آی کیو
اشتهاي همين مغز سفيدي که زير جمجمه جا خوش کرده و فقط 2 درصد از کل وزن بدن را تشکيل ميدهد، ده برابر از ارگانهاي ديگر بيشتر است. براي همين بايد حواستان به تغذيهي آن باشد. يعني بايد نرونها يا همان سلولهاي عصبي را با مواد مغذي خوب و متنوع تغذيه کنيد.
خداوند مواد غذايي مفيدي آفريده است که نرونها را تقويت ميکند و شما را به روياي انيشتين شدن نزديکتر ميسازد. با ما همراه باشيد تا با اين مواد غذايي بيشتر آشنا شويد.
ماهيهاي چرب (ماهي آزاد، ساردين و ...)
بيش از 50 درصد مغز از چربيها تشکيل شده و بيش از 70 درصد اين چربيها اسيدهاي چربي هستند که به خانوادهي پُر آوازهي امگا٣ها تعلق دارند. اين چربيها در ساخت و حفاظت از سلولهاي مغز و همچنين در بهبود عملکرد آنها نقش مهمي دارند. کمبود امگا 3 ها باعث افت عملکرد ذهني شده و اختلالاتي در حافظهي ما ايجاد ميکند. ماهيهاي چرببهترين منبع امگا 3 ها هستند. اگر اهل خوردن ماهي نيستيد توصيه ميکنيم از روغن گردو يا روغن کلزا استفاده کنيد.
حبوبات (عدس، نخود و ...)
مغز براي ادامهي فعاليت خود از قندها استفاده ميکند. در واقع اين ارگان خوش اشتها هر ساعت بيش از 5 گرم قند مصرف ميکند اما آن را ذخيره نميکند. قند بايد از راه مصرف مواد غذايي و از طريق جريان خون به مغز برسد.
نتايج پژوهشهاي متعدد نشان داده که عملکرد خوب ذهن، توانايي يادگيري و به يادسپاري وقايع به ميزان گلوکز خون بستگي دارد. اما توجه داشته باشيد منظورمان اين نيست همين حالا يک جعبه شيريني را تا آخر نوش جان کنيد. زيادهروي در مصرف شيرينيجات هيچ کمکي به انيشتين شدن نميکند. چون که مغز نميتواند قند بيش از حد را تحمل کند. در واقع زيادهروي در مصرف قند باعث خستگي و کاهش تمرکز شما خواهد شد.
در اين ميان عنوان قهرماني به قندهايي تعلق ميگيرد که به قندهاي پيچيده معروف هستند و شاخص گليسمي پاييني دارند. حبوبات سرشار از اين قندها هستند و شاخص گليسمي آنها پايين است. براي همين ميتوانند ميزان گلوکز خون را تنظيم و مغز را به خوبي تغذيه کنند.
تخم مرغ حاوي لسيتين و فسفوليپيدها است که در ساخت غشاي سلولهاي مغزي نقش دارند. اين ماده غذايي سرشار از اسيد آمينههايي است که براي ساخت ناقلهاي عصبي اصلي (نروترانسمتورها) لازم و ضرورياند.
موز
موز سرشار از منيزيم است که براي سلولهاي مغز مفيد ميباشد. اين ميوهي خندان همچنين منبع خوب ويتامين B6 است. در واقع يک عدد موز يک چهارم نياز روزانهي ما به اين ويتامين را تأمين ميکند. ويتامين B6 براي جذب و استفادهي منيزيم و همچنين براي سوخت و ساز اسيدهاي آمينه و بهبود عملکرد سيستم عصبي لازم است. در واقع ما براي اين که آرام، متفکر و محتاط باشيم به اين ويتامين نياز داريم. اگر موز دوست نداريد آلو خشک ميل کنيد.
جگر
مغز از حدود 20 درصد اکسيژن مورد نياز بدن استفاده ميکند. بدن ما براي حمل اکسيژن به آهن نياز دارد. خوشبختانه جگر ميتواند آهن مورد نياز را تأمين کند. علاوه بر اين جگر منبع فوقالعادهي ويتامينهاي گروه B است. متخصصان معتقدند که ويتامينهاي گروه B به خصوص B9، B12، B1 و B6 عملکرد ذهني و قدرت درک افراد را بالا ميبرد.
ميوههاي قرمز رنگ
ميوههاي کوچک قرمز مثل توت فرنگي، تمشک، انگور فرنگي سياه، مورد صحرايي، شاه توت و غيره منبع ويتامين C و ريز مغذيهاي آنتياکسيداني (آنتوسيانينها، پوليفنولها، فلاوونوئيدها و غيره) ميباشند. اين ريزمغذيها نه تنها با راديکالهاي آزاد مقابله ميکنند بلکه گردش خون را بالا برده و مويرگها را تقويت ميکنند. همين امر باعث ميشود که اکسيژن بيشتري به مغز برسد. اگر ميوههاي قرمز را دوست نداريد کيوي يا سير ميل کنيد.
تخم مرغ
تخم مرغ حاوي لسيتين و فسفوليپيدها است که در ساخت غشاي سلولهاي مغزي نقش دارند. اين مادهي غذايي سرشار از اسيد آمينههايي است که براي ساخت ناقلهاي عصبي اصلي (نروترانسمتورها) لازم و ضرورياند. در واقع ترکيبات تخم مرغ باعث تحريک سلولهاي مغزي شده و شما را به انيشتين شدن نزديک ميکنند. اگر تخم مرغ دوست نداريد از ماهيهاي سفيد استفاده کنيد.
شکلات سياه
در زمان آزتکها (يکي از قديميترين ملل مکزيک) از شکلات سياه به عنوان دارو استفاده ميکردند. از اين گذشته در طول تاريخ از اين خوراکي به عنوان محرک جنسي استفاده شده است. اما خواص شکلات سياه به اينجا ختم نميشود. وجود مولکولهايي مثل تئوفيلين و تيرامينها به شکلات اين قدرت را ميدهند که سلولهاي مغز را تقويت کند.
اين ماده غذايي همچنين حاوي منيزيم (330 ميلي گرم منيزيم در هر 100 گرم شکلات) و مولکولهاي مشابه سروتونين است که آرامبخش، ضداسترس و ضدافسردگي محسوب ميشود. محققان ثابت کردهاند که فلاوونوئيدهاي موجود در کاکائو نقش مثبتي در انبساط رگهاي خوني دارد. اين ترکيبات آنتي اکسيداني با راديکالهاي آزاد مقابله کرده و از مغز محافظت ميکنند. توجه داشته باشيد که شکلات پرکالري است و نبايد در مصرف آن زيادهروي کنيد. اگر شکلات سياه دوست نداريد چاي يا قهوهي رقيق ميل کنيد.
اسفناج
ويژگي سبزيجات برگ دار اين است که سرشار از ويتامين B9 يا همان فولات ميباشند. اين ويتامين در ساخت بافتهاي عصبي جنين و همچنين در احياي سلولهاي خوني شرکت دارد. کمبود اين ويتامين باعث کاهش سطح هشياري و ضعف حافظه ميشود.
اين پديده در بين سالمندان ديده ميشود که با کمبود فولات مواجه هستند. توصيه ميکنيم حتماً اسفناج را در برنامه غذاييتان بگنجانيد. اگر اسفناج دوست نداريد از شاهي، کاهو، بروکلي و يا سبزيهاي معطر استفاده کنيد. رزماري قهرمان اين نوع سبزيجات است. رزماري حاوي فلاوونوئيدهايي است که با افزايش گردش خون در ناحيهي مغز باعث تحريک تمرکز و حافظه ميشود.
آووکادو
آووکادو سرشار از ويتامين E است. اين ويتامين يکي از آنتي اکسيدانهاي قوي محسوب ميشود و از بافتهاي مغز در برابر پيري حافظت ميکند. اگر آووکادو دوست نداريد آجيل ميل کنيد. گردو، بادام، فندق و غيره نيز همين خاصيت را دارند.
براي بهبود حافظهتان ورزش کنيد، جدول حل کنيد، بازيهاي فکري انجام دهيد، به اندازهي کافي بخوابيد و خلاصه اين که مغزتان را ورزيده کنيد. با تغذيهي مناسب و رعايت نکات اشاره شده اگرچه شايد انيشتين نشويد ولي مطمئن باشيد مغزتان بهتر کار می کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید