باشند.
- در شرايطي كه كمتر مي خوابيم و نياز خواب خود را به خوبي تأمين نمي كنيم، توانايي يادگيري و حفظ و ذخيره مطالب در مغز ما كمتر مي شود.
- تأثيرات ناشي از كم خوابي روي مغز و حافظه، مشابه آن چيزي است كه در زمان كهولت و پيري اتفاق مي افتد.
- شواهد و آزمايشات انجام شده نشان مي دهد كه خواب نقش مهمي در تقويت حافظه دارد.
و سرانجام اين كه: چندان مهم نيست كه نوع خوابيدن بتواند شخصيت ما را بيان كند يا خير. آنچه ارزش فكر كردن و توجه را دارد بهره گرفتن كامل (جسمي و روحي) از ساعات خواب و استراحت است تا بتوانيم با جسم و روحي آماده در فعاليت هاي ظاهري و خودآگاه روز بعد به خوبي رفتار كنيم.
مينو ضابطيان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید