آيا شما آدم موفقي هستيد يا نه، دچارنااميدي شده ايد و نمي دانيد بااين زندگي سخت و طاقت فرسا چه کنيد؟
متأسفانه ، عده زيادي از ما جوانان به دليل نشناختن خود و مشکلات و نارسايي هايي که دامنگيرمان شده است، موفقيت را امري دور و دست نيافتني مي دانيم . براي همين بسياري از ما به دنبال يافتن راه هاي کسب موفقيت هستيم .
براي دستيابي به موفقيت، عوامل زيادي دخيل است . از مهمترين اين عوامل پدر و مادر و سطح درآمد و سواد آنها است که درجه و اعتبار و پايگاه اجتماعي فرد و فرزندان را تعيين مي کند و به ويژه در دوره کودکي و نوجواني تاثير گذار است؛ اما از دوره جواني به بعد، اين فرد است که نقش اساسي در رسيدن به موفقيت و يا نرسيدن به آن دارد .
دراينجا به بررسي عواملي مي پردازيم که به موفقيت يک جوان کمک مي کنند .
1- خود شناسي
پيامبراسلام حضرت محمد (ص) در حديثي عميق فرموده است: کسي که خود را بشناسد، به يقين خدا را نيز خواهد شناخت.
اما خودشناسي براي يک جوان چگونه ميسر مي شود و چه ابزاري مي خواهد؟ خود شناسي، شناخت و درک عوامل شخصيتي، امکانات، استعداد و شرايط اجتماعي است و براي اين کار لازم است توانايي ها و استعدادها و قدرت فرد، مشخص و در صورت امکان مکتوب شود و سپس نقايص و ضعف ها از دوستان و آشنايان پرسيده شود. اگر واقعاً مي خواهيد دراين راه موفق شويد، فهرستي از نقاط ضعف و قوت خود را تهيه و آنها را با هم مقايسه کنيد. اگر نقاط ضعف شما غلبه داشت، بدون سرزنش خود، تصميم بگيريد که به بهتر شدن ، فکر و عمل کنيد.
2- دوستي با خود
نکته مهم ديگر، دوست داشتن خود است. البته دوست داشتن خود ، با تکبر و غرور فرق دارد . دوست داشتن در واقع ، پذيرش عزت نفس است. اين که براي کوچکترين مشکل يا مسأله، خود را تحقير نکنيد و همواره به خود بگوييد که دوست خوبي براي خود هستيد.
3- بخشش
آرامش روحي و رواني انسان در بخشايش خود و ديگران به دست مي آيد. بي دليل نيست که مي گويند بخشش از بزرگان است؛ يعني عفو و گذشت از کساني است که روح بلند و شخصيت جا افتاده دارند. بخشيدن خود و ديگران، نيرو و وقتي را که بايد صرف انديشيدن به راههاي کينه ورزي و انتقام شود، صرف ساختن دنيايي بهتر و آينده اي روشن تر مي کند.
4- توکل به خدا
اين که چرا توکل به خدا و شروع کار به نام او را در چهارمين گزينه توضيح مي دهيم، به اين علت است که بي شک تا کسي خود را نشناسد و از قدرت خود آگاه نشود و تا نتواند ببخشد و يا با خود رو راست باشد، نمي تواند به خداشناسي و در نتيجه توکل به او برسد. انسان معتقد به خالق همواره از نيرويي عظيم براي برخورداري از توانايي حل مشکلات بهره مي گيرد.
5- تعيين هدف
داشتن هدف در زندگي، انگيزه اي براي ادامه دادن زندگي است و اميد را در انسان زنده مي کند. پس همواره اهدافتان را مشخص و آنها را اولويت بندي کنيد و ببينيد که به چه بهايي به آن مي رسيد و در قبال رسيدن به آن، چه چيزي را از دست مي دهيد. سپس درباره اين اهداف با افراد با تجربه مشورت کنيد. سپس با اراده و اشتياق و توکل به خدا، مسير رسيدن به هدف يا اهدافتان را در پيش بگيريد.
6- راه ندادن ترس به خود
هيچ گاه از اين که به هدف خود نرسيد يا شکست بخوريد، ترس به خود راه ندهيد. در واقع شکست، جزيي از زندگي است و پذيرش شکست و قدرت مقابله با آن نيز توانايي و لياقت مي خواهد.
7- شاد بودن
شادابي از مهمترين عوامل موفقيت فردي و اجتماعي است . انسان شاد و متبسم هميشه قدرت نفوذ دراجتماع و ارتباط بهتر با ديگران را دارد و به اين وسيله مي تواند به راحتي به بسياري از اهداف خود برسد.
8- کنترل گفتار
" تا مرد سخن نگفته باشد، عيب و هنرش نهفته باشد" اين پند حکيمانه، بيانگر لزوم اعتدال درسخن گفتن است. اين ابزار ساده نيز مي تواند ما را به اهدافمان نزديک تر کند.
از فردا مي توانيد به اين راهکارها فکر کنيد و آن را سرلوحه کارهاي روزمره خود قرار دهيد . به امتحان کردنش مي ارزد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید