ازآنجاکه تصاوير گرفته شده براي نمايش سه بعدي از دو تصوير مجزا تشکيل شدهاند، مشاهده آنها بدون عينک سبب بر هم افتادگي آنها و در نتيجه مشاهده تصويري مبهم ميگردد، اما پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا بتازگي توانستند شيوهاي جديد براي نمايش تصاوير سه بعدي طراحي کنند که بدون عينک هم تصاويري دو بعدي و البته شفاف را به بيننده عرضه ميکند.
تصاوير سه بعدي از دو تصوير مجزا تشکيل شدهاند. وقتي فرد بيننده عينک ويژه را به چشم ميزند، مغز ميتواند اين دو تصوير را بر هم منطبق سازد و يک تصوير واحد سهبعدي را مشاهده کند، اما وقتي از عينک ويژه سه بعدي استفاده نميکنيم، تصويري که ميبينيم غيرشفاف و مبهم خواهد بود. اما در شيوه جديد نمايش سه بعدي از ترفندي هوشمندانه استفاده شده است. در اين شيوه، از يک تصوير سوم نيز استفاده ميشود، اما فرد بيننده خواه با عينک و خواه بدون آن، قادر به مشاهده اين تصوير سوم نيست. وقتي بيننده بدون عينک آن را تماشا ميکند، تنها تصوير سمت چپ را ميبيند، زيرا تصوير سمت راست با تصوير سوم خنثي ميشود. در واقع تصوير سوم همان نگاتيو تصوير سمت راست است. همچنين وقتي بيننده عينک ويژه سه بعدي را به چشم ميزند، تصوير سوم در دو تصوير بعدي ادغام شده و در نهايت فرد تصويري سه بعدي را مشاهده ميکند.
البته اين فناوري هنوز کامل نيست، زيرا يک تصوير سهبعدي از نظر بيننده روشنتر و سمت ديگر تيرهتر خواهد بود. البته نظرخواهي از افرادي که اين تصاوير را مشاهده کرده بودند نشان داد تفاوت بين 20 تا 60 درصد در روشني تصاوير هم در حالت دو بعدي و هم سه بعدي، قابل قبول است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید