بسياري از افراد تحت تاثير استرس شديد، توانايي خود را در تصميم گيري ها از دست مي دهند و نمي توانند اولويت هاي خود را در زندگي ارزشيابي کنند و در نتيجه شديدا حواس پرتي پيدا مي کنند. اين موضوع يکي از موارد به زانو درآمدن به شمار مي رود.
هنگامي که فرد در مواجهه با استرس ها و مشکلات زندگي به زانو درمي آيد، اغلب نوعي حس بي توجهي، بي اعتنايي و رفتارهاي خطرناک در او بروز مي کند. اين حس در تمام انسان ها، از افراد مشهور و معروف گرفته تا افراد عادي، به وضوح قابل مشاهده است.
اختلالي موسوم به مسئوليت پذيري مزمن، يکي از عارضه هاي جانبي به زانو درآمدن است. افراد مبتلا در اين حالت، از نظر ذهني و بدني، از زندگي و فشار کاري خود به تنگ مي آيند و ديگر براي لحظه اي هم حاضر نيستند آن را تحمل کنند. علايم اين اختلال اغلب با گفته هايي از اين دست همراه است: «خيلي کار روي سرم ريخته و هيچکس ديگري جز خودم نمي تواند آنها را به درستي انجام دهد.»
اين مشکل به طور بارز در کارهاي طاقت فرسا به وجود مي آيد و افراد سخت کوشي که از نظر عاطفي يا بدني خسته مي شوند، به ناچار چنين مشکلي را متحمل مي شوند.
بنابراين هنگامي که نتوانيد در برابر تعهدات و مسئوليت هاي جديد جواب «نه» بدهيد يا اينکه براي مدت زمان طولاني تحت فشار کاري قرار گرفته باشيد، احتمال زيادي وجود دارد که به زانو درآييد.
اگر شما هم با خواندن اين مطلب احساس ميکنيد که در معرض خطر «از پا در آمدن» قرار داريد، راهکارهاي زير به شما کمک مي کند تا بتوانيد خود را با شرايط موجود وفق دهيد و به شرايط مطلوب نزديک شويد:
1- اهداف خود را از نو ارزيابي کنيد و آنها را دوباره اولويت بندي کنيد.
2- خواسته هاي خودتان را سازماندهي کنيد و ببينيد کدام يک از آنها براي رساندن شما به اهدافتان از اهميت بيشتري برخوردار است.
3- توانايي هاي خود را براي آسان تر کردن هر چه بيشتر مسير يا همان رسيدن به خواسته هايتان معين کنيد.
4- عوامل استرس زا در زندگي، محيط کار و خانواده را شناسايي کنيد. براي اين کار مي توانيد از حمايت دوستان، اعضاي خانواده و مشاور برخوردار شويد و استرس خود را کاهش دهيد.
5- مطمئن شويد که شيوه زندگي سالمي را دنبال مي کنيد، بنابراين به اندازه کافي بخوابيد و آنقدر استراحت کنيد تا سطح انرژي بدن را در حد مطلوب نگه داريد. همچنين غذاهاي سالم مصرف کنيد و رژيم غذايي متعادلي را دنبال کنيد، زيرا رژيم غذايي ناسالم موجب مي شود تا احساس خوبي نداشته باشيد. فعاليت هاي متعدد مانند تفريحات آرام بخش را تجربه کنيد تا جسم و ذهنتان از مشکلات براي مدت زماني هر چند کوتاه دور شود.
6- اگر در يک مدت زمان معين، انگيزه هاي خود را بيش از اندازه درباره کاري که انجام مي دهيد از دست داده ايد، يک وقفه موقتي به خودتان بدهيد و براي مدتي دست از کار بکشيد.
7- اگر در مراحل آخر خستگي قرار داريد و بيش از پيش از پاي درآمده ايد و احساس بي انگيزگي شما بسيار زياد شده است و هيچ تمايلي به کار خود نداريد، از روانشناس يا روانپزشک کمک بگيريد
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید